Už jsem se úplně ztratila ve všech změnách a nařízeních. Poradí mi prosím někdo? 1) je v práci/v obchodě povinný od 1.11.21 pouze respirátor nebo stále lze použít nano roušku? 2) pokud v práci dodržím vzdálenost od lidí 1,5m tak ochranu úst mít nemusím? Čeká mě teď několik školení a mluvit celý den k publiku s respirátorem je prakticky nemožné. Mohu si židle postavit tak že mezi námi budou 2-3 metry pak tedy můžu mluvit bez roušky/respirátoru?
500 lidi - to bych v tuto dobu ani moc nepremyslel a tu roušku si vzal i kdyby to nadřízené nebylo. 2-3 metry vás ani moc neochrání kolem takového houfu lidi.
salla
Ach jo. Proč ztrácíte čas odpovědí, která je zbytečná? Měla jsem 2 dotazy 1) je v souladu s nařízeními mít místo resp. nano roušku? 2) je nutné mít v práci onu ochranu při dodržení 1,5m odstupu? Neodpovídáte ani na jeden z nich. Mně je jedno, co byste Vy... Školit = nějakých 6-7 h prakticky v kuse mluvit se s respirátorem nedá. Prostě nedá, vyzkoušejte si to. Pracuji celé ty 2 covid roky v tomto prostředí a víte co? Nic jsem nechytla. Ani tam, ani v letadle, ani v tom příšerném "červeném" Řecku. Je s podivem, že ani v té fabrice nikdo nijak extra nemarodí. A to co do čísel neschopenek i co se týče nějakých příznaků co jsou vidět (rýma, kašel, ...). Takže znovu - zajímá mě jen a pouze co MUSÍM dle toho nařízení, abych jej neporušila. A ne,nemyslím si, že jsem nesmrtelná. Jen radši risknu nákazu covidem, než žít s igelitem na ústech a politá desinfekcí
Je zajímavé že v potravinářském průmyslu (nevím jakkteré ale vím o min.3 takových podnicích) kde se nenosí roušky-respirátory, kde se netestuje a všechno běží normálně A v provozech kde je toto šumák tam se palší s testy , rouškami doklady o očkování a všech těch nesmyslech.
salla
@diesel U nás se to dosud také nějak moc neřešilo, přitom 400 lidí z 500 jsou Ukrajinci co se každé 3 měsíce střídají, bydlí na ubytovnách... Nemarodí nám NIKDO. Proočkovanost té stovky kmenových je asi 50% u cizinců ani netuším. Nicméně od zítřka je to nařízení nové, nám se zrovna ti UKR mění, střídají, takže je možné, že někdo bude trvat na dodržování nařízení, alespoň na začátku, než to zase postupně vyšumí. Proto se ptám, jaké jsou moje možnosti v souladu s tím nařízením, abych se kdyžtak mohla bránit. Pokud můžu mít nano tak na respirátor ani nesahnu, to se totiž fakt nedá a pokud nemusím za určitých podmínek mít vůbec, tak si to zařídím tak, abych nemusela mít nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.