Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování do Polska

Od: rotorod® odpovědí: 13 změna:

dobrý den

momentálně je Polsko v červené zóně. Já jako neočkovaný, když se otestuji, musím do karantény 100%? neplatí nějaká výjimka, pokud tam budu jen cca 5hodin? Nikde jsem nic nenašel

děkuji za pomoc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hotrod
hodnocení

6x

Nech se naočkovat a budeš mít o starosti míň, nejde jen o polsko

hodnocení

0x
Problém je že zrovna ty stránky mz nejsou extra dobře vedené. Když jsem si to otevřel v červnu tak tam jaksi zapoměli napsat, že opatření které uvádějí se nevztahují na výlety kratší než 12 hodin. To si člověk musel vygoiglit jinde.
hodnocení

přesně toto, nevím jestli to jsou skutešně aktuální informace, na MZV sice píše aktualizace 24.10. ale nevím co přesně se aktualizovalo. Ten covid.go je aktuální ze srpna, taže taky mimo. A přesně mi jde o to, jestli náhodou není nějaká 12ti hodinová výjimka nebo něco, co bych nemusel do karantény

jinak hledám kde se dá, nic jsem nenašel

Můžu ti napsat ze jsme tam byli v pátek a nikde jsme nepotkali policajty ani jejich ani naše ale to nic na nedostatku informací nezmění. Co vím, tak pravidlo že na 12 hodin se žádná opatření nevztahují, nikdo nezrušil ale jak to u nás už pár let funguje - co plati dneska, zítra platit nemusí. Jsem teď v lázních 5km od hranic tak s procházkou za čáru počítám ale asi se budu muset rači zeptat na recepci.
hodnocení

a kde je ta informace o 12ti hodinách vůbec k mání si přešíst?

pokud nevěříte stránkám ministerstva, tak čemu chcete věřit?

covid.gov.cz/...

Někde na covid.gov.cz
Se dá vyhrabat tohle
Příjezdy ze zemí s vysokým (červené země) a velmi vysokým rizikem nákazy (tmavě červené země)
3. všem osobám, které pobývaly déle než 12 hodin v posledních 14 dnech na území států které jsou na seznamu zemí nebo teritorií s vysokým nebo velmi vysokým rizikem výskytu onemocnění COVID-19,
Přešel jsem včera hranice a přišla mi zpráva - nezapomeňte že pokud jste byli v zahraničí víc jak 12 hodin máte povinnost vyplnit návratový formulář.
Takže opět potvrdili tu 12 hod. lhůtu.

jaj*
hodnocení

0x
Jste nemocný? Jestli ne tak v pohodě do Polska, v Kauflandu mají moc dobrou voňavou zeleninu, ale jen v tom polským. Jela jsem autobusem a pak autem, nikde nic nechtěli, jen respirator. Pokud se naočkujete tak jako nebudete infekční po setkání s virem?
Cestování do Polska
hodnocení

Infekcni samozdřejmě budu, ale policajtum to asi člověk bez papírku s testem nevysvětlí

Vy jste infekční a jedete do Polska?

Nebo jste se překlepl?

Kterým policistům něco nevysvětlíte a co se pak bude dít?

hodnocení

reagoval jsem na kolegu "jaj", že infekční nejspíš budu, pokud přijdu do styku s virem ikdybych očkovaný byl.

A pokud nejsem očkovaný a neměl bych papírek s otestování, tak bych policistům mohl vysvětlovat co chtěl... oni chtěji vidět papírek že jsem testovaný a nic více neřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]