Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí kámen v ledvině?

Od: m123® odpovědí: 13 změna:

Každý z doktorů mi tvrdí něco jinýho a proto se zkouším ptát těch co kámen mají nebo měli.

Ve čtvrtek jsem měla jít do nemocnice na drcení, ale teď odpoledne mi dr. volal, že se to kvůli kovidu bohužel ruší. Prošla jsem si hromadou předoperačních vyšetření, že i moje praktická dr. se divila co všechno v nemocnici potřebují, když nejde o celkovou anestézii / ct, scintigrafie, rentgeny plic a srdce, ekg, krevní skupina, moč, krev... / a i přesto, že jsem měla v nemocnici být jen dva dny a to jsem si objednala i nadstandart, tak zrušeno :( . Mám si volat za měsíc o nový termín.

Říkala jsem doktorovi, že mi to bolí, prý bohužel. Ale... některej dr. tvrdí, že to bolet nemůže. Jinej, že vzhledem k velikosti kamene / 16 mm /, že mne to tlačit a tím i bolet může. Tak já nevím. Jak jste na tom byli / jste vy? Díky.

doplněno 02.11.21 20:36:

Díky všem za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

2x jsem měl kamínek cca 3 mm (drtit nebylo potřeba, odešly přirozenou cestou samy) a můžu Vás ujistit, že pokud se dá do pohybu, bolí to zatraceně hodně. *blee*

doplněno 03.11.21 06:40:

kami123 - tak to čtu prvně *sok*. Jakou dietou se rozpustí šťavelan vápenatý? Nepletete si to s kamenem žlučovým?

hodnocení

Mě bylo řečeno, že těch mých 16 mm bohužel sám neodejde, proto mělo být drcení na menší kousky.

kami123

On se může vhodnou dietou i rozpustit.

To bych chtěl vidět

hodnocení

2x

A bolí vás? Tak velký se jen tak nevydá na cestu ...Takže pokud nebolí, půjde to, vydržíte...nejhorší je cestování i hrubšího písku...

hodnocení

Mě bolí záda právě v té oblasti kde je kámen, ale nikdo mi nedokáže říct zda je to opravdu ten kámen nebo prostě bolest zad. Byla jsem už 2x na obstřiku, ale bolí to dál :( .

Já měl menší, ten jsem sice cítil; ale když se dal na cestu kanálkem, kolika, rychlovka a kapáky...následně drén a po uklidnění naplánováno rozbíjení ultrazvukem...

hodnocení

1x
Než mi ho rozdrtili,tak bolel ne v zádech ale vepředu už močovodech, palčivá bolest,ale nic proti tomu jak do něho mlátili hodinu tím přístrojem,sice jsem byl pod sedativy ale bolelo to fest.Na druhý den domů

liska5
hodnocení

1x

Než příjdete na řadu, co Vám prospěje: brát 1x denně E vit nalačno / 200mg/ a Mg + B6 / to je hořčík s béčkem v jedné formuli/. Tak Vám to prodají v lékárně. To zapijte mlékem- usnadní vstřebávání, hodně pít, aspoň 2,5 litru vody třeba s trochou citronu, odvar z petržele/ celé/, čaje: řepík, kopřiva, medvědice, pampeliška. Nebo směs, co Vám na ledvinové kameny dají v lékárně. Potraviny: Ananas, avocado, meloun, okurek, banány, klíčky, květák, datle, mango, fíky, drcené lněné semínko, semena dýňová, celozrnné pečivo, česnek, kys.zelí, lískáče..

Co Vám škodí: Čokoláda, kafe, černý čaj, špenát, červ.řepa, růž.kapusta, kečup, rajčata, většina fazolí, rebarbora. C vit.v tabletách a různé multivitaminy . Omezte uzeniny, červené maso a oves.vločky syrové.

hodnocení

0x

Já jsem sice neměl, ale kamarád ano. Bolel, ani jsem se ho nemusel ptát. Bylo to na něm vidět.

hodnocení

0x

to je strasně invidualní já jsem vymočil dvá respektive jeden nebolelo to jen dvakrat zabolelo zmačnul jsem si žalud a kamen byl venku po druhé ten samí scenař ,až na to ,že jsem musel tahat měl takovou dlouho žlutou šnurku taky to proběholo v klidu jinak na koliku se dává inekce a další prostředky aby se to uvolnilo drcení nebo opráce se děla když to nejde a nebo těch kamenu je moc i když tak se použává stehní postup jak jsem psal više

alai
hodnocení

0x
Ta ledvina je jemná a teď ten tvrdý sutr tam, tak to musí bolet. Ten váš je asi na místě, horší je kolika když se kámen da do pohybu a cestuje. Ta bolest jde právě i do zad. Dobre jsou na to kapky algifen. Uleví od bolesti.

jitu
hodnocení

0x
To tedy boli a jak. U me to zacalo ranni bolesti v zadech,myslela jsem,ze jak dite spalo semnou a utlacovalo me. Druhy den rano uz jsem nemohla chodit, na zvraceni,pot, tras rukou,kruta bolest...mimochodem na urologii me nechali jako akutku cekat nekolik hodin i kdyz jsem v papirech mela napsano "nemuze chodit". Na sonu ho nevidel a napsal ATB. Trvalo dlouho, než odešel prirozenou cestou. Velikost nedokazu odhadnout, ale brala jsem troje ATB za sebou na zanet,ktery zřejmě zpusobil? Nyni me ceka kontrola po roce na urologii (nakonec chodim ji am nezbjsem byla poprve) a bylo mi receno,ze se kaminky rady vraceji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]