Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo, kde lze najít dobrovolné dražby? Je nějaká povinnost dobrovolné dražby zveřejňovat? A je nějaká centrální adresa, kde by se vše našlo? Já mám tuto centralniadresa.cz/... , ale není tam bohužel vše. Poraďte prosím, budu vděčná i za Vaše osobní zkušenosti.
Adresu máte správnou. Všechny dražby, kde nejnižší podání přesahuje 100tis. Kč a u dražeb věcí nemovitých, podniku, jeho organizační složky, musí být dražební vyhláška uveřejněná na centrální adrese.
Dále je možné získat informace na úředních deskách, v tisku, na internetu (realitní a dražební servery, např. reality.cz, sreality.cz, eaukce.com), webových stránkách dražebníků apod.
Dozor nad dražbami v ČR provádí odbor veřejných dražeb Ministerstva pro místní rozvoj, i tam se můžete obrátit s dotazem, ale asi ne na nějakou konkrétní dražbu, spíš obecně mmr.cz/...
doplněno 30.06.10 11:34:Ještě mě napadla jedna informace , která by vás mohla zajímat, a to, že odbor veřej. dražeb MMR pořádá každý měsíc bezplatné konzultační dny k veřejným dražbám, víc informací bude právě na jejich webu, na který jsem uvedla odkaz.
Děkuji za odpovědi. Možná to jen ještě na centrálníadrese není. Firma, která má moji peníze a nechce je vrátit, prý bude prodávat nemovitost v dražbě, ale samozřejmě ne proto, aby moji pohledávku zaplatila. Proto jsem chtěla vědět nějaké informace o dražbě a nikde jsem nic nenašla. Možná to tam prostě jen ještě není. Přeji všem lepší den než mám já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.