Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Testuje se ve školách? Nechat se naočkovat?

Od: jarin* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chodím do školy jen na zkoušky, takže nevím jak to teď moc funguje. Testuje se na školách a pokud ano, hradí si to nějak studenti v případě že jsou dospělí?

Já naočkovaný zatím nejsem, nemám nic proti očkování ale nějak jsem neměl motivaci a neřešil jsem to. Všichni mladí v mém okolí naočkovaní jsou, rozhodně jim asi věřím víc, než té druhé straně, která mi valí klíny do hlavy.

Zvažuju se nechám naočkovat, rozhoduji se mezi Pfizer a J&J. Johnson prý není mRNA jako Pfizer a Moderna, nevím jestli je to dobře, jestli je to třeba víc "přírodní." Takhle je mi celkem jedno, jestli půjdu dvakrát po třech týdnech nebo jednou. Spíš chci dostat to nejlepší a nejvíc proočkovanost má zatím Pfizer.

Nechci tady vyvolávat nějaké hádky. Vím, že to je na každém zvlášť. Na mě se to sype, že najednu stranu mně vrstevnící říkají běž kvůli zdraví a budeš mít certifikát, říká to teda i jeden můj známý který má 50+ a jde na třetí dávku. Ale znám i některé vysoké školy života, které proti tomu urputně bojují.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Obojí má svoje rizika, ale statisticky je řádově vyšší pravděpodobnost že tě sundá covid než očkování. Takže za mne očkovat. Zjisti si věrohodné informace z různých zdrojů (většina info je spíš hysterie) jestli a čím a pak se sám rozhodni, extrémní názory jsou od "bez očkování umřeš" po "očkování tě zabije a ještě tam je čip". Jednodušší cestování, vstup atd. když máš doklad o bezinfekčnosti je pro mne vedlejší nedůležitá výhoda očkování...

V okolí mám hafo očkovaných včetně mladých a nikdo z nich neměl větší problém než dva dny únavy... Zato s covidem mělo celkem dost lidí celkem problém, od měsíce únavy přes oboustranný zápaly plic po úmrtí..

hodnocení

3x

Poznatek z mého okolí:

neočkovaní -> nemám v to důvěru, nejsem přesvědčen

1/3 očkovaných -> mám obavu o své zdraví

2/3 očkovaných -> chci jet na dovolenou, chci chodit na koncetry, chci mít klid

*nevi**nevi**nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]