Hledám něco přírodního na ztlumení urputného sucheho kašle, pokud něco poradíte, budu moc ráda, ale teď se chci primárně zeptat, jestli je na toto rozdíl v účincích u syrove cibule a cibulového sirupu.
Moje děti, když měli kašel jako malé, tak jsme používali léčbu rodičů, prarodičů.. nakrájet cibuli, zasypat cukrem do skleničky na ni taířek a otočit-štávu co vyteče na taířek (podšálek ) užívat 2x denně lžičku!
Rozpustit cukr na mírném ohni, až je z toho karamel, přidat pivo, promíchat a mírně vařit cca 20 min, až je z toho medová konzistence. Užívat se má 1 lžíce denně, děti lžičku. Osobně jsem nezkoušela, ale kamarád si to chválil.
Já znám tento, na nachlazení-svařit pivo , pak dát dvě až tři lžíce medu vypít a do pelechu vypotit. Ale je možné , že někdo to dělá s cukrem!
72mona
Tak já na nachlazení a nebo jen prohřátí před spaním používám 1/4 l piva ohřát (nevařit!), v tom vylouhovat bylinky (bezový květ, máta...) a nakonec trochu dosladit medem (třeba i pampeliškovým, co není med). Kupodivu se to dá pít a také to funguje. M.
U nás se zase vařil cibulový čaj. Nakrájet na drobno velkou cibuli, zalít vodou, přidat majoránku a povarit. Zcedit a osladit medem. No hnus, ale pomáhá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.