Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych vědět, jestli se s tím už tady někdo setkal a jak to dopadlo. O co jde. Už více jak týden mě bolí přední horní zub. Ale... On nebolí stále, a nebolí stejně intenzivně. Někdy bolí víc, pak míň, pak třeba dlouho nic (2 hod). Čím to může být? A co s tím? Já se s tím ještě nesetkala, když mě začal bolet zub, tak prostě bolel. Nemůžu jít teď k zubaři, protože musím ještě 2,5 měs. vydržet, abych se mohla přeregistrovat k jiné doktorce. Ten náš je flink, ani kelímek nemění... hygiena hrůza. Proto se ptám, jestli to půjde vydržet, nebo se zas nepřeregistruju a budu k němu muset. Abych to kdyžtak nenechávala dlouho rozjet. Díky za každou radu.
Nevím, jak je to u vás s pohotovostí, ale zkusila bych to řešit přes zubní pohotovost. I když jsou dneska hodně omezené, ale třeba budete mít štěstí. A nebo zkusit nějakého soukromého zubaře, i za cenu, že byste si to jedno ošetření zaplatila. Jinak přední zuby jsou dosti bolestivé. Už jsem to zde několikrát psala, zkuste si koupit za pár kaček v lékárně Herbadent. Mnohokrát mi pomohl, když to nebylo něco závažnějšího, ale jenom třeba zánět krčku.
Já jsem si kupovala ten poslední přípravek, dneska už řadu rozšířili: herbaden-dental.cz/...
Pokud začne zoubek bolet je tam s určitostí kaz. Pokud budete čekat ještě dva a půl měsíce. Můžete se klidně dočkat i zánětu okostnice. Báječná věc , pak nepomůže už nic jiného než zub ven. Na nic nečekejte a dojděte si k zubaři dokud je čas. Nechci strašit jen mluvím z vlastních zkušeností. Když pak trhají zub se zánětem tak je fajn , že každá injekce nepomáhá a umrtvit to nejde.
Kaz zdaleka neni jedina pricina bolesti zubu. Predni zub muze bolet treba i diky tomu, ze clovek hodne tiskne zuby k sobe, aniz si to uvedomuje, treba ve spanku. Me treba poboliva jeden zub uz asi 4 roky. Ozve se, nejaky cas trosku boli, pak zas par mesicu nic. Mam zrentgenovane i zuby okolo, kaz nebo plomba nikde zadne, zuby mam skoro ukazkouve jen s jedinou plombou, rovne od prirody a dasne zdrave. Zubarka rikala, ze muze byt podrazdeny nerv po extrakci zubu moudrosti. Kdybych mela s urcitosti kaz, jak tvrdite, po 4 letech bych uz zub nemela.
Co to má znamenat, že se nejde přeregistrovat po návštěvě zubaře? Co kdyby třeba umřel? Jste si tou podmínkou jist? Já bych řekl, že se lze přeregistrvat vždy po určité době.
S tou registrací to je takto. Já si našla jinou lékařku, tady je dobrých fakt jen pár v širokém okolí. Když jsem řekla, ke komu chodím, tak mě slíbila ona sama, že mě vezme. Ale že od poslední návštěvy u původního lékaře musí uplynout 3 měsíce, aby pojišťovna zákrok proplatila. No a protože mi bude 50 a zatím i přes paradontózu mám všechny zuby, tak nemám tušení, kolik by to stálo. Jsem už 1,5 r. bez práce a v dohlednu není nic. Jinak na čištění používám Ajonu, je to speciální koncentrát na paradontózu. Zubní nit je samozřejmostí. Proto asi mám zatím všechny. Ale objednala jsem se k OL, protože jsem zjistila, že mě bolí lícní kosti až pod očima, na pohmat, a možná to bude od toho. V zimě jsem měla zánět dutin, tak radši pomažu. Jinak díky za rady.
Tak to je něco jiného. Může mi to být divné jak chce, akle pokud máte zubařku, ochotnou vás vzít, tak se s ní hádat nebudete.
Jiná věc je ta, že byste se taky nemusela přeregistrovat nikdy. A protože, jak se zdá, to není podmínka ultimativní - conditio sine qua non, ale jen otázka peněz (chápu, že nezanedbatelná, zejména ve vaší situaci), tak bych začal přemýšlet o tom, jestli chci ošetřit tento problém zadarmo od nemehla, nebo ho zaplatit u dobré doktorky. Třeba byste se jí mohla zeptat na finanční stránku v tomto případě. (A není vyloučeno, že byste to mohla doktorce zaplatit a účet předložit pojišťovně sama; ovšem i to by chtělo konzultovat s tou doktorkou, aby to nebrala jako nějaké obcházení.) No nevím, jsou to jen nápady a náměty k přemýšlení, definitivní rozhodnutí je holt jen na vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.