Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolestné za větší modřinu způsobenou psem

Od: marketa* odpovědí: 37 změna:
Nemáte někdo zkušenost s bolestným? Vytrhl se mi pes a povalil asi 13-leteho kluka, který běžel kolem na zem. Způsobil mu velkou modřinu na stehnu. Děkuji

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

3x

Maminka ocenila? Jako hned na místě? Byli jste s klukem u lékaře, pořídili zápis, zavolali policii? Pokud ne, pak bych se maximálně chlapci omluvila. Dávat třináctiletému klukovi čokoládu by mě ani nenapadlo, když pominu, že ji s sebou všude nenosím :) A mamince, pokud jste u lékaře nebyli, bych doporučila, aby se zklidnila.

hg

Povinost volat policii měla majitelka psa. Rozhodně ne 13 letý kluk.

Nebo považujete za normální, že vás srazí pes? A "maximálně se omluvíte"? Hmm.

re4zon
Jo, a kdybych se s nim srazil ja, protoze jsem zrovna cumel na druhou stranu, tak budu taky volat policii? A co kdyz do nekoho vrazim na ulici? Nebo kdyz se na nej blbe podivam?
tabletka*

kvůli tomu, že kluk spadnul na zem a zjevně se mu nic nestalo majitelka psa hned policii volat nemusela, matka puberťáka ovšem, pokud chce nějaké peníze, to udělat měla. Nestává se výjimečně, že například cyklista, kterého se dotkne auto a ani ho neshodí z kola je štont do týdne přijet na invalidním vozíku a vyžadovat milion bolestného.

No, on ten anglický buldoček může při své velikosti kohokoli (i dítě) porazit jen tím, že se mu zamotá pod nohy.

hodnocení

3x

Vzpomínám na příhodu tak dvacet let starou. Odrostlé štěně chňaplo po kondiční běžkyni. Viděla jsem neporušený oděv a nad patou stopy po zubech - čtyři nekrvácející ranky. Paní na místě přjala omluvu, nevedly jsme žádné dlouhé řeči, odběhla. Ale pak si zjistila mé číslo telefonu a ptala se, jestli je pes očkovaný proti vzteklině. Byl. Pochopila jsem, že je víc než vhodné ještě nějaké odškodnění. Probírala jsem to s kolegyní v práci. Prý bonboniéru ano, ale za víc než za stovku. Jedna ranka za 25 Kč? To je málo. Vybrala jsem tedy větší a dražší, snad za 150 Kč.

Cena peněz je dnes jiná, ale zase je to dítě. Volila bych dárek v hodnotě tak 500 Kč. Na konkrétní věc bych se ptala rodičů přibližně stejně starých dětí.

vilik*
hodnocení

3x
Kluka ani jeho mámu nemusí zajímat, jestli je pes malý nebo hodný nebo třeba zelenobéžový.
Majitelka pochybila, potom dokonce podruhé, když nezajistila chlapci odbornou péči a vyšetření, takže dvojka je docela adekvátní.
Můžete být ráda, že nemusíte k veterináři, na hygienickou stanici a máma s klukem nestráví týden po vyšetřeních.
Sklopil bych uši, tu dvojku bych strčil za mašli bonboniery, koupil lepší vodítko, a příště bych si dal velký pozor.

runner*
hodnocení

3x

Pokud ta nehoda skončila skutečně pouze modřinou, tak bych jako otec toho kluka peníze jako "bolestné" v žádném případě nevzal. A nečekal bych ani nic jiného, ani tu čokoládu. Pro mě by bylo podstatné, že jste kluka zkontrolovala, že je v pořádku. A modřina není věc, kterou bych řešil. Jiná situace by byla, pokud by pes kluka pokousal. Tam už by mohlo jít o zdraví, já bych si musel brát volno z práce atd.. tam by kompenzace byla na místě.

Takže za mě, pokud jste kluka prohlédla, omluvila se za psa tak tím bych to považoval za vyřízené. Taková věc se prostě může stát, následky nejsou žádné tak nevidím důvod k nějakým kompenzacím. Pokud se něco stane, viník se má přiznat, neutíkat a snažit se pomoci. A poškozený zase nedomáhat se náhrad kde vlastně žádná škoda není.

hodnocení

3x
A neměl tu modřinu už dříve? Rodiče toho kluka mu neplatí pojištění?

hodnocení

2x

Hm, asi bych mu koupila dobrou čokoládu.

hg
Už jsm to tu psal, ale když autem srazíte dítě, a "nic vážného" se nestane, taky to nezaplácnete čokoládou?

jenda22
hodnocení

2x

Podle rad vám zůstává jedna možnost: omluvit se a nazdar. Pokud by něco chtěli, tak nebudou nikdy spokojeni a vám se to může prodražit. Bolestné za modřinu. To je mazec.

pavel21*
hodnocení

1x
A vy nemáte pojištění občanské odpovědnosti?

