Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklady v zahraničí

Od: elisa* odpovědí: 1 změna:

Platí v Německu takový ten lísteček, co mi dali místo občanky, když mi ji ukradli? Pokud mě zkontrolují na ulici (nemám ani pas), jaký hrozí postih? Nebo to můžu risknout? ( na 1 den)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Dobrý den, řešila jsem podobný problém nedávno, když jsem měnila bydliště - občanka s ustřiženým rohem a lístek k tomu (lístek stejný jako máte Vy). Nakonec jsem na stránkách ministerstva zahraničí zjistila, že by to problém být mohl (viz mzv.cz/... tak jsem raději jezdila s pasem. Takže jestli nemusíte, asi bych to neriskovala, ale stejně se domnívám, že jde o to, na koho případně narazíte - policista/úředník by měl znát běžné doklady ostatních členkých států EU, nikoliv však už jejich náhrady. Ale bude na tom kterém činiteli, jestli si třeba platnost dokladu ověří či nikoliv. O postizích bohužel nevím nic, asi by to byo, jako byste neměl doklad vůbec žádný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]