Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
setkal jste se již někdo s tím, že by Vám banka zakázala okamžité platby z jejich interních důvodů s tím, že tyto důvody ani nechtějí sdělit? Jak jste to řešili? Reklamace nepomohla. Přijde mi to trochu jako diskriminace mít nepovolenou nějakou službu bez udání důvodu.
Pokud vám důvody nechtějí sdělit, je to tím, že si posíláte peníze se závadovou osobou, nebo jste vy ta závadová osoba. To, že je nějaká osoba závadová vám pochopitelně nikde nesdělí. Prostě chtějí mít přehled nad tvými platbami, který by expesně nebyl možný
Setkal jsem se firmou, kde měli několik problémů v několika bankách, které peníze zabavili a žádaly vysvětlení. Jedna banka po velkém tlaku a peklu na banku peníze nakonec vypatila, ale zrušila jim ve finále účet. Na založení a vedení účtu není právní nárok.
Dobrá, to by mohlo být vysvětlení. Beru, že na vedení účtu není právní nárok, ale když už je založený, tak musí být vedený na základě nějakých obchodních podmínek, které jsou platné pro obě strany.
Pochopil bych, kdyby mi napsali, že z toho a toho důvodu jsem pro ně jak píšete "závadová osoba" a tím pádem nemůžou plnit služby dle obchodních podmínek. A pak by dali na výběr, jestli budu souhlasit s omezením služeb anebo nebudu souhlasit a tím pádem by došlo k vypovězení smlouvy a zrušení účtu.
Ale takhle mi přijde, že tím mlžením ví, že nejsou v jejich jednání úplně košer.
PANE - HURÁ - TEĎ JSTE TO PŘESNĚ NAPSAL, cituji Vás:
Beru, že na vedení účtu není právní nárok, ale když už je založený, tak musí být vedený na základě nějakých obchodních podmínek, které jsou platné pro obě strany.
---
Ty podmínky se každé 3 měsíce mění, většinou přijdou v mejlu a pokud je NEODMÍTNETE, tak vstoupí v platnost. Každé 3 měsíce se spřísňují v rámci boje proti praní peněz. Čtete je? Já vám něco z nich vypíchnu:
---
Toto jsou podmínky Airbank:
14. Od rámcové smlouvy nebo také od jednotlivé bankovní služby můžeme odstoupit v případě, kdy podstatným
způsobem porušíte své smluvní povinnosti nebo své zákonné povinnosti, které souvisejí s bankovními službami.
---
15. Za podstatné porušení povinností z rámcové smlouvy považujeme zejména:
a. nedodržení podmínek stanovených v rámcové smlouvě nebo v jiném smluvním dokumentu;
b. jednání nebo podezření na jednání v rozporu s platnými právními předpisy České republiky;
c. uvedení jakýchkoliv nepravdivých údajů;
d. nepovolený debetní zůstatek nebo závazek po splatnosti
e. to, že nám odmítnete sdělit údaje o původu peněz, účelu platební transakce nebo další údaje, které máme za
povinnost zjišťovat
f. používání účtu způsobem, který překračuje rozumné očekávání,
g. využívání Šanonu k přechovávání souborů, které jsou v rozporu s obecně závaznými předpisy, dobrými mravy
nebo veřejným pořádkem.
h. narušení nebo ztráta naší vzájemné důvěry kvůli Vašemu jednání
Ještě je tu mnoho možností.
-Pokud se na Váš účet "dívá" Finanční správa, hned je jasný bance, že se něco DĚJE.
-Pokud má banka podezření, že váš účet používá i někdo jiný, který není smluvní stranou a vy ho kryjete.
-Chodí tam nejasné peníze od nejasných lidí, nebo vám někdo něco poslal, který je v hledáčku.
-Zahraniční platby či přijmy ze zahraníčí.
-podezřelé platby
Právě že obchodní podmínky čtu a nenašel jsem tam nic, co by se na mě vztahovalo, že bych porušil. A už vůbec ne nic z odstavce 14 a 15. Co mě už dříve v jejich podmínkách pobavilo bylo to z odst. 15 "h. narušení nebo ztráta naší vzájemné důvěry kvůli Vašemu jednání", protože pod tím si může defacto představit úplně cokoliv.
Jediné, co by se na mě vztahovalo z toho Vašeho výčtu, jsou zahraniční platby a příjmy ze zahraničí (ať cryptoburza nebo normální burza). Ale to beru jako standardní bankovní věc. Není snad rozdíl v tom, jestli člověk platí/přijímá platby jen v tuzemsku anebo i v zahraničí.
Umí, jedná se o jakoukoliv platbu na jakoukoliv banku. Prostě zakázané okamžité platby celkově u mého účtu.
Myslím, že na to má banka právo.Spořící účet je u ní omezen a úrok proti jiným ústavům nízký.Výhodná je jejich debetní karta,myslím tím ten slevomat u různých obchodníků.Nechte si ji jako záložnou a otevřete si účet u jiné banky, která okamžité platby podporuje,např. Moneta.Nebo jednoduše odejdete.Mně se to u ní nestalo.
Na reklamaci reagovali takto:
"Zjistila jsem, že současné nastavení je v pořádku a okamžitou platbu Vám neumožňujeme a ani do budoucna neumožníme poslat z interních důvodů. Rozumím Vám, že byste rád znal konkrétní důvod, kvůli kterému Vám neumožňuje okamžitou platbu poslat. Jedná se však o naše vnitřní pravidla, která si musíme nechat pro sebe. Z toho důvodu Vám konkrétní důvod říct nemůžeme.
