Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí v Městském divadle Brno?

Od: parsifal* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Tato otázka by měla být snadná pro kohokoliv kdo Městké divadlo Brno navštívil ale budu popřípadě rád i za zkušenost z divadel jiných.Sám jsem už roky žádné nenavštívil a zajímalo by mě tohle:

1)Jak dlouho před začátkem představení(které startuje v 19:00) začínají pouštět do sálu?

2)Mohu během přestávky prostě zůstat sedět na svém místě v sále?

3)Jak je to tam se šatnou abych si mohl odložit kabát?

4)Na lístku mám napsáno že: "Foyer 1 vpravo,vstup B"...musím tedy do divadla vstoupit tudy i když by to jistě šlo technicky i z foyer 2(pro mě umístěném praktičtěji)?

5)A že se ptám v době Covidové:Tzv."Tečka" na mobilu s potvrzením o prodělaném dvojím očkování a QR kód bude jako pandemická propustka stačit, doufám?

6)Jaké máte zkušenosti s dress codem v onom čase?Mám společenský oděv a boty ale slyšel jsem i to že se tam na to zas až tolik nehledí.Vídáte tam například mnoho lidí v poloformálním oblečení(např.sako a k tomu modré džíny) nebo je tam zpravidla převaha lidí ve skutečně společenských šatech?

Omlouvám se za své naprosto ignorantské otázky ale já se nerad dopouštím faux pas a také nerad improvizuji když to není nutné.Všechno bych to jistě nakonec zjistil za běhu přímo tam na místě ale raději bych to věděl už předem.

Moc díky za případná objasnění!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

divadelnicebrno
hodnocení

9x

Ahoj,

v Městském divadle Brno to znám moc dobře.

1) Začínají pouštět do sálu cca 10-15 min. před představením.

2) Ano, můžete, není s tím problém.

3) Je tam velká šatna (defaultně zdarma, pokud chcete potěšit šatnářky, tak jim hoďte pár drobných), do které si můžete odložit nejen kabát, ale například i velký batoh či zavazadlo. Je tam několik šatnářek, takže vyberete tu, která bude nejblíže vstupu foyer 1 vstup B. Šatny jsou v přízemí.

4) Foyer 1 vpravo,vstup B je vstup do samotného sálu, nikoliv do budovy divadla. Takže do budovy divadla vstoupíte jedním ze dvou vchodů, které nejsou označeny, jeden je z "patra" z ulice Lidická. Nebo z "přízemí" ze směru ulice Kapitána Jaroše. Pokud budete mít problém s hledáním vchodu Foyer 1 vpravo, vstup B, tak vám uvaděčky či šatnářky ochotně pomohou, jsou tam moc milé.

5) Ano, bude to stačit. Ukazuje při vchodu do budovy divadla.

6) Dress codem - bude tam většina lidí ve společenském. Ale dle mého názoru postačí černé džíny, nebo nějaké, které vypadají formálně pro muže a košile. Nemusí být kravata ani motýlek. Pro ženy nějaké společenské kalhoty, sukně, halenka. Nebo šaty, pokud chce vypadat elegantně. Pro obě pohlaví pěkné boty.

Otázky to nejsou ignorantské. Jistě jdete na Jane Eyrovou, tak si to užijte hlavně užijte. Městské divadlo Brno je TOP STROP u nás v republice na muzikály.

parsifal*
hodnocení

Perfektní a nečekaně rychlá odpověď! Moc děkuji
Ano jedná se o Jane Eyrovou, už se moc těším. Chválu na MdB coby muzikálové špičky české scény jsem už četl vícekrát tak na tom asi něco bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]