Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat peníze zpět

Od: krtecek1989* odpovědí: 9 změna:

Před pár dny jsem půjčil jednomu známemu 45 tisíc, nemám od toho žádný papír, ani svědky..jen sliby, že mi to dá. Uznání dluhu podespat nechce, prý podepíše jen směnku na 60 tisíc - takže mu mám ještě půjčit 15 tisíc. Mám šanci z něj ty peníze dostat, nebo to bude draze zaplacená zkušenost do života?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve Vašem případě bych se snažila zajistit si důkazy v první řadě a svědky. Jediná věc, která mne napadá, komunikujte s ním o dlužné částce písemně (mailem, sms, poštou). Např.: To myslíš vážně, že když jsem ti půjčil tehdy a tehdy těch 45.000,- Kč, že to chceš popřít a nevrátit mi je? Přece jsme se dohodli..Počkejte na reakci...Pak zkuste napsat _ uznej mi alespoň závazek, že mi to vrátíš do tehdy a tehdy...Pokud Vám sdělí to o té směnce, je to také důkaz.. Prostě potřebujete ho nachytat na tom, kde dluh nepopře, nýbrž přizná. Pak vzít svědka, navštívit ho a říct, že si jdete pro peníze, které Vám dluží. A třeba se snažit dohodnout na nějaké lhůtě, do kdy je tedy vrátí...Jakmile budete mít něco, na čem se dá "stavět" nemuselo by to jít do "ztracena". To je jediná pomoc, která mne v tuto chvíli k Vašemu problému napadá, jako řešení. Moc šancí tady není, je třeba se chytit každé a vyzkoušet to. Jen můj názor, mohlo by to pomoci dobrat se k řešení, abyste o peníze nepřišel. Víte, když se někdo snaží někoho ošidit, pak na něj musí jít člověk chytřeji a nedat se jen tak. Vyhrožovat, popřípadě někoho zmlátit, není řešení, to si člověk může zadělat na problémy ještě větší.

6250

Myslím si, že v této situaci nejlépe radí kapkanadeje. Ale už bych mu nedal ani korunu. Pokud docílíte toho, co radí kapka, tak by se šlo asi soudit. Ale jsou to další výlohy a i když soud za 3 nebo 5 let vyhrajete, tak není jisté jestli peníze vrátí. Jestli bude mít z čeho? Ale ta naděj tu je. Já jsem se také dal tou složitější trnitou cestou a také nevím jak to dopadne. Po zkušenostech, které mám, tak by jsem už v mém případě možná zvolil ty Ukrajince. Alespoň by jsem si ulevil. A tak by jsem se zařadil mezi ty, na které zákon nemá a kterým nahrává. Ještě by bylo asi dobré zjistit, jestli není poškozených více. Asi by se mohlo podat hromadnou žalobu, nebo něco takového. Už jsem také tak naletěl a soud probíhal bez mých dalších finančních prostředků. Už jeto ale pár let. Těch 10 tis. Kč jsem už oželel. Za blbost se platí. A také by mohlo být více lidí, co by takto požadovali vrácení peněz a tak by se naděj na vrácení vašich peněz zmenšila. Asi to píšu trošku nesrozumitelně, ale odborníci vám to určitě upřesní. Jako advokát by jsem bral kapkunadeje. *pivo*

hodnocení

2x

Je to asi podvodník, slušný člověk se tak nezachová. Ušil na vás boudu, tak bych mu jí oplatila.

Já bych si připravila 2 směnky, jednu na 45000 a druhou na 15000. Na směnkách by bylo datum půjčky, datum splatnosti, zapůjčená částka a místo, kde byly peníze zapůjčeny. Přivedla bych i svědka k podpisu a měla těch 15000. Nejdříve bych ho vyzvala k podpisu již zapůjčených peněz s tím, že další peníze mu půjčíte, až podepíše. Jako lákadlo musí vidět těch slíbených 1500. Jakmile podepíše, máte vyhráno a jakékoliv další jednání bych s ním ukončila a další peníze mu už nepůjčila. Pokud by nechtěl podepsat, tak si myslím, že peníze z vás pouze podvodně vylákal.

Dělá na vás nátlak na další půjčku, kterou asi nehodlá vrátit.

artik*
hodnocení

1x

A jak vůbec můžete dokázat , že jste mu je půjčil?Není to náhodou tvrzení proti tvrzení? To jako když řeknu půjčil jsem vám 50 tis . tak tomu soud uvěří?

joudic*

no prave proto resi tu smenku :)

geryw
hodnocení

0x

nic už nepůjčovat, podepsat směnku na 60 a tu obratem za 45 prodat!

joudic*

podepsat smenku na 60, slibit mu bez svedku pujcit jeste 15 :) a smenku hned prodat :) a mate klid a mistrovi sveta zacnou starosti ;)

doplněno 05.12.12 14:05:

resp taky mu naslibujte hory doly :) (jen aby byl jeho podpis na smence pred svedky)

doplněno 05.12.12 14:08:

zajdete s nim podepsat smenku na czech point! :) a ze pak vyberete penize, no a pred postou jej poslete do prdele, a ze kdyz vam vrati 45000 tak smenku s 60ti tisici roztrhate

buss
hodnocení

0x

Za blbost se platí. Těžko se dostávají prachy zpět, má majetek o který by mohl přijít? Dnes bych nepůjčoval, známí předpokládají, že se to po nich nebude tvrdě vymáhat. U toho co řekl asi také nikdo nebyl, že?
Odpovězte si, jste ochoten jít i k soudu?

sanda*
hodnocení

0x

Proboha jen mu už nic nedávejte! Tohle je typické jednání podvodníka! Trvejte si na svém - ať uzná dluh anebo podepíše směnku. Stejně to z něj budete špatně dostávat anebo se s penězi rozlučte rovnou. V tomhle mám bohaté zkušenosti a můžu vyprávět!

Právní systém v česku stejně nahrává podobným podvodníkům a příští rok bude ještě hůř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]