Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v práci se mi stává, že jsem vyslán na služ. cestu a protože jsem neočkovaný (proti COVIDU, co se týče povinných očkovaní tak ty samozřejmě mám), tak ke každé této cestě (návštěvě zákazníka, zakázník to vyžaduje) se potřebuji prokázat neg. testem na COVID. Moje otázka zní, kdo má platit tento nezbytně nutný test? Podle zaměstanavatele já - ohání se tím, že to je překážka na straně zaměstnance, ale podle mě to je on když on tu moji služ. cestu vyžaduje. Ve smlouvěm mám uvedeno jako místo práce adresu firmy, ve které pracuji, ale zárověn se souhlasím s vysláním na služ. cestu. Prosím tedy o info idéálně o odkaz, ze kterého bude odpověd na moji otázku zřejmá. Děkuji
Klidně tě podle mě může z jiného důvodu vyhodit. Aneb vítej ve světě kde seš nucen k nepovinnému očkování, o tvém těle rozhoduje vláda a očkovaní jsou nadlidi. Obávám se, že překážka na straně zaměstnavatele neprojde. Držím palce abys toto období překlenul, ono to přejde. Hlavně se z těchto důvodů nedej očkovat.
Odkaz nenajdete. Dejte se očkovat a máte po problému. Jako miliardy jiných lidí. Ostatní očkování máte taky a bez problémů.
To my prosím vysvětlete, jak si tou násklednou bezproblémovostí můžete být tak jistý. Zkuste o tom ale chvíli přemýšlet - než si opět nějakou informaci, kterou nemůžete znát vymyslíte - jako například, že ostatní očkování mám bez problému.?
Odkaz jsem také nenašla, jen spoustu jiných o povinném testování zaměstnanců, ale to není váš případ. Zaměstnavatel, pokud jste pro něj nepostradatelný, vám testy může zaplatit, ale i vy jste povinen podle ZP starat se v souvislosti s výkonem vaší práce i o bezpečnost a zdraví fyzických osob, kterých se bezprostředně dotýká vaše jednání. To, že se vám nechce na očkování je vaše soukromá věc a pokud to poškozuje zaměstnavatele (musí kvůli vám činit nějaká opatření), pak byste si to měl platit sám. Takže závěrem - buď bez vás zaměstnavatel nemůže být, pak bude platit, jinak je to vaše věc. Já ty zákazníky celkem chápu, minulý týden mi prodával topení chlápek, z kterého vylezlo až na konci celé transakce, že má týden i s celou rodinou covid a vlastně má ležet doma v izolaci a jen "jsem vám to chtěl předat". Nevím, zda mínil topení nebo covid. Tím neříkám, že i očkovaný nemůže být nakažen, to je perlička nakonec. Ale s hrozbou, že musí na test by si to dvakrát rozmyslel, vůbec do práce chodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.