Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do čeho investovat finance?

Od: flexo odpovědí: 30 změna:
Zdravím rádce,
do čeho investujete? Hledám cestu do čeho investovat, ale všechno má vždycky své klady i zápory. V této době není jisté vůbec nic a tak bych se chtěl zeptat zkušenějších do čeho investují peníze co jim zbývají navíc?
Je možné si něco i vyzkoušet nanečisto? Díky

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

to tak obyčejné bývá, víš...je to jaxi základ podninání nebo tvorby zisku..."čím větší riziko, tím větší zisk"...jestli nejsi schopný se vyrovnat s tímto základním pravidlem, není to asi pro tebe

bz*
hodnocení

2x

nejlepší investice je do sebe - do Vašeho vzdělávání - nebo do vzdělávání Vašich dětí.

--------------------------

Obecně se dá říct, že Stát vás do ničeho - co je zajímavé, ziskové - jen tak nepustí.

Všechno co se vám dnes nabízí a vypadá zbohatlicky jednoduše má mnoho achillových pat o kterých nyní nevíte a můžete díky Vaší neznalosti ČI NEOPATRNOSTI o svou INVESTICI PŘIJÍT.

-------------------------

Když tedy budete chtít někam investovat s tím, že své NAŠKUDLANÉ peníze pošlete do nějaké TRAMTÁRIE, (pod vidinou 20-30% p.a.) tak to děláte proto, že neexistuje investiční smlouva s investiční společností, která je v naší judisdikci pod správou a licencovaná ČNB.

------------------------

Když tedy budete chtít někam investovat s tím, že své NAŠKUDLANÉ peníze svěříte nějakému investičnímu stratégovi pohybujícímu se na trhnu investičních instrumentů dlouho s jasně prokazatelným dlouhodobým zhodnocováním, tak vás ostrouhají na kostičku s nějakými 5-8% p.a.

----------------------

Dnešní investice do NEMO je nesmyslem. Nemo by měli jít dolů, protože už nyní jsou oblasti, které nikdo nechtěl před tím, jako je nechce ani dnes a už vůbec ne za 3 násobnouu cenu. Dalším faktorem je další zdražení úrokových sazeb na 2,75% + obchodní přirážka banky, takže refinancování hypoték bude jen za horší procento a tím bude mnoho NEMO volných. Třetím faktorem je EXODUS podnikatelů či investorů z prostoru CZ. Nebude práce, nebude příjem, nebude na hypotéku. NENAŽRANÝ stát bude chtít své drobné, tak zdaní nemovitosti a to bude jejich konec úplný.

--------------------

Takže :

když odečteme zlato, diamanty, kovy, ropu, které si do garáže, bytu, kapsy neuskladníte,

akciové trhy - to je medvěd pro velké hráče, který se občas rozběhne, ale to v době, kdy většinou hezky spíte ...

komoditní trhy - (jako půlky prasat v mrazáku v Sao Paulu, nebo pšenici, která je pouze na řádku v excelu)

kryptoměnové spekulace,- kde se každým krokem sem a tam podělíte o své peníze

Finanční trhy - kde musíte být hodně zdatný, a rozlišovat, jestli je to skutečné investiční portflio, které vidíte na projektoru s chlebíčkem v hubě od pánů v saku a kravatě, nebo je to také Ponzi, nebo je to úplný podvod. Třeba podvod s BG, že?

dylin
Konečně někdo, kdo to má v hlavě srovnané. Líp se vyjádřit asi nelze.

hodnocení

1x

Ak chcete vynos, musite ist do rizika. Teraz nerozumiete ani zakladom, poradit vam na par riadkov tu sa neda.

Musite si vyjasnit : kolko investovat, aka dostupnost, ako budete znasat pripadnu stratu, kolko casu ste ochotni investovat do studia a kolko do riadenia investicie ...

jenda22

Tak toto moudro si říká každý, zvlášť když o vše přijde. Jak asi chcete jít do rizika, když prakticky o žádné potencionální investici neví nikdo nic, kromě jejich majitelů. A ti drží hubu do posledního okamžiku. Nebo snad někdo tušil, že např. Bohemia Energy v ČR, na Slovensku má problémy se zajištěním energií? Nikdo ani ERÚ a ti to mělo vědět už dávno.

Zapomeňte na nesmysly. Stát vydává licence a při prvním problému nikoho nic nezajímá. Hodně lidí chce bez práce kamion koláčů ale pak se proberou...

hodnocení

0x

Já už léta po troškách investuji do bitcoinu. Občas ho mají ve slevě:)

max*
hodnocení

0x

Jistota ulozenych penez a dobre zhodnoceni, byly nakup pudy a nemovitosti, ted je spis cas na dobry prodej.

Jinak mensi castky se vyplati urcite investovat do kvalitniho tvrdeho alkoholu, tam cena stale roste vzdy.

Jasně! A výdělek použiješ na koupi nové ledviny. *smich2* Maxi fakt myslíš, že normální člověk, bydlící v paneláku, bude mít sbírku kvalitního alkoholu, na kterém později vydělá? Tož, neblázni!