Obecně však máme právo okamžitou platbu neumožnit, respektive provést pouze jako standardní, a to na základě našich Obchodních podmínek, kde o tom píšeme na straně 23, bod 10.
Vzhledem k tomu, že jsme nepochybili, musím z výše uvedených důvodů Vaši reklamaci uzavřít jako neoprávněnou."
Jenže v obchodních podmínách se píše toto a podle mě to nemá šanci obstát, tomu, že by se to mohlo týkat všech plateb bez rozdílu:
"10. Pokud jste zadali platební příkaz, který je nestandardní nebo vykazuje znaky podezřelého obchodu, máme právo
ho provést až poté, co si ověříme jeho správnost a pravost a pravdivost údajů uvedených v tomto platebním
příkazu. V tomto případě neprovedeme Vámi zadanou okamžitou úhradu ihned, ale po ověření platebního příkazu
provedeme standardní odchozí úhradu."
Myslím si, že jste se v bance/bankovnictví/ choval nějak nestandartně,proto to řeší takto.Tak či tak mají na to právo, s tím vám nepomůže ani finanční arbitr.Jsou i lepší banky,popojděte tam.
Nic takového jsem nedělal, nemám ani proč.
Bank mám několik, v ostatních okamžité platby fungují bez problémů. Ale u Airbanky mi vyhovuje ten jejich systém obálek u spořícího účtu, který ostatní banky nemají. Proto se snažím tento problém nějak vyřešit.
po přečtení diskuze, (AirBank mám mnoho let), mě napadá jestli nemáte zásah vyšší moci, nemáte nějaký finanční problém? Policie, berňák, exekuce, další ouřady, identita?
Žádný finanční problém nebo něco z výše uvedeného.
Jediné co mě napadlo bylo, že jsem si kdysi poslal peníze na cryptoměnovou burzu a pak zpět. Ale nic nezákonného, vše bylo i zdaněno.
@previt - právě jste si odpověděl sám ... jen stačilo napovědět
Jediné, co by se na mě vztahovalo z toho Vašeho výčtu, jsou zahraniční platby a příjmy ze zahraničí(ať cryptoburza nebo normální burza). Ale to beru jako standardní bankovní věc. Není snad rozdíl v tom, jestli člověk platí/přijímá platby jen v tuzemsku anebo i v zahraničí.
-------------------------------------------
Banky veskrze blokují tyto aktivity, nebo jim maximálně brání. "Rakouská" SpoŘITelna by vám okamžitě zrušila účet a dala evropský BAN.
V této zemi máte skoro BEZBŘEHOU SVOBODU od nevidím po nevidím, ale co se týká financí, je tu BEZBŘEHÁ TOTALITA. Na toto musíte jít úplně jinak a ne přes RETAILOVOU BANKU - ještě ke všemu - přes osobní účet A U NÁS! - v zemi, kde jsme PAPEŽŠTĚJŠÍ NEŽ SAMOTNÝ PAPEŽ!.
Opravdu to není žádné TRALALA ...
pamatujete Evropsko Ruskou Banku ERB? Jak ji zničili? Označili platby LePenové za nedostatečně odůvodněné a podezřelé a celou banku rusovi zavřeli (zlikvidovali) prostřednictvím ČNB ji sebrali licenci.
V této zemi je totalita a v totalitním státě se to nesmí psát, přesto to napíšete a nic se neděje. To je divné.
Pane Cukrář,
Omlouvám se vám, ale to je NAIVNÍ NÁZOR.Tak jako komunisti chtěli mít přehled tehdy, tak noví komunisti dneška ho chtějí mít teď - Krypto, komodity, burzy, směnárny, platební systémy, internet - to je svoboda, kterou zatím moc neumí řídit, kontrolovat, blokovat a sankcionovat
V roce 1987 jste si mohl vykládat co jste chtěl byla glástnosť a stejně vám to nic nepomohlo. Politika měla JASNĚ daný směr.
V roce 2021 si můžete vykládat, stěžovat, navrhovat co chcete a stejně Vám to nic nepomůže - banky Vám budou převody na burzy znemožňovat, znepříjemňovat a udávat Vás FAÚ stejně, jak to dělají pánovi. Politika má JASNĚ daný směr.
V demokratické společnosti musí stát dokazovat občanovi, v totalitě musí občan dokazovat státu.
V demokratické společnosti je mezi občanem a státem soud, u nás v Totalitě je tu presumpce správnosti státu.
Bohužel tady jsme v totalitě, která se alibisticky jmenuje boj proti financování terorismu a legalizace výnosů z trestné činnosti a tato DIKTATURA je podle zákona prolezlá celou ekonomikou.
Dřív jsem se až DIVIL co všechno obsahuje devizový zákon č 219 / 1995, který v 2016 zrušili Ad tunc. Jenže byl VLASTNĚ nahrazen SEBEUDÁVÁNÍM. Pro bývalé členy STB - ohlašovací povinnosti.
Mějte se hezky pane Curkáři, doufám že to takto stačí, Pokud ne, vemte 2 mega a pošlete je svému známému, třeba na Slovensko a uvidíte tu ŠOU. Pak si můžeme popovídat dál o tom krásném světě. Hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.