Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepovolený debetní zůstatek na účtu v MMB

Od: 355 odpovědí: 7 změna:

Dnes ráno mi přišel e-mail z MMB s touto zprávou:
Nepovolený debetní zůstatek
Účet: XXX***XXX
Datum: 28.10.2021 00:08
Disponibilní zůstatek: 0,00 Kč
Doplňte si svůj účet, abyste opět mohli využívat veškeré jeho výhody

Zajímá mne co to má znamenat. Jedná se o BÚ Genius gratis. To jsou nějaké nové pravidla o kterých nevím, že tam nemůže být disponibilní zůstatek 0,00 Kč. Doposud jsem tam míval obvykle disponibilní zůstatek 0,00 Kč a ničemu to nevadilo. Včera večer jsem prováděl nějaké okamžité platby. U jedné z plateb do ČS vidím: "Popis platby OKAMŽITÁ ÚHRADA, Datum uskutečnění 27.10.2021, Datum provedení 29.10.2021, Datum splatností 27.10.2021, Stav platby Transakce byla provedená". Proč tam mám uvedený datum provedení 29.10.2021 což je až zítra když se jednalo o okamžitou platbu a uvádí tam že transakce byla provedená? Kolik bych si na ten účet měl doplnit tak aby to bylo v pořádku a co hrozí když tam nedoplním nic? Pokud bych se měl nějakou platbou dostat do nepovoleného debetního zůstatku tak by mi to snad nemělo dovolit tu platbu provést. To MMB nestačí, že mi tam blokují 200 Kč a chtějí abych tam měl trvale i nějaký disponibilní zůstatek?

doplněno 28.10.21 10:43:

Ještě doplním, že dnes ráno mi také přišly 2 notifikační e-maily v 7:00, "Odešly peníze" což je ta platba do ČS a druhý v 7:05 "Přišly peníze" což je platba ze SÚ kterou jsem si na BÚ zaslal na provedení té okamžité platby do ČS.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Své dotazy směřujte na horkou linku vaší banky.Ti vědí nejlépe co tam přesně je a rádi vám vysvětlí případné změny v podmínkách,které jste třeba nezaznamenal.
355
hodnocení

jirib: Až tu zase na poradnu budeš chtít něco napsat tak si předtím prostuduj pravidla a hlavně to Z4 a když nechceš poradit tak veraď.*bum*

kami123

Tvůj dotaz automaticky ale k Z4 směruje automaticky, navíc i popírá jeho zdůvodnění.*bum*

mate59
hodnocení

0x

U MMB máte blokováno 200Kč což se v IB zobrazí jako účetní zůstatek 200,-disponibilní 0,-Pokud nemáte povolený účet do mínusu,klidně stačí mít na účtu nula a žádná sankce nehrozí.Myslím,že od 1.11. bude MMB rušit tyto blokace 200,-korun,u nově založených ůčtů to nevyžaduje již delší dobu.Buďte proto v klidu.

355
hodnocení

Kdybych skutečně měl v MMB nějaký nepovolený debet tak bych tam musel mít jako disponibilní zůstatek nějakou mínusovou částku, ale dostat se do mínusu by za mormálních běžných okolnosti nemělo být umožněné. Předpoklýdám, že se možná mohlo jednat o nějakou chybu bankovního systému MMB.

mate59

Tak těch 200 korun dnes uvolnili takže je máte určitě na účtu.

355
hodnocení

mate59: 200 Kč konečně uvolněné, ale mne nejde o to. Jde mi o něco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]