Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syrová cibule vs. cibulový sirup

Od: hudka odpovědí: 13 změna:
Hledám něco přírodního na ztlumení urputného sucheho kašle, pokud něco poradíte, budu moc ráda, ale teď se chci primárně zeptat, jestli je na toto rozdíl v účincích u syrove cibule a cibulového sirupu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Moje děti, když měli kašel jako malé, tak jsme používali léčbu rodičů, prarodičů.. nakrájet cibuli, zasypat cukrem do skleničky na ni taířek a otočit-štávu co vyteče na taířek (podšálek ) užívat 2x denně lžičku!

hodnocení

0x

150 g cukru

0,5 litru

Rozpustit cukr na mírném ohni, až je z toho karamel, přidat pivo, promíchat a mírně vařit cca 20 min, až je z toho medová konzistence. Užívat se má 1 lžíce denně, děti lžičku. Osobně jsem nezkoušela, ale kamarád si to chválil.

0,5 litru piva...je to recept "pivem proti kašli", nějak jsem to nedopsala.:-D

kami123

Podle mé receptury toho je třeba desetkrát více. Bez cukru, není moc zdravý. A bez vaření, ničí se tím prospěšné látky.

Pak přestane být člověk příznaky kašle sužován.

Já znám tento, na nachlazení-svařit pivo , pak dát dvě až tři lžíce medu vypít a do pelechu vypotit. Ale je možné , že někdo to dělá s cukrem!

72mona
Tak já na nachlazení a nebo jen prohřátí před spaním používám 1/4 l piva ohřát (nevařit!), v tom vylouhovat bylinky (bezový květ, máta...) a nakonec trochu dosladit medem (třeba i pampeliškovým, co není med). Kupodivu se to dá pít a také to funguje. M.

kami123
hodnocení

0x

Doporučuji zkusit poctivý hodně horký vývar, ve kterém je bohatě čili a zázvoru. Nemusí se to přehánět do extrému. Dát i česnek.

V podstatě ke zlepšení dochází už po pár lžičkách. (čili okamžitě nastartuje tvorbu hlenu)

Na nemoci je většinou doporučován slepičí.

Nicméně mě to nejvíce chutná s vepřovým vývarem.

hodnocení

0x
Pouzivam cibulovy sirup, cibulovy caj nebo inhalator a vincentku.

dasa*
hodnocení

0x
U nás se zase vařil cibulový čaj. Nakrájet na drobno velkou cibuli, zalít vodou, přidat majoránku a povarit. Zcedit a osladit medem. No hnus, ale pomáhá...

witch*
hodnocení

0x
I u nás jsme užívali a stále užíváme cibulový nebo tymiánový sirup. Ještě se na hruď dávaly olejové obklady. Ale to ví mamka jak na to.
kami123

Populární je i jitrocel.

witch*
Ten jsem nějak opomněla.. taky jsme ho dostávali.. :)

guma
hodnocení

0x

Přírodní produkt v lékárně,

Stodal

drmax.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]