Nejste přihlášen/a.
Pracovní smlouva neznamená, že zaměstnanec do práce nastoupil a že pracoval.
Státní archivy ukládají mzdové listy 30 let, takže ty jsou patrně po skartaci. Paní to hlavně měla řešit včas. Určitě dostala od ČSSZ informativní osobní list důchodového pojištění, kdy si mohla přečíst, která doba jí na důchod chybí. Měla s tím jít ihned na OSSZ na důchodové oddělení. Referentky jsou schopné ledacos poradit, dohledat, ale když se žadatel neozve... Jestli byl zaměstnavatel tzv. malá organizace, mají OSSZ možná ve svých archivech založené přehledy odvodu pojistného podle jmen a rodných čísel. Z toho bez problému vystaví rekonstruovaný ELDP. Ale hleavně je potřeba se na OSSZ dostavit. Možná kdyby dala paní plnou moc někomu (třeba Vám), kdo bude ochoten to za ni vyřídit... ale musíte počítat se spoustou otázek, na které možná nebudete umět odpovědět, protože se bude jednat o dobu dávno minulou a nejsou to Vaše vzpomínky.
Měli jsme případ, kdy jsme postupně rekonstruovali ELDP všem zaměstnancům jedné lajdácké firmy. Při druhém žadateli už jsme si složku s přehledy nechali rovnou v kanceláři a jak docházel dalším zaměstnancům důchodový věk, přicházeli "k hotovému". Měli štěstí.
Já si nechala před nedávnem poslat informativní list a taky jsem zjistila nesrovnalosti. Zašla jsem na čssz a tam byla paní velmi ochotná. Chyběli mi tam dva zaměstnavatelé. Jednoho se podařilo dohledat, takže to mi dopsali. S druhým byl bohužel problém. I když jsem tam pracovala na plnej úvazek, tak ve smlouvě jsem měla napsáno brigádník, takže jsem měla bohužel smůlu. Ptala jsem se i na doplacení, ale je to takovej ranec peněz, že mi to zatím nestojí za to.
Ať si paní zajde na čssz, dohledá smlouvy, někoho kdo by ji potvrdil, že tam skupečně pracovala, ať zkusí u následujícího zaměstnavatele jestli by ji nedohledal zápočťák z toho předchozího zaměstnání kde za ni neplatili pojištění.
Paní si podle smlouvy / kterou jsem naštěstí měla 30 let schovanou / vypsala ičo a tohoto zaměstnavatele našla.Pak už ti vyřídila ona.
prý už známého tam nemá,byli snad jen dva tři zaměstnanci,ani pásky...ještě je jiná možnost?nevím...jestli vas neco napadne...
pokud by nekoho neco napadlo,klidne prosim napiste i emailem,mam ho na post.cz, ivuska1111,rada bych pomohla,pani naprosto nikoho nema.dekuji moc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.