Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Covid - neschopenka - karanténa

Od: janap odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

už nevím, na koho se obrátit, tak jsem se zde.

Přítel byl u své obvoďačky v pondělí na testech a test mu vyšel pozitivně, byl nahlášen na hygienu, která prý měla za pár hodin volat a já jako spolubydlící dle obvoďačky musím zůstat v karanténě s ním s tím, že hygiena bude volat i mně a ta má poslat mé obvoďačce echo, že jsem v karanténě a ta mi na ten popud vypíše neschopenku.

Jenže hygiena nevolá, já sedím doma, nemocenskou mi prý obvoďačka bez hygieny nemůže vystavit, protože nemůže vědět, že jsem v karanténě a hygiena prý nestíhá,...

Neschopenka se vystavuje max 3 dny zpětně, takže pokud se hygiena neozve zítra a já nestihnu obvoďačku, tak co pak?

Vážně zvažuju, že se na celou karanténu vykašlu a půjdu do práce. Normálně bych si vzala dovolenou, ale té už nemám tolik, abych si mohla dovolit jen tak sedět doma.

Máte nějakou radu?

Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

pokud vás nahlasil na hygeinu jako kontakt nebo jeden z kontaktu tak na to pozor za umyslné přenašení je 3 miliony pokuta 3 miliony pokuta čekete hygenické stanice toho mají nad hlávu

perditax
Neni rozkaz z hygieny vydany v soulasu se spravnim radem, neni karantena, neschopenka ani nehrozi postih za poruseno mevudaneho rozhodnuti… Vydrzte tedy do prichodu togoto rozhodnuti bud postou ci do datove schranky (telefonatum od neznamych lidi vydavahicich se za hygieniky neverte)

ridick
hodnocení

2x

Je zvláštní, že každý lékař to řeší jinak. Já zavolal obvodačce, že manželka je pozitivní, ihned mi vystavila neschopenku a zařídila testy. Ještě jsem volal do práce aby věděli co a jak a sami mi řekli, že mám zůstat doma. Hygiena mi vůbec nevolala a už je to více jak týden. Pokud jste očkována oběma dávkami, tak do karantény nemusíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]