Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zoufalá - věčné hádky

Od: bambula* odpovědí: 21 změna:

Dostala jsem se do situace,kdy je potřeba udělat životní rozhodnutí a já nevím jak...Přes dest let jsem s přtelem,žijeme spolu sedm let a máme šestiletého syna.Máme za sebou pár krizí ale ty jsou stále častější a horší...já jsem už z věčných hádek opravdu vyčerpaná,ale jsem ráda za jistotu kterou mi dává...i když láska z mé strany je pryč...Dospělo to tak daleko,že jsem se rozhodla odejít...potkala jsem muže který mne miluje a to možná jen posílilo mé zozhodnutí,ale najednou jsem zjistila že jsem s mým dlouholetým přítelem těhotná...co teď?Žít dál ve vztahu bez lásky a dělat že je vše ok...nebo od základu změnit život,jít za hlasem srdce a věřit že bude líp...?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rbursik*
hodnocení

2x
Bambulo, je dobře, že to v sobě nedusíte a dáváte i když tak anonymně ven. Já jsme ten poslední kdo vám může radit, máte dítě a měla by jste být již pryč od dětského skotačení, skoro každý se vám bude jevit jako lepší. Ušetříte za rozvod, jak to vidím na žádném papíru ho nemáte. Jen je otec vašeho dítěte a zdá se jak tvrdíte je zaděláno na další.
Nikdo vám nedá návod, jak jít dál, to je jen na vás, myslím, svá rozhodnnutí toho druhu se ve vaší hlavě mění podle nálady. Nevím, co hledáte ve vztahu sám jsme to nenašel a ani nevím co, taky to již nehledám. Jsem rozvedený, měl bych psát ublížený? Rozhodně ne, vlastně o krok dál než vy, mám brát za své: každý špatný ropzchod je předzvěstí něčeho nového? Je to jen na mne, zrovna váš problém jak na vás. Nikdo nezná správný smě vaší toulky životem.
Dělat frajera s kytkou u dveří plus pozváním do kavárny vám opět udělá kde kdo. Možná jste dospělá, ale to ukáže až čas jak jste schopna si poradit v krizových situacích, to já nebyl.
Neznám vás ani vašeho přítele, mořná je alkoholik, hrubián kdo ví. Jjen vy a lidi vám přitakávají jak chcete slyšet. Je to jen na vás.
Nepřeji vám nic a žádná vznostná slova na závěr nehodlám pokládat.
S poudravem
Radim Buršík

hodnocení

0x
Rozhodnutí je jen a jen na vás. Obávám se, že ať bude jakékoliv, nebudete s ním v budoucnosti spokojena. Tedy - každý rádce se později projeví jako špatný... *nevi*

al bunda*
hodnocení

0x

List papíru rozdělte svislou čarou na poloviny. Levou polovinu nadepište "pro" pravou "proti" a podtrhněte.
Potom do levého sloupce napište všechno, co vás napadne a co podporuje vaše rozhodnutí. Na pravou stranu všechno, co jsou argumenty proti. Nespěchejte, bývá to práce na několik dnů - dopisujte všechno, co se vám mihne hlavou. Neukvapujte se. Dělejte to poctivě - pokud chcete být objektivní.
Až budete mít pocit, že už jste napsala všechno, že už vás nic nenapadá, sečtěte všechna "pro" a "proti" a určete si, která strana má větší "váhu". Toto vám s rozhodnutím velmi pomůže. Nikdo z nás nezná váš život a nedovede objektivně posoudit, co je pro vás lepší. Nemůžeme rozhodnout za vás. Nevíme, jak se třeba váš nový přítel srovná s dítětem/dětmi, které není/nejsou jeho... A přečtěte si něco o vztazích mezi muži a ženami, pár knih už jsem tady zmiňoval. Veškeré potíže, co máte, jsou způsobeny nedorozuměními a problémy v komunikaci vůbec. Nikde není psáno, že váš nový vztah za nějaký čas nedopadne stejně.
Chce to trochu přemýšlet.
Hodně zdaru.

lida*
hodnocení

0x
Nepleť dvě věci do sebe.To ,že nechceš zůstat ve vstahu ze souč.přítelem je jedna věc a nový muž je druhá věc.Jseš rozhodnuta rozejít se?Uděláš to i kdyby zrovna nyní ti nový přítel oznámil že končí,že má jinou?Co bys udělala? Zamysli se nad tím?Jen nežij v iluzích,že nový přítel bude mít Tvé děti rád jako později své,že Tvé děti budou mít rádi jeho a svého tátu taky.Nevěř pohádkám.V každém případě někomu ublížíš.
bambula*
hodnocení

V iluzích dávno nežiju,nejsem pubertální naivka a taky vím že ve finále jsou všichni chlapi vlastě stejní...každý má své mouchy...Je fakt že nový muž( mimochodem on žije taky s přítelkyní)mi poněkud zatemnil mozek(jak už to bývá) a pokud bychom se nepotkali( je to taky delší příběh),tak bych si nejspíš žila tenhle v podstatě spokojený život,kde mi sice z materiálního hlediska nechybí nic,ale názorová propast mezi náma je větší a větší ... hádky mne stále víc ubíjí...bez lásky...bez sexuální touhy...*plac*ale jak dlouho bych to vydrzela?Nikdy by mne nenapadlo,že se ocitnu v takové situaci...a je to pěkně husté...přítel je nešťastný protože mne nechce ztratit...najednou vidí vše jinak,když už mne nemá tak jistou a trpí...a ten druhý trpí taky...trpím já a to neskutečným způsobem...je mi ze sebe špatně,že uvažuji o miniiterupci,protože si opravdu neumím představit že bychom ted měli dítě(mimochodem moc jsem vždycky moc chtěla druhé dítě a on nikdy ne...najednou chce...)Nevím jak z téhle situace ven...a jsem už opravdu vyčerpaná*plac*

Jinak děkuji všem za názory.papa

al bunda*

Chlapa nezměníš a ani ho k ničemu nedonutíš. jediný člověk, kterého můžeš změnit, jsi ty sama. Chtělo by to přečíst si pár knih - Carnegie, Jak získávat přátele a působit na lidi; A. a B. Pease, Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách; Louise L. Hay, Miluj svůj život; Barbara de Angelis, Tajemství mužů, která by každá žena měla znát... A další.
Tím pochopíš KDE je problém a najdeš způsob JAK ho řešit. Kluci jsou velmi jednoduší tvorové a když víš, jak na ně, můžeš si s nimi dělat, co uznáš za vhodné. Jenže tohle se ve škole nenaučíš a pokud se nedovzděláš sama, svůj problém nevyřešíš. Nejsi ani zdaleka jediná, kdo má tyhle potíže, nejsou nijak výjimečné a dají se řešit. Jenže nikdo z nás nezná tvůj život a tudíž ti nemůže říci chovej se takhle, udělej tohle, zajdi tam...
Hezký den.

bambula*
hodnocení

Dobrý den,je to skoro tři měsíce co jsem na tyhle stránky psala o svém problému a od té doby nastal naprosto šílený sled odálostí...pořád si říkám KDY SE KONEČNĚ PROBUDÍM A ZJISTÍM,že je to jen zlý sen...Přítel se,po mém rozhodnutí odejít,psychicky zhrouti,následovaly prosby pláč,sliby,psychické vydírání...já šla na potrat,nemohla jsem do téhle situace přivést dítě...pak vyšlo najevo že je v tom jiný muž a následoval přítelův pokus o sebevraždu...nyní je na léčéní,jsme v kontaktu střídavě vyčítá že je to má vina,slibuje že si vše uvedomil a že mi i synovi poskytne to co nám celé roky nedával...obvolává známé a zjištuje informace o tom druhém,kontroluje přes sousedy jestli jsem doma...,já se v tom zmítám se strany na stranu,TRPÍ OBA...snad jsem dospěla do stadia že nejlíp bude když budu sama...jsem zoufalá*plac*
al bunda*

Sama určitě nezůstaneš, ale právě teď jsi pod nátlakem. Přítel Tě citově vydírá. Mysli na sebe! Nic nemusíš, nic mu nedlužíš... Jdi svou cestou, tohle nemá budoucnost. Sliby se slibují... Ty musíš vědět, jak moc mu můžeš věřit. Znovu opakuji, mysli hlavně na sesbe. Užívej si život, nebude druhá šance.
Hezký den.

bambula*
hodnocení

Moc děkuji za názor...ale jak si ten život užít?Kudy se dát?,Která je ta správná cesta pro mne a pro syna(6)?Tohle nerozhodné období trvá už příliš dlouho a já zraňuji,ač opravdu nechtěně, dva muže...Obávám se že věřit mu už nemůžu a on mi také ne...vím že pro něj znamenáme všechno,snad to pro něj byla natolik velká rána,že se snad i změní a bude lepší otec a přítel...ale jako člověka si ho už vážit nemohu,bohužel tak to cítím...

bambula*
hodnocení

Na druhou stranu jsem najednou dostala hrozný strach jít do nového vztahu, ač vím že pro něj znamenám také vše a miluje mne celou duší...O tom to vlastně je,jsem srab,neumím dělat životní rozhodnutí když už jsem se k nějakému tomu kroku dopracovala,skončilo to málem tragédí...
Spoustu rad už jsi dostala a správných.Ty jediná rozhoduješ,jaký bude tvůj život a jak jej budeš žít.Strach je normální při tak velké změně,obava co bude a co nebude,ale ono vždycky nějak je.Můžeš žít jako doposud a vše se bude pravděpodobně jen zhoršovat...když žena nemiluje svého partnera,nejde žít,ale jen přežívat a časem zjistíš,že ostatní žijou a budeš se ptát ,,proč ne i já "?Každý nový vztah je jiný,než po několika letech a je možné,že neskončí tak jak bys chtěla.Popřemýšlej,co je vše za slovem ,,srab" a třeba najdeš řešení
sépi
bambula*
hodnocení

Spíš už nemám sílu ten boj dotáhnout do konce a případný návrat k němu beru jako svou prohru...najednou vidím černě úúúúplně všechno...

al bunda*

Hele vzpamatuj se. Já za Tebe rozhodnu jo? Ty stejně chceš, aby "někdo mohl za to, co se s Tebou děje" - říká se tomu alibismus. Máš kam jít? Má ten nový vztah perspektivu alespoň na tři roky? Na pět let? JDI DO TOHO. Takhle umíráš. A zbytečně. Ty bys potřebovala pár facek, aby ses dostala z té hysterie, co v ní lítáš. CO VLASTNĚ CHCEŠ? Jakmile se rozhodneš, uleví se Ti.

Sbal si kufry a stěhuj se k novému příteli. TEĎ HNED!
Když to nevyjde, přijdeš mi sem vynadat.
Hodně zdaru.

Přečti si toto vlákno znovu! První, co strejc napsal před čtvrtrokem, bylo, že ať uděláš, co uděláš, vždycky někomu uškodíš a budeš z toho nešťastná! *plac* To co píšeš teď, jeho slova jen podporuje.
NAPSALA sis ta pro a proti? Kdys to udělala a jak to dopadlo? *uf*
Když Al psal, abysis užívala života, tak mluvil o tom, že to, že žiješ, je pro tebe OBROVSKÝ dar a záleží jen na tobě, co s tím darem uděláš! *ua*
Představ si, že bys k narozeninám dostala stránku papíru!
Můžeš být třeba naštvaná, že jsi dostala pitomej dárek! Můžeš ho třeba zmačkat a zahodit! Nebo na něj můžeš napsat básničku, nebo namalovat obrázek a tak... Chápeš?! *ee*
Co uděláš se svým životem? *slunce*
zuzana*
Ano, myslím, že takhle přesně to chtěla slyšet...Výborná odpověď a škoda, že jenom jednou jsem mohla dát za 1. Dovedu se do ní vžít, dovedu pochopit, že už není schopna se sama rozhodnout a asi není nikdo blízko, kdo by to vzal na sebe. Ach my některý ženský... Potřebujeme vedle sebe chlapa, který rozhodne a ne aby se hroutil a byl na psychiatra...

lili*
hodnocení

0x
Jsem pro, aby ses snažila zachránit vztah s přítelem.

bambula*
hodnocení

0x

Dobrý den,děkuji všem za názory,ale nakonec jsem se rozhodla jít za hlasem srdce a nelituji toho.Ten půlrok byl opravdu strašný a po tom co jsem,nyní už bývalého přítele,našla po tom co spolykal další dávku prášků,nastal rychlý sled událostí.Odtěhovala jsem se k rodičům ... k mé radosti i syn to vše nesl naprosto v pohodě,s mým nynějším přítelem si skvěle rozumí a já dostala nabídku k sňatku, mám pocit,jako by ze mne spadl obrovský balvan,který mne roky tížil...On už se z toho dostal a má taky známost.Doufám tedy,že budeme teď šťastní oba zvlášť,když spolu nám to nešlo...

Přeji všem krásný den*slunce*

al bunda*

No a neříkal jsem to?
Hezký den a hodně zdaru.

rbursik*
Měl jsem to číst dál, tak jen dodám, já byl ženatý a asi i dobře zaměstnán to se mé bývalé ženě asi zamlouvalo. Pak stačila krátká chvíle u mně se objevila roztroušená skleróza a dál to znáte z Novy, teď vyhlížím slastný závěr.
Tím, že polykal prášky to byl jen jehoproblém, třena nebyl schopen řešit situaci. Promiňte nechala jste ho v tom.
Do prášku bch nešel, lae PL mám za sebou.
To slunce ve vaší zpávě vám svítí i v životě? Já byl či jsme zlý i ex jsem dal facku.
Tak jen ať žijete do skonání světa a oblouhu máte bez mráčků.
Radim Buršík
bambula*

Radime,popravdě dost dobře nechápu,co jsi mi vlastně chtěl říct,ale cítím z tebe bolest a zklamání...Byla jen otázka času kdy se rozejdeme,myslím že jsme to věděli oba,ale ani jeden z nás si to nechtěl připustit.Ano ten krok jsem udělala já a věř mi že to nebylo nic jednoduchého,ten vztah mne zabíjel...on není zlý,jen má představy o ženě a o životě,které já nenaplnˇovala i přes veškerou mou snahu bylo pořád všechno špatně...Tím co udělal se budu užírat do konce života,dvakrát ho najít mimo a volat záchranku...to si neumí nikdo představit,kdo to nezažil...ale nenechala jsem ho v tom,snažila jsem se mu pomoct jak to šlo,ale v takové situaci je každá pomoc na nic...Je hrozně těžké popsat všechny ty pocity...a nechci se tím ani nijak obhajovat,máme na tom oba svůj podíl viny...To slunce mi snad bude v životě svítit,přeji si to moc...

Pěkný den

al bunda*
Chtěl říct, že to nečetl, ale přesto na to má jednoznačně negativní názor.
Neřešte to. Udělala jste správnou věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]