Predstavme si situaciu : kupite alkohol za povedme 250 000 CZK = 10 000 EUR. Kde to budete skladovat? To je ale najmensi problem. Teraz potrebujete kupit byt alebo mat peniaze na zivot v dochodku. Komu a ako ten alkohol predate?

max*

Rec je o investicnim alkoholu, hehe.

Ne ten, co mam ve sklepe, bo alkohol hoofne unika do ovzdusi.

At zkusi vyhledat treba whisky v Trebici, to nemusi mit doma ve sklepe. Si muze koupit treba soudek, kdyz na nej ma.

Super, cize to nema fyzicky doma a ked firma krachne / skonci vytunelovana / zhori, ostane mu velke nic. Odpredaj je tiez otazny.

max*

A co radi Peter? Misto kritiky?

Investicni zlato taky nemas doma, ze ne?

A mimochodem ta firmy s whisky funguje velmi dobre, si tam muze zajet, ochutnat a odkoupit ten sud domu muze taky. Hehe

Investicne zlato / diamanty . alkohol, do toho by som nikdy nesiel, bez ohladu na to, ci to mam fyzicky doma alebo mam kus papiera, kde je napisane, ako vlastnim 1 / 20 tehlicky kdesi v trezore ktovie kde.

Skor odporucam akcie / etf fondy / nehnutelnosti.

hodnocení

0x

Pokud jste schopen se něco naučit a vlastně se pořád učit, tak doporučuji sběratelství. Zlaté mince, bankovky, drobné starožitnosti atd. Ale opravdu bez znalostí to dělat nelze. Ošidí vás první týpek na burze.

flexo
hodnocení

Tak to jsem se aspoň dozvěděl jak to opravdu chodí.Asi si založím zase stavebko, většina z vás to ani nevzpomněla, protože není tak výnosné, ale zase máte jisté peníze za 6 let.
max*

No jo, ale ani jsi neuvedl, jak moc hodlas v prubehu let investovat, mas prostory nemas?

Jedna z veci, co celkem frci, je nechat narezat tramy a uskladnit, tam ta cena vysuseneho dreva stale roste.

Ale potrebujes misto pod strechou.

Dale dnes muzes koupit hololes od lesaku, okolo 1Kc za metr. Ale musis to do 5 let osazet a udrzovat porost.

Presne podminky nevim, se zeptej na lesni sprave, ale na Vysocine to tak mame.

Akorat je za tim spousta prace, ze? Za 35-50 let tam neco vyroste. Sazel bych treba javor, roste rychle.

Taky mam pozemek, kde sazim stromy a kere, prorezavku hazim do krbu, usetrim za fitko a mam z toho ovoce nebo palenku.

Penize nejlepe zhodnotis vlastnim podnikanim a tim vzdelanim.

Jinak mam jeste ted jeden projekt s pozemky, ale ten ti neprozradim, na tom delame, akce na 2 roky a dele.

bz*

Stavební spoření, penzijní připojištění, živnotní pojištění, úvěr (hypoteční) ... ne, není to ničím pro LIDI jako VY výhodné a je to nesmysl jako všechno, co dává stát jako blaho občanům.

Stavební spořitelny, Penzijní fondy, Pojišťovny, Banky, Investiční společnosti, elektrárny, plynárny, vodárny, těžba, služby, telefony, internet, nebo taky stk, exekutoři, notáři, právníci a já nevím co ještě všechno co je VÝHODNÉ a co dává stát jako blaho jedněm, aby žili na váš úkor

- A JEŠTĚ JSTE SI MYSLEL JAK TO NENÍ VÝHODNÉ! FLEXO.

--------------------------------------

MAX - dej mi echo, až bude holina za korunu, dám ti provizi.

Velký omyl s tím stavebkem :)) Kdyby měla být průměrná uvažovaná inflace 5% ročně, tak za šest let máte jistou ztrátu 30% :) Nepočítám poplatky :)
max*

Stir -nemuze mit za 5 let propad 30 procent. Ma prece jen nejaky vynoc, ikdyz maly.

Ale inflace nebude kazdy rok 5 procent. To ze ted vyletely ceny stavebnich materialu nahoru, to je umele,

ale dalsi rok neudrzitelne. Uz ted jezdi spousta lidi pro material do Polska nebo Rakouska.

Nekdo na netu vyhledal, ze vyrobce OSB desek zdrazil 20procent za poslednich 5 let.

Ze to DEK prodava o 10 procent draz, to je jina. Nebo kartony, proc 50 procent navic?

Taky ted nepoletim koupit 2 namorni kontejnery za 2x cenu, ze?

