Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budou nadále testy zdarma pro někoho od listopadu

Od: pepak odpovědí: 7 změna:

Nechal jsem se naočkovat, protože už jsem senior v rizikové skupině. Mám nyní po II.dávce očkování Pfizera a chtěl bych občas zajít na antigenní testy nebo PCR test.Budu muset to též hradit v plné výši-testy v měsíci listopadu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

7x

Vy byste chtěl ... Těsty nejsou zájmový kroužek do kterého chodí lidé co něco chtějí. Pokud se budete cítit nemocen, praktik si s vaší nemocí poradí. Pokud chcete testy jen z rozmaru, bude dobře, když si je zaplatíte.

hodnocení

4x
Jedině když vám zadanku napíše praktik, ale nevidím důvod proč to absolvovat když nebudete mít nějaké obtíže,
pepak
hodnocení

Myslím z preventivních důvodů, když bych cítil, že na mne leze rýma, kašel nebo bych měl zvýšenou teplotu.

hodnocení

4x
Když na Vás poleze rýma a kašel, tak jste s velkou pravděpodobností nachlazený. Kvůli tomu snad nepůjdete preventivně na testy..

hodnocení

0x

Taky jsem pátrala po tomto info... mělo by to být pro mladší 18ti let, očkované, rozočkované a kontraindikované.

Jestli chcete jistotu, na 1221 by měli dát přesné informace.

hodnocení

0x

Od 1. listopadu 2021 se ukončuje plošné proplácení preventivních testů z veřejného zdravotního pojištění.

Cena testů bude zastropována v následujících relacích:

201 Kč u antigenních testů

814 Kč u PCR testů

Nicméně řada skupin budou mít testy na koronavirus i nadále plně hrazené (v rozsahu 1x týdně antigenní a 2x měsíčně PCR test) z veřejného zdravotního pojištění:

děti mladší 18 let

občané s příznaky koronaviru

občané, které na test poslal lékař či hygiena

občané, kteří se ze zdravotních důvodů nemohou očkovat

občané očkování či rozočkování (i po 1. dávce)

Koronavirová opat/...

pepak
hodnocení

Mám ukončené očkování, ale půjdu příští týden na posilující III.dávku očkování, tak snad budu moc chodit 1x v týdnu na testy zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]