Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl jsem jít na zákrok s nohou ale přítelkyně mě přesto ukecala, ať jdeme spolu bydlet. Měsíc jsem na bytě byl a pak šel na operaci. Ona říkala že jestli to nechcu platit všechno tak dá více jak její půlku. Hrdině jsem odmítl. Protože marodím s nohou, musím být u rodičů ( čistě z logistického hlediska ) tak na bytě je teď sama a já platím 50% i když tam nejsem.
Jenomže spolubydlící se rozhodl, že nás z tama vyštve a začal dělat zle. Bohužel mou přítelkyni to dost vynervovalo a chce se odstěhovat hned a ideálně do našeho vlastního bytu, což je dražší. Ale já jsem řekl že ještě nějaký měsíc bych tam stejně být nemohl, tak že s tím souhlasím ale chci abysme to neplatili 50/50 dokud tam nebudu. Až se dám dokupy tak pojedem 50/50 a ať navrhně jaký poměr je pro ní ok. A už byl větr na střeše. Jak mi jde jen o prachy, vůbec mi nezáleží na jejím zdraví a jak se ve mě zklamala a jediný co ode mě slyší jsou prachy.
Co myslíte, jsem vážně tak moc špatnej?
Dobrý den. Možná byste si s přítelkyní měli v klidu promluvit o tom jak si společné bydlení představujete a dohodnout se na nějakém kompromisu až se uzdravíte. Tak, aby to bylo přijatelné pro oba dva. Pokud se nedohodnete, tak další společné bydlení odložte. Píšete, že Vás přítelkyně do společného bydlení ukecala...Tak se nedejte tlačit po druhé tam, kam nechcete. Musí to být vaše společné rozhodnutí a měli byste si ujasnit mezi sebou pravidla..
Kompromis nechce. Chce takové a takové bydlení a 50/50. Ten pokus o změnu poměru než se uzdravím měl být můj pokus o kompromis aby mi ustoupila aspon v něčem, ale když jsem to řekl spustila se smršť. Když jsem poukázal že jiní v našich situacích mají skromnější bydlení a trochu chcou pošetřit, nastala šmršť. Přitom sama její nadřízená má opačnou situaci, přítel chce dražší a hezčí bydlení než ona tak mu řekla ať platí víc a on souhlasil ale u nás to nejde.
Musím se přiklonit na stranu Vaši přítelkyně. Osobně patřím k ženám, které se rozhodně nenechají jen tak vydržovat a s partnerem jedeme vše 50/50, případně jednou cvakne vše (nákup, ubytování v rámci dovolené, restaurace...) on, podruhé zase vše já. Nicméně konkrétně společné bydlení a nájem jsou velké výdaje a šli jste do toho oba společně, stejným dílem...proto mi opravdu nepříjde fér, aby přítelkyně měla v době vaši nepřítomnosti doslova uhájit vaše společné bydlení, než se vy v plné síle vrátíte. To je jako kdybych byla pracovně vyslaná na 10 týdnů pryč a po tu dobu vše hodila na partnera...to nepřipadá v úvahu, pořád by to bylo moje bydliště, domov, do kterého se chci vrátit. Systém který popisujete Vy, by byl přijetelný asi jen v případě, že by Vaše přítelkyně jinak byla naprosto finančně nezávislá osoba, což asi není (tzn. není schopná sama zvládnout většinový podíl nájmu+všechny další nezbytné náklady)
To máte pravdu, my proto taky vždycky brali všechno 50/50 a proto také nyní platíme byt 50/50 protože je to podle mě fér. Ale ona se chce stěhovat do bytu, kde bude cena skoro dvojnásobná než jsme předtím se dohodli a podle mě je to zbytečné pro oba, já byt ani nemohl vidět a další 2 měsíce ani neuvidím, nemůžu jí pomoct se nastěhovat atd. prostě je o o nás bez nás jen já budu platit ...
Jenom moje dojmy, nepochopila jsem dotaz. Já tomu nerozumím. Máte byt a přesto bydlíte někde v podnájmu? Přítelkyně se chce nastěhovat do Vašeho bytu, ale Vy tvrdíte, že to je drahé?
Ten Váš byt je prázdný? Kdo to všechno platí nyní?
Píšete z logistického hlediska jste u rodičů, proč se o Vás u rodičů tedy přítelkyně nestará. Asi to spolu nemyslíte vážně.
Přehodnotila bych tak nějak všechno, máte to dost komplikované. U rodičů bydlíte snad zadarmo, tedy Vám asi nějaká zlatka zbyde.
Přítelkyně by měla zvládnout bydlení sama v bytě a ne se hned složit. Jak bude řešit neshody a problémy v budoucnu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.