Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v pravé dolní části žeber

Od: kata* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, cca před rokem mě velice bolelo spodní pravé žebro, měla křeče v břiše a v pravé lopatce i ramenu. Také jsem nemohla pořádně dýchat a když už jsem se nadechla, začalo to velice bolet až to bylo k nevydržení. Asi po 20ti minutách to přešlo a pár dalších dní to trochu bolelo. Každopádně se mi to teď po roce stalo znova a 2x za večer. Druhý den mě bolelo stále to samé místo v oblasti pravých žeber a když se hlubice nadechnu nebo chci zadržet dech, začne to píchat a dostanu bolestivou křeč do žeber. Stejně tak to je i když se snažím ohnout z pravého boku k palci, prostě to nejde a příšerně to bolí..opravdu nevím co s tím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medox*
hodnocení

3x
Nechci strašit, ale přesně takhle mi začal opakovaně žlučníkový záchvat. Musela jsem pak i hluboce prodýchávat na všech čtyřech. Všechny bolesti mi šly do zad, takže když mě dovezli do nemocnice, tak mě šoupli prvněna neurologií a až starý primář z chirdy - objevil mé "žlučníkové eskapády".
kata*
hodnocení

Děkuju za odpověď, můžu se ještě zeptat jestli jste byla na operaci nebo jste měla nějakou dietu s práškama?
liska5

Obvoďák Vás pošle na ultrazvuk /sono/ a tam se uvidí, jak vypadá žlučník, jaké kaménky a kolik. S tímhle se dá jít i na pohotovost. Náhlé zhoršení bývá po stresu nebo po dietní chybě: tučné, smažené, majonézové, alkohol, zákusky, uzeniny... Teď aspoň dieta, před jídlem Cholagol, karmelitánské kapky. Z přírodních nakrájet si ředkve, třeba ty černé, posypat cukrem, aby vypotily šťávu a tu užívat několik lžic denně. Prospívají jídla s krup, zelenina, kurkuma, sojové výrobky, jablka, voda s citronem, různé žlučníkové čaje .. Až bude po akutním období, tak jezte ořechy, nejlépe ty vlastnoručně vyloupané, že tam nebudou žluklé. Ořechy bsahují látky, které brání tvorbě kaménků. A ředkvičky je rozpouštějí.

zor
hodnocení

0x
To by chtělo k lekari. Jestli to nebude žlučník, zlucove cesty.

wwhw
hodnocení

0x

Taky to může být hnutá/zablokovaná páteř, to se zdá zase poměrně pravděpodobné mně. Každopádně to nezjistíte jinak než u doktora a následně oběhat všelijaká vyšetření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]