Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám právo na informace o dítěti?

Od: lucaso odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer rád bych se ho zeptal na rodinné právo s bývalou přítelkyní očekáváme miminko nedávno se ode mě odstěhovala miminko se má narodit zhruba za měsíc Já bych se rád zeptal jestli mám právo na to tam bude můj syn chodí k doktorovi a jakou bude mít pojišťovnu dále jestli mám právo na to vidět do kterého prostředí se dítě narodí.
A další otázka je jak a kdy často budu moct vidět své dítě po narození předem vám děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Až se dítě narodí, buď se s matkou dohodnete na styku s dítětem a výši alimentů, nebo to za vás vyřeší soud. Svěří dítě do péče, určí styk i výši alimentů. A také počítejte s tím, že matka dítěte může přes soud po vás žádat výši příspěvku na neprovdanou matku (2 roky) a náklady spojené s porodem a těhotenstvím. Matka ( v případě, že jste otec dítěte) pak bude mít povinnost sdělit Vám informace které se dítěte týkají a které chcete vědět (doktor, pojišťovna..) Prostředí kde bude vyrůstat dítě by měl prověřit OSPOD. Vám ho matka dítěte ukazovat nemusí. Máte učiněné prohlášení, že jste otcem dítěte? Nebo se otcovství bude prokazovat až se dítě narodí?

hodnocení

3x

Jako otec máte stejná práva a povinnosti jako matka. Styk s dítětem lze určit dohodou, stejně jako výživné a ostatní záležitosti (lékař atd.) - pokud se nedohodnete, pak jedině soudně.

Ale jestli vás matka neuvede do rodného listu jako otce, hodně se vám to zkomplikuje.

kami123
hodnocení

1x

Nemáš právo.

Otcovství bez souhlasu matky podle mne jedině určí soud. Logicky až po porodu, teď nejsi nic.

S otcovstvím získáš i možnost platit alimenty. Soudů tedy čekej více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]