Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EON nebo ČEZ místo Bohemia Energy?

Od: busjaromir odpovědí: 23 změna:

Tak nevím kterého dodavatele z těchto 2 zvolit pro elektřinu a plyn. Bohemia Energy mi zkrachovala a moc se těch nabídkách neorientuji. Kdo je levnější?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ani jeden, oba jsou nejdražší.

hodnocení

3x

Nechte si od obou udělat nabídku dle vaší spotřeby za poslední rok.

hodnocení

3x

Mám EON zhruba 12 let. Pokud bych přecházel jinam, možná bych ušetřil 500,- při svém odběru. Možná i 2000 za rok při porovnání s BE... kdo ví - ale já mám klid a jistotu ve stabilitě i odběru bez potíží. Že si teoreticky připlatím mi v tomto případě nevadí. Stejně jako BE můžou padat další "výhodné" společnosti.

jmlco, nehodlám rozporovat Vaše tvrzení, jen sdělím, že jsem měl u BE několik odběrných míst, taky i u ČEZu a RWE.

Když skončila levnější BE, jen od poče jsem zvolil dalšího levnějšího dodavatele. Vše vyplnil od poče a jsem od 1.11. jinde

Úsporu jsem nepočítal, takže klidně napíšu, že jsem ušetřil 3000Kč (to nevím) a s přechodem jinam jsem šel bez potíží.

To že by skončil ČEZ nebo INNOGY, to opravdu nehrozí, v tom souhlasím.

Prosím - prozradíte toho levnějšího dodavatele?

ono to právě zanikne v tom textu, ale u každého je důležité "při svém odběru" - takže někdo ušetří pár stovek, někdo možná tisíce...

Já mám malý RD na hranici pasivu a plyn nemáme.

jen*
Eon jsem měl nejlevnější první dva roky, potom navýšení ceny zhruba o 35% v době, kdy se nezdržovalo. Po výpovědi mi zaslali kalkulaci se super cenou, po bližším zkoumání to bylo na poloviční spotřebu elektřiny, takže super nevýhodný.

aknelko, dole a jinde jsem to napsal mnohokrát.

Bidli.

Děkuju. Viděla jsem to, ale nenapadalo mě, že je to dodavatel. Tak už vím.

Není zač. Uvidíme za několik let...

A co např. Yello energy?

nezkoušel, nepočítal jsem to.

ellen*

Yello energy je příšerně drahá.

hodnocení

1x

Možná, že se mýlím, ale já jsem přesvědčená, že je to lhostejné. Co bylo včera, už není pravdou dnes a co bude zítra, to netuší ani věštci. Nikdo neví, jak se ceny u jednotlivých dodavatelů budou vyvíjet. Co je dnes slibné, zítra to bude kdopak ví jaké.

pohodacez
26.10.21 18:13
hodnocení

1x

čez.

111®
hodnocení

0x
A podívejte se na mapu distribuce eon

hodnocení

0x

Já nešel ani k jednomu.

Dneska šel kámoš k firmě, prý počítal rozdíl, ale částku nevím.

Známá z Innogy mi říkala, že plyn mají levnější v ČEZu, ale elektriku si mám vzít od ní.

Bidli.

tm

Nechci strašit, ale na CENTROPOL opravdu bacha! Po otci tam zůstala elektřina a plyn. Možná to bylo levnější, ale když jsem chtěl smlouvu vypovědět před koncí její platnosti, tak to bylo neskutečné. Rval jsem si vlasy z hlavy a už jsem byl smířen s tím, že je to pomalu nevypověditelné. To byly šílenosti, co zkoušeli. Tvrdili například že jim musím vypovězení oznámit ve lhůtě cca 14 dnů, přitom rozhodující je datum, kdy jsi to převezmou (jak mám jako vědět, kdy si to převezmou). Dále - chtěl jsem na infolince poradit, jak na zrušení smlouvy. To byly úplně dětinské výmluvy - teď tu není člověk, co to má na starosti, zavolejte jindy. Jednou když jsem se dovolal a řekl, že chci zrušit smlouvu, tak že mě musí přepojit na někoho jiného - tam 30 min (nelžu) hrála hudba a pořád jsem byl v pořadí. Jindy, když jsem se dovolal, tak po oznámení zrušení začaly výmluvy, že mně nerozumí, že mě hrozně špatně slyší... až to vypadlo úplně (signál 100%)... no prostě strašný.

hm*

tm: Tu firmu neznám, ale nenapadlo by mě tam telefonovat. Buď mail, nebo dopis.

tm,

Nechci strašit, ale na CENTROPOL opravdu bacha!
Tak nestrašte, páč já došel na pobočku a vše jsem zařídil v pohodě, převod na nového vlastníka. Ale skončil jsem u nich jen pro jediný důvod. Páč za nájemníky převádím energii, vždy na základě plné moci. najednou chtěli, že plná moc musí být ověřená.

Od té doby tam nechodím, a přehlašuji jen na ČEZ a Innogy. Tam stačí neověřená plná moc.

pna

O Centropolu se v internetu šíří informace, že možná také zkrachuji a zkončí, ale kolik je na tom pravdy to nevím.

pna, po internetu se šíří mnoho zpráv, některé jsou lživé.

hodnocení

0x

hodně máme elektřínu od Centropolu a plyn od Innogy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]