Dobry den, Mám takový osobní problém a nevím jak z něho. Už od dětství mám problém se vyjadřovat. A ten problém se zvětšuje dle počtu osob. Opravdu to je pro mne až bolestivé jelikož se to odráží tento problém jak psychicky tak fyzicky. Nemáte řadu jak se to lze natrénovat? Popřipade knihu, video, metodu?
Dobrý den. Komunikovat se naučíte když budete neustále trénovat. Kdykoliv, kdekoliv, s kýmkoliv. Hodně čtěte, zvýšíte si slovní zásobu. Čtěte si i nahlas. Jsou různé komunikační kursy a těch knih se zaměřením na komunikaci je také spousta. Ale opravdu musíte neustále trénovat..
ivob
04.11.21 21:58
Děkuji
medox*
Souhlasím s @kapkanadeje Číst, rozšiřovat si slovní zásobu a překonat sám sebe (stud). Pokud se zasekneš, plácneš kravinu ... no stress, to se občas stane každému z nás
Napište v kterém městě bydlíte a kolik vám je let, když ne sem, tak třeba vnitřní poštou. Možná vám dám tip na odbornici, která by vám to mohla pomoci řešit.
Nemáte nějaký vnitřní psychický blok, který by bylo třeba odstranit? V tom případě terapeutická pomoc.
doplněno 05.11.21 17:58: Tak si najděte terapeuta, vyberte si muž/žena a věkově, aby vyhovoval a terapeutický přístup. Je jich více. Nemusí sednout hned první. Terapii můžete mít: 1) bezplatně u klinického psychologa na pojišťovnu, dlouhé čekací doby na měsíce, potřebujete žádanku od praktického nebo jiného lékaře 2) platit si, může být i anonymně 3) využít akce zdravotních pojišťoven vzp nabízí 5000kc, cpzp 2500kc atd...na terapeutické konzultace, bez zadanky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.