Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr ukulele

Od: janes odpovědí: 1 změna:
Zdravím. Přemýšlím, že bych se zkusil naučit hrát na ukulele. Jsem úplný začátečník a nikdy jsem na žádný nástroj nehrál. Rád bych něco malého na letní čundry a tak. Na to je kytara už velká.
Doporučili byste něco? Přemýšlím o sopránovém, nebo koncertním ukulele. Co je podle vás lepší, když zahrnu skladnost, složitost naučení a cenu?
Jaká by asi měla být cena do začátku? Nic drahého, kdyby mě to náhodou nevzalo, ale zas aby to bylo použitelné. Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hmm. Ukulele. Vzdy kdyz to slysim mi to prijde jak parodie na strunny nastroj. Napadaji mi tak tri pisnicky, u kterych je mi zvuk ukulele libyvy. Obvzlast to nejmensi, sopranove. To je tak plochy a nehezky zvuk...

Pokud Te jde o kompaktni nahradu kytary, tak zvol basove. Ma nejplnejsi a kytare nejpodobnejsi zvuk, takze i klasicky kytarove cundr pisnicky na nej budou znit jakz takz a neni protivne pistive. A jako bonus mas kytarove lazeni.

Pokud Ti jde ale vazne o ukulelovy zvuk, volil bych tenorove. Stale je to poslouchatelnejsi a plnejsi nez ty male koncertni a sopranove vrestaky. Podle mne se vazne nedaji poslouchat a od taboraku Te s tim kazdy vybuci.

Pokud o tom premyslys ale pouze kvuli te kompaktnosti, pak ber 3/4 kytaru. Na spagate na baglu sem s ni nachodil nespocet kilometru. A zvukove to bude nebe a dudy. Neni zkratka nad krasny plny zvuk kytary.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]