Psal jsem, že nepočítám poplatky, ty ten výnos ze stavebka spolknou. Taky při podpisu cílové částky hned zaplatíte 1-2%, nepochopitelné. Inflaci nikdo neumí předpovědět, ale kroky ČNB s růstem sazeb poznáme až za 18 měsíců. ČNB bude dále zvyšovat sazby, aby rostoucí inflaci zbrzdila, ale to není tak jednoduché, protože část inflace si vozime ze zahraničí. Mimoto vláda neuvádí skutečnou inflaci, protože by museli více zvedat mzdy, důchody atd atd a to se jim nehodí. Naopak vysoká inflace jim vyhovuje, má to pozitivní vliv na státní dluh. A když se dívám na forwardove ceny elektřiny na rok 24 a 25, budou sice klesat oproti dnešku, ale oproti loňska bude stále o sto procent dražší. A když jsou drahé energie, má to vliv na vše, protože každý výrobek, potraviny mají v sobě i cenu energie. A je jedno jestli u nás, protože i v US je inflace přes 5 procent. Ty hody po covidu, kdy se všude tlačili peníze budeme muset zase zaplatit.

hodnocení

0x
Tohle téma se tady řeší často, s rostoucí inflací téměř pravidelně a častěji. Stačí zapátrat v historii. Taky je třeba říct jaký je investiční horizont a nějaký požadovaný výnos/návratnost kapitálu. Nejvýhodnější a nejméně rizikové jsou investice navždy.

liska5
hodnocení

0x

Kdybych byla boháč, tak do pozemků a nemovitostí. Možná by stačilo koupit si a pronajímat garáž/garáže. Nebo zlato?

jaj*
U nás ted par garáží zbourali a u některých se něco nesmyslne staví tak jim zaterasili cestu. Nevím jestli by bylo dobré do něčeho takovýho jít.
Když jsem tady před deseti lety radil nemovitosti, tak mě tady všichni považovali za blázna. Prý jsou levné a nikdo je nechce, bylo v módě zlato za 1900usd a prý bude růst dál :) Zlato jsem tehdy radil prodávat, jenže lidi co tehdy nakoupili, nejsou dodnes na svém. Vzhledem k inflaci přišli za ty roky o třetinu reálné hodnoty. Nemovitosti dnes jsou na tom podobně, jelikož se nedají pronajímat za rozumný výnos nad inflaci. Navíc v době kdy teď aktuálně ČNB razantně zvyšuje sazby, nemovitosti budou muset jít dolů. Takže pasivní výnos z nemovitostí je na tom podobně jako s tím stavebkem a zlato nedává vůbec žádný výnos, úrok či dividendu. Jsou to mrtvé peníze. U fyzického zlata to už vůbec nedává smysl.

hodnocení

0x
Mohl byste začít dělat lichváře..Ti se mají a měli vždycky dobře..Ironie,ale...ale realita.Nenapsal jste KOLIK nebo alespoň kolik nul mají vaše úspory.Od toho by se dalo odpíchnout..

hodnocení

0x

Tohle je hodně ošidná otázka. Já mám naprosto stejný probém. Peníze navíc, na kontu ztrácejí hodnotu a na to, abych je do něčeho investovala, není zas až tak tolik a rozhodně se na trhu neorientuji tak, aby to nebyly vyhozené peníze. Nejde jen o to, nakoupit, ale i o to, sledovat, co se s trhem děje a pak, jak na prodeji se ziskem, vydělat. Najít nějakého poradce, to mi přijde, na nějakých pár tisícovek, nesmyslné.

mate59

Babko,dejte si je na spořák u Trinity bank,bez podmínek,založíte si účet z domu a dávají 2,08%,dostupné stále.

bz*

Nojo, až bude číst ty AML a zjišťovací DOKUMENTY kopírovat a posílat cizím lidem Vaše DOKLADY tak zjistíte, že RADŠI žádné TRINITY ani nic jiného NE.

Když nechcete nic sledovat, zajímat se, tak investovat můžete úplně jednoduše přes Indigo nebo Portu. Portu má v bankovní aplikaci i Air bank. Není to nic složitého, jen uzavřete smlouvu online a pošlete peníze na jejich účet. Peníze můžete posílat jednorázově, pravidelně nebo jak je libo. Minimální vklad je sto korun a oni investují za vás. Z prdele jsem si v únoru založil indigo, nastavil nejvyšší riziko a doteď tam mám zhruba 18% za 9 měsíců. To už je po odečtení poplatku 1% ročně. Využil jsem poklesu někdy v září a ještě doložil volnou keš. Jinak já si investuju sám, vybírám si jednotlivé akcie, ale tohle jsem chtěl vyzkoušet v praxi. Mám tam asi deset ETF s širokým zaměřením oborů, ETF sice mají i své nevýhody, ale výnos je slušný. Navíc se nemusíte o nic starat, peníze můžete kdykoliv vybrat a co je největší výhoda oproti stavebku je složené úročení, protože zisky reinvestují pravidelně zpět. Pokud vám nakoupí nějaké dividendové ETF, tak pripsanou dividendu opět reinvestují a složené úročení dělá divy.

minsk
hodnocení

0x

V současné době do zdraví, do rodiny, spolehlivých přátel, kvalitního bydlení s minimálními nároky, do soběstačnosti v žití = samozásobitelství, do potomků, do výměnného obchodu s produkty a výpěstky ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]