Dobrý den, potřeboval bych poradit skrze jednu věc. Kupuji komerční nemovitosti ve které budou bytové jednotky a bar. Nemovitost má svůj pozemek který je taktéž předmětem prodeje. Prodává mi to člověk, který hned v sousedstvi vlastní nemovitost a trvá na tom, ze chce do kupní smlouvy uvést, ze nemohu zahradu přiléhající k mé budoucí nemovitosti použit pro venkovní posezení pro činnost baru. Dotaz zní, zdali vůbec toto muže do te smlouvy, ještě kupní, vepsat a omezovat me tím ve vlastní nemovitosti, kterou mi prodá. Přijde mi to naprosto absurdní. Díky predem za odpověď. V.
"...zdali vůbec toto muže do te smlouvy, ještě kupní, vepsat a omezovat me tím ve vlastní nemovitosti, kterou mi prodá."
A proč by nemohl? Ta nemovitost je stále ještě jeho a může si s ní dělat co chce a prodat jí komu chce. Takže může mít jakékoliv podmínky k prodeji a naopak - Vaše to zatím není, takže do toho nemáte co mluvit. Pokud se Vám to nelíbí, nikdo Vás nenutí to kupovat.
Podle mě se jedná o druh věcného břemena a to dohodnout lze. A obávám se, že není možné ani to, co píše *jirib* (koupí tvoje manželka, daruje tobě a závazek je pryč), věcné břemeno je vpodstatě vázáno na nemovitost, ne na konkrétního vlastníka či uživatele.
Nepodepíšete,prodá někomu jinému... Manželka to koupí a podepíše,pak následně vám daruje a vy můžete bez omezení podnikat...,ale asi vám bude soused alias bývalý majitel dělat problémy...
Ano samozřejmě, že může si vepsat do kupní smlouvy (v tomzo smyslu omezení) co chce. Otázka JE, co vlastně chcete VY. Pokud chcete jen odpověď na Váš dotaz, není nic jednoduchšího, prosím ... :
ANO, JE TO OD NĚJ HNUSNÝ! Fůůůj,. je to vypočítavý člověk
Jestli on vlastní vedle nemovitost a pod okny bude mít zahrádku od baru, tak ho chápu. Bydlím sto metrů od takové zahrádky a to je děs. Od jara do podzimu denně večer kravál. A v noci je to obzvlášť slyšet. A když zavřou, tak ještě klienti táhnou ulicí, a vůbec ne potichu. Pořád někdo volá policii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.