Nejste přihlášen/a.
Jde asi o přeleželý nerv, Když to zaregistruješ, změň polohu.
Není to nic vážného, pokud by se to začlo dít mnohem častěji a intenzivněji, nech se poslat k neurologovi.
Papej vitamíny (béčko).
To bohužel nevím.
Pokud je to nervama, tak by mělo přinést okamžitou úlevu rozhýbání nohy. Párkrát zacvičit sem tam a brnění by mělo ustat.
Toto může třeba dělat i celý život.
K doktorovi zajít, pokud by se to furt zhoršovalo.
Pokud rozhýbání nepomoůže, tak je spíš něco se tkáněma a tady by to chtělo fyzický klid a vyváženou stravu.
Za doktorem bych zašel, pokud se to po týdnu nezačne zlepšovat. Může to trvat třeba mšsíc a pak ok. Většinou to pomine mnohem dříve.
A jak dlouho ti to dělá?
Třeba jsi jenom špatně doskočila při tělocviku. Nebo ses někde uhodila.
To ty nervy asi nebudou. Ani nemoc. Natož hrozící amputace. Nestresuj se tím. V příštím týdnu zajdi za tím doktorem, pokud nebudou náznaky na zlepšení.
Zkus jemně holeň masírovat. Rad na různé masti tu dostaneš určitě hojně.
Rosteš ještě pořád. Já na střední vyrostla nejmíň o 10 cm. A v noci to víc vnímáš. Taky během dne při pohybu se noha víc prokrvuje, což je dobře. Jen jestli nemáš moc měkkou matraci a původ toho brnění není od páteře někde v pase či kříži. Nebo jestli jsi nezačala nosit jiné boty a poměry v páteři to podpatkem lehce změnilo. Mne takhle někdy brní palce u rukou od krční páteře, když jedu na kole. Jinak hořčík a B- komplex.
Jelikož ti nikdo nic nedoporučil,
tak dávám pro inspiraci toto lekarnakuklik.cz/...
Není to ale nutné.
Osobně bych zvolil kostivalovou.
Pravděpodobně problém odeznívá a toto jsou toho příznaky.
Jelikož mi to nedává moc smysl, tak bych řek, že to bude způsobené kombinací nějakého podráždění spolu s tím růstem.
Někdy se rúst zastaví a pak se rozběhne nanovo...
Pokud se to nevyvvíjí k horšímu, tak návštěvu doktora ještě chvilku odlož. Asi by nevěděl co říct, když se to furt chová jinak. Masiruj obě nohy v celém rozsahu.
Podle mě to mastičkama určitě nevyléčíš. Pravděpodobně to bude od zad. Velké bolesti a brnění bývají od posunuté ploténky, což sis mohla přivodit právě při tom tělocviku. A možná máš blbou matraci, proto to bolí při ležení. Doktorka by tě měla poslat na rehabilitaci, tam ti ukážou cviky a budeš muset poctivě cvičit, abys zpevnila zádové svalstvo. Ale třeba máš ty záda jen nějak zablokovaný (zatuhlé nějaké svaly), na to jsou pak masáže - a opět rehabilitační cvičení.
Někdy bývá brnění způsobeno nedostatkem horčíku - kup si tabletky Magnézia a můžeš pít minerálku Magnézii.
A v naprosto katastrofálním, ale málo pravděpodobném případě to může být příznak roztroušené sklerózy. Ale prosím neděs se, to je opravdu nepravděpodobné. Jen kdyby to nepřecházelo a začalas být unavená, pociťovat v té noze slabost, občas zakopnutí - tak to doktorce říct a trvat na nějakých vyšetřeních.
Ale připrav se nejspíš na ty záda. Záda jsou sviňa a dokážou potrápit neskutečně. Já právě mám už rok dvě vyhřezlé ploténky (ale u mě je to věkem a opotřebováním páteře, to je jiný případ než u tebe, neboj) a úplně mě to sejmulo, skoro nemůžu chodit, bolest nesnesitelná a vyhlídky neveselé.
Přeju ať jsi co nejdřív fit.
Ač jsi mladá, souhlasim s Ellen. Může to být i tímto.
Nicméně problém v tomto případě už odeznívá. Pozor ale na tu matraci, případně jiné faktory, třeba sport.
ledová noha bude znamenat horší prokrvení.
to pálení může být klidně od té páteře , kdy si mozek "přiškrcené" signály špatně interpretuje...
Bohužel nervový systém je složitý.
Možná by stálo za to, zaznamenávat si vše související do deníku.
Pokud odeznívá, tak ano.
Pokud se to zhoršuje, tak za lékařem.
Pokud nerozhodně tak vyčkej. Měsíc není nic hrozného.
Pokud máš otevřenou bystrou mysl, tak si začneš dělat časem diagnostiku sama..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.