No za modřinu by mu určitě nic nedali.

pavel21*
Vy jste lékař nebo jste to zranění viděla? U rozsáhlého hematomu se může klidně doba léčení protáhnout na několik dní.
kami123

No to bude přímo obrovská pálka za bebí.

Ale uznávám, jedna čokloáda je málo. Dal bych velkou bobonieru.

hodnocení

1x

Koupila bych nějaké ovoce, nějaké dobroty a udělala větší dárkový balík pro klučinu.

Taky bych to tak volil. Určitě si vybere. Nemusí být nutně čokoládovej.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pokud znáte tu rodinu a bydlí blízko, já bych tam zazvonila a omluvila se s tím, že oni - coby dospělí, samozřejmě vědí, že kolem psů se nelítá, ale chodí klidně, protože to psy dráždí (za psy platíme => tedy máme i svá práva!), ale že si uvědomujete, že jejich kluk – coby dítě, to ještě neví. Tedy se jdete omluvit, protože je vám líto, že váš pes kluka porazil a kluk si udělal modřinu. A jako bolestné že nesete klukovi velikou – tedy opravdu velikou čokoládu. Mělo by to být dostačující. Ida

doplněno 29.10.21 14:47:

Ještě doplním. Vina je na obou stranách stejná. Že si svého psa má člověk udržet, to majitelka ví. Ale že na "lítání" je pro děti hřiště, a ne prostranství mezi lidmi a psy, to by měl zas vědět 13letý kluk. Majitelé psů platí nemalé částky za psy, i za to, aby mohli v klidu se psy chodit "povenku". Že běhání psa vyprovokuje, ví každý trochu normální člověk. 13letý kluk by to měl vědět taky. Kluk si sice za modřinu může sám (pes ho nekousl), ale je to přeci jen dítě. Majitelka je dospělá. Proto by se měla jít omluvit ona, ale seznámit rodiče i kluka s tím, že na běhání je vyhrazené hřiště a kolem psů se chodí v poklidu. Ida

hg

Ono se nesmí mimo hřiště běhat? Já chodím běhat normálně i po parku. A pokud jdu se psem a vidím děti, běžce, cyklisty pak psa přitáhnu hodně nakrátko. Rozhodně nemám pocit, že by kolem kluk nesměl proběhnout.

To jestli pes kousl nebo ne není z textu zřejmé. Píše pouze "povalil a způsobil mu modřinu"

hodnocení

1x

Hm... To se mělo řešit hned a na místě. Žádnou čokoládou, ale nejlépe kontrolou u lékaře a písemným záznamem. Teď už je pozdě. Modřinu si taky mohl způsobit úplně jindy a jinak a chce jen zneužít příležitosti. Pokud si o to "bolestné" řekla matka postiženého, tak to celé lehce zavání vidíráním. Vina je samozřejmě na straně majitelky psa, ale to na věci nic nemění.

Mimochodem - všichni byste to řešili čokoládou, ale co když kluk o čokoládu nestojí, nebo jí nemůže třeba ze zdravotních důvodů? Navíc je to cena útěchy tak pro 5 leté dítě.

hodnocení

1x

Dneska se všechno řeší přes peníze. Syn jel v mládí na kole po naší vsi, jedněm lidem vyběhl ven vlčák /vozili seno, měli otevřená vrata/ a když viděl ty kmitající holé nohy, kolo doběhl a zakousl se klukovi do lýtka. Naštěstí ne moc silně. Pes očkovaný byl, majitelé se omluvili a tím to skončilo. Žádná zášť mezi našimi rodinami nevznikla.

Já jela na babetě po hlavní silnici. Měla jsem jen krátké kalhoty. Asi 20 m od silnice vyběhl z domu větší pes, kousl mě do nohy, pak odskočil a zůstral opodál. Byl to prostě okamžik. Hulákala jsem na něj. Vyšla paní, omlouvala se. Kolem tohoto domu se každoročně pořádal celodenní motocyklový FICHTL CUP, což byl pro psa nápor a je prý tudíž agresívní na motorky. Paní donesla i očkovací průkaz psa, očkovaný byl.

Tak si s paní v klidu a míru povídáme a ten zmetek toho využil. Nikdo mu nic nedělal, motorka byla vypnutá. On se mezitím připlížil zezadu jako duch, asi mu to bylo málo a zakousl se mi ještě do paty. To už jsem řvala pořádně. Přesto jsem po paní nic nechtěla a ani ona neprojevila snahu mi něco dát. Dneska je to už jen úsměvná vzpomínka. Jaga.

Klukovi bych koupila nějakou pěknou bonboniéru, k tomu trs banánů, pytlík mandarinek a hotovo. Maminka bude asi dost práskaná, když modřinu odhadne na 2 tisíce. *bzum*

Hlavně podřinu na vnitřní straně stehna a modřinu, která je druhý den žlutá.

Ten hošánek si namlel na kole pár dní předtím ..

hodnocení

0x

Jo, čokoládu, to máte toho malýho kluka asi za pěknýho blbce, jak koupit nějakému ožralovi flašku rumu.

Ať si kluk něco vybere na sebe-oblečení, nebo kvalitní boty, do 2 tisíc Kč, či ořechy na mlsání, k tomu kvalitní med...

kvalitní boty do 2000kč nebo oblečení?

To je tak na montérky, pokud to má být kvalitní. Jinak je to tak na troje kvalitní spoďáry nebo deset párů ponožek.

Gumídku, Vy jste asi z drahého kraje. Koupila jsem si sportovní kotníčkové boty na zimu. V lékárně. Protože výrobce je Santé ve Skutči, dříve proslavený Botas. Boty jsou kožené, uvnitř zateplené, odolné mokru, mají membránu a na patě změkčený došlap. A stály 1.443 Kč. Myslím, že to není mnoho za obuv, která je opravdu kvalitní.

Když jsem na netu náhodou přečetla článek, jak si paní Babišová koupila v Dubaji lodičky za 30 tisíc korun a nejde v nich takřka chodit, byla jsem na svůj nákup docela hrdá. *smich* Jaga.

max*
No jo, nesmis si kupovat monterky
Marks&Spencer, pak se Ti je nechce ani umazat. A s cokoladou je to dnes tezke jakou vybrat, jeste by se chlapec mohl citit dotcen kvuli nespravne barve. Hehe

babajaga, jo kdo hledá... Já koupil spoďáry v armyshopu za 30kč a slušně jsem se zásobil. Nesmíš mě podceňovat *smich*. Ovšem klučina ve 13ti mezi kamarády aby nebyl terčem posměchu, jak to tak bývá. Dneska se předhání, kdo má dražší mobil nebo značkový hadry a pak to nedělá dobrotu. V jiných státech to řeší stejnokrojem školy.

...

Pokud nemá kluk hemofilii, tak měli ty matky zajít na dort do cukrárny a kluka pustit s tím psem na seznámení. Spokojenost by byla na obou stranách. Jako kluci jsme dom přišli různě dodření a dnes se s modřinek dělá pomalu trestní oznámení a nebo za katr.:)

kami123
hodnocení

0x

poradnaodskodneni.cz/...

odskodnenizapracovniuraz./...

Nevidím tam nic, k čemu bych přiřadil modřinu.

marketa*
hodnocení

Čokoláda by zabrala možná před X lety. Normální modřina na vnitřní straně stehna, ja viděla tedy pouze foto. Ale druhý den se samozřejmě zbarvila do žluta a rozlezla na cca 10 cm. Ja večer sbírala po psovi a náš angl.buldok je střevo dvouletý, viděl kluka běžet a vytrhl se mi. Je zvyklí na děti, ale kluk začal jančit a pes ho povalil.
Maminka si tuto újmu vyčíslila na 2 tisíce...
kami123

Maminka buď nemá přehled nebo je vypočítavá mrcha.

Její nárok za modřinu, která již mizí, mi připadně přehnaný.

V případě i že by se soudila, bylo by bolestné pakatel. Problém je , že ty bys pak možná musela platit soud a advokáta, což by bylo horší než dva litry.

Zkus se s ní nějak rozumně domluvit.

Bůh ví, jestli je modřina vůbec z toho incidentu.

Případné předání peněz si nech podepsat.

... a jednání s paní si nahrávej na diktafon. To se u soudu vždy hodí a vždy se k tomu přihlédne.

hg

2 tisíce mi přijdou OK. Holt za blbost se platí. Pořád je lepší se domluvit mimosoudně.

A maminka byla přítomna při tom incidentu?

tabletka*

Dá jim dva tisíce a za tejden je má u dveří, že kluk kulhá a potřebuje na rehabilitaci ještě pět tisíc...atd. Čisté vydírání.

hg

Jakožto majitelka psa, který způsobil zranění měla to oznámit policii. Dostala by pokutu ve správním řízení a o případným odškodnění by rozhodovaly příslušné orgány. Pokud to neučinila, pak je to na dohodě. Když autem srazíte dítě, a "nic vážného" se nestane, taky to nezaplácnete čokoládou. Je štěstí, že to tak dopadlo, pokud by si kluk při pádu rozbil hlavu, hrozila by majitelce podmínka.

Taky mám psa, pokud si někdo myslí, že jsem zaujatý a 2 000 mi přijdou seriozní nabídka na mimosoudní vyrovnání.

kami123

Pokud by místo psa byla puma a chlapce sežrala, tak by hrozilo majitelce vězení.

Není mi jasné, jak se pádem na trávník vyrobí modřina na vnitřní straně stehna (a která je druhý den žlutá).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]