Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.V autobuse MHD jsem měl úraz.Žádný svěděk nebyl jen řidička.Sanitu jsem odmítl,v domění,že mám jen naražené zápěstí.Druhý den ráno jsem musel na pohotovost,kde zjistili zlomené zápěstí.Potřebuji vědět,jak asi přibližně sepsat prohlášení o úraze,aby mě to řidička autobusu podepsala pro uplatnění odškodnění úrazu.Děkuji
neni zadny duvod aby ridicka neco podepisovala a nejspis to ani neudela
to ze vy si zlomite v mhd zapesti je vas problem, MHD to muze byt naprosto fuk, pokud mate urazove pojisteni, ktere si sam pro sebe platite, tak vam staci zprava od osetrujicicho lekare, tu dolozite na vasi pojistovnu a ta to bude resit dal
pokud vlastni urazove pojisteni nemate tak od nikoho neuvidite ani korunu
Cestující jsou povinni se za jízdy držet
Řidička vám slíbila, že bude svědčit ve váš prospěch proti svému zaměstnavateli?
Pokud už jste starší člověk, musíte být na sebe opatrný. Sedím a vstanu až když dopravní prostředek zastaví.
Možná jste pojištěný u své banky a ani to nevíte. Optejte se.
Nějak to napište toho dne, ta linka - směr, tolik hodin, připraven k výstupu a náhlé prudké zabrždění, ztráta rovnováhy a pád na podlahu. Mírná bolest, ale druhý den teprve se ukázaly následky, a po regn. zlomenina, sádra blabla
Vaše pojišťovna nacionále atd.
Samozřejmě se může nahlásit úraz později.
Pokud by řidič odmítl podepsat, když jste ho dohledal, tak to tam také uveďte.
+ kopii ošetření úrazu.
Pošlete doporučeně s dodejkou, mějte i kopii dopisu a vyčkejte, jak to dopadne.
zwiki : MYSLIM ZE AKORAT CHCETE NEKOHO OSKUBAT, zadny svedek jen ridicka? to jste byli v autobuse sami dva? proc jste nesedel? bylo vas tam vic? pak je svedku vic nez dost a zajimave ze se jinemu nic nestalo
dopravce je na tohle urcite pojisteny ale pokud jde o neco vazneho jako havarie atd, neco takoveho vam urcite neuznaji, ridicka vam nic nepodepise a i kdyby jste poslal postovniho holuba na pojistovnu tak vam to stejne smetou - sami dva v autobuse - mel jste sedet - vas problem ,, plny autobus - jste jediny kdo upadl - pohadka ktere nikdo neuveri
navic zjistit ze mate zlomene zapesti az druhy den? HA HA , zlomene zapesti sem mel a stacilo mi cekat pul hodiny
JEDNA POHADKA ZA DRUHOU, zavani to pojistnym podvodem
Chováš se jak hodně buranskej nerudnej dědek.
Neumíš zde ani pořadně napsat dotaz a i po několika dotazech upřesnit situaci, ale dovovedeš ostatní urážet.
Když ti tu dá někdo užitečnou radu (Minsk), neumíš ani poděkovat.
S tvou mentalitou a přístupem se ti pravděpodobně nic vyřídit nepovede. Ale klidně to zkoušej.
Nehněvejte se, ale připadá mi ten Váš popis celý trochu divný.
V autobuse byla svědkem pouze řidička. To je hloupost. Řidička řeší dopravní situace, sleduje provoz před sebou a tudíž ani nemusela vidět /a neviděla/, jestliže jste se svalil. Ta Vám jako svědek určitě nepomůže, nemá cenu to po ní chtít. Kromě zastávek kouká jen dopředu a ne na cestující.
A co ostatní cestující? Ti se do toho asi raději nepletou.
Jinak, pokud jste jel sám, pouze s řidičkou, nebo jen několik málo lidí /když nemáte svědky/, mohl jste klidně sedět na sedadle a držet se madla před sebou. Volných míst k sezení bylo zřejmě dost.V případě zabrždění by se Vám vsedě nic nestalo. Pokud jste vstal předem a poskakoval na plošině ještě za jízdy, je to Vaše chyba. Měl jste se připravit k výstupu až tehdy, když autobus vjížděl do zastávky. Ale ne předem.
Z Vašeho dotazu je vidět, že autobus nebyl nijak obsazený. Proč jste tedy neseděl až do konce? Vaše chyba.
Další Vaše chyba byla, že jste si zkusil hrát na primáře Sovu. Odmítl jste sanitu, odmítl jste ošetření. Všechno mohlo být hned vyřešeno. Ale nechtěl jste. Tak nemá cenu to shánět až pozdě, když jste svou šanci promarnil a ošetření odmítl.
Když čtu Váš příspěvek, vzpomínám. Někdy před 60 lety jsem sáňkovala se svým spolužákem, mimochodem, největším zlobišákem ze školy. Na saních jsme upadli, zlámala jsem si ruku v zápěstí. Co kdybych toho zlobila začala teď žalovat za ublížení na zdraví? Ten by se, panečku, divil...Jaga.
@zwiki - nevěřte tomu, co píšete. Jak v tom může být nějaká zášť, když Vás ani neznám? Ublížit Vám nechci, proč taky? Ale myslím si, že jsem problém pochopila. Když napíšu, co jste měl nebo mohl udělat, začnete kolem sebe kopat.
Je v tom mém příspěvku jen rozumné uvažování. Pochopte to, prosím. Jaga.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Já zase prosím Vás o doplnění dalších dat.Proč jste upadnul - jak se toto stalo a hlavně jaké potvrzení ,na co!Pokud to bylo vinou řidiče? Vaší vinou nebo souhra náhod? Pokud chcet odškodnění od DP pak jste měla preventivně řešit HNED na místě. Pokud chcete jen pro svou úrazvou pojistku , pak není třeba nějaké potvrzení-u lékaře- nahlásit jen upadnul jsem a ... a nic víc není třeba!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.