Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vespolek. Dnes mám poněkud ošidnější dotaz než obvykle, nic tak "snadného" jako nefunkční kamna to nebude Několik slov na úvod:
Nastěhovali jsme se do bytu, kde nyní bydlíme (a je náš, takže odstěhování se jinam momentálně nepřipadá v úvahu), loni v září. Dům je ve staré pražské zástavbě a polovina bytů (včetně našeho) má výhled do zahrady. Jsou to kaskádovité terásky, nepříliš udržované. Svah je téměř stejně vysoký jako dům, snad jen horní patra jsou na úrovni cesty nad svahem. Dům nestojí sám, je to řada několika klasckých činžáků. "Zahradní pozemek" se táhne kolem celé řady, ale jen tři domy mají podobné terásky, jaké jsem popsala - náš je z těchto tří uprostřed.
A teď k věci:
Slýchali jsme historky o "úchylovi", který se rád promenuje po zahradě za hezkého počasí. Nic se nedělo až do včerejšího podvečera. Chodí nám na zahradu i kočky, takže když něco zapraskalo, vykoukla jsem ven, že se jdou krmit (dáváme jim žrádlo a rádi na ně koukáme). K mému šoku tam přebíhal z jedné strany na druhou neznámý kluk, podíval se na mě (brrr ) a pak skočil za keř a tam se schovával a čuměl. Neptejte se prosím, co dělal. No, já od okna odběhla, ale pak jsem se ještě jednou šla podívat a pořád tam byl. Snad už mě neviděl... Každopádně později v noci jsem se od sousedky starousedlice dozvěděla, že takto obtěžuje 5 let, na policii je o něm záznam, jenže kromě neoprávněného vniknutí na soukromý pozemek se mu nic neprokázalo. Dále se říká (ale to nemám potvrzeno), že je narkoman. Dřív sem chodil za babičkou, teď už jenom opruzuje. Policie je na něj krátká a vypudit ho odsud nemůžeme.
Dotaz: Co s tím? Chodí nám na náš pozemek a čumí do oken. Dobře, není to zločin, ale je to zatraceně nepříjemné. Echt když si pak rozepne kalhoty a...evidentně burcován otevřenými okny a pohledem do nich. Přece si nebude cca 30 domácností daňových poplatníků zavírat okna kvůli JEDNOMU magorovi. Zahrady jsou průchozí, resp. mají každá oplocení, ale to lze snadno přelézt. Natahovat tam ostnatý drát se nám úplně nechce... Policie radila identifikovat, tj. dát mu najevo, že víme, jak se jmenuje. Nepomáhá to. A tak se obracím sem pro jakoukoliv radu, jak se ho zbavit. A upřímně říkám jakoukoliv. Klidně bychom vyhloubili i past na medvěda, aby mu to zabránilo sem chodit...
Omlouvám se za dlouhý dotaz, chtěla jsem nastínit situaci co nejobšírněji. Děkuji mockrát! Pů
PS: Nechci okopírované odkazy z google, jednak jsem schopná si je najít sama, jednak už jsem tam samozřejmě koukala. Nic použitelného jsem nenašla. Proto hledám autentické nápady tady. Díky.
v USA zastřelit, u nás nic moc.
Ale vážněji : Můžete ho vypráskat, ale neublížit. Třeba tohle je nádherná věcička, odpudí i toulavé psy. Je to an kuličky, na 50 metrů trefíte cíl, jako bys byla americký voják. Párkrát do zadnice a už se neukáže .. airsoftguns.cz/...
Jedná se o profesionální hračku, nikoli dětskou a není to vietnamská výroba. Pro zábavu, ale i na vetřelce zcela neškodné.
p.s. nemířit nikdy na oči popřípadě paintbool, to se pak ani neskryje, a hezky chodí označen. Pak ho policie najde co by dup ... pokud dojede
fidoskvelé - já bych volil domluvu se sousedy a založil značkovací kroužek- pokud se palebné pole překrývá přes několik domů - není problém se svolat a vypudit škodnou - někdo prakem , někdo touhle kuličkovou, jiný vzduchovkou...do pytlíku...jj to bude bolet...no pokud se mu ublíží - nikdo nic neviděl...
je léto - pelíšek s velkým nasraným a hladovým psem který si rád hraje...
jo jo dobry napad
dala bych tam to cidlo s pekne zarivym osvetlenim a pak bych si ho oznackovala barevnyma kulickama ... hahahahahh nakonec by to mohhla byt docela sranda a debilek se prinejmensim odstehuje jinam. jeste bych mozna poridila megafon a zarvala do nej neco ve smyslu ze tak malyho pindoura nema ani dvoumesicni nemluvne a tudiz chapete ze se musi schovavat tohle bych ale nechala jako posledni moznost ... radeji ...
Zdravím Pů! Tak tohle mám za sebou - je už to hodně dlouho. Měli jsme podobného souseda, ovšem v té době jsme to nevěděli, že je to soused ob jeden dům. Podle stop nám bylo jasné, že někdo okukuje okolo oken. Jednou jsem tak od televize koukla ven oknem (okna cca metr nad zemí) a vidím, jak se u sousedky někdo drápe na okno v koupelně. Přesně tak, bylo to děsné. A tu jsme viděli stopy na záhonkách, potom ve sněhu - táhlo se to snad dva tři měsíce. Tak jsme utvořili hlídky - natáhli špagát mezi domy, na konci špagátu připevnili plechovky a ty měla sousedka v kuchyni. My jsme hlídkovali v kuchyni naproti. Najednou takový rachot - no už to nebudu rozvádět - prostě byl to mladý ženatý soused. Chlapi ho chytili u zadního východu. Než jsme ho lapili, tak se nám policajti vysmáli a vždy se ptali: no a udělal vám něco? Takže asi jedině trochu hrubá síla. K nám už potom nechodil, ale prý jezdil na motorce s malým žebříčkem na druhou stranu městečka.
Takže bych asi doporučila nastražit nějaké zábrany, chtělo by se to domluvit v baráku a třeba tam i přechodně ten ostatnatý drát natáhnout. Možná by pomohlo i na noc nějaké světlo s čidlem. Dneska už je víc možností, než bylo tenkrát. Nás zachránily obyčejné rachotící plechovky. No a určitě by i stačilo - vypůjčit si nějakého pejska z útulku - třeba by si ho nakonec i někdo z vás nechal.
pu. Je třeba si uvědomit, že ten člověk je NEMOCNÝ. Tím nemyslím, že je vám všem nějak nebezpečný, že by vám třeba ublížil. To ne. Jen vám jeho chování pěkně znepřijemňuje život. No, ale zpět k tý nemoci. Jeho pud, který ho nutí dělat tyhle věci, je solnější než jeho vůle. proto nepomůže žádná rozumná domluva. jen lečba šokem. . Prostě využít Pavlův reflex. Začnu se předvádět . následuje trest.
. Ty všechny kuličky, praky , plechovky - to je výbornej nápad. Chce to, aby se vás pár domluvilo a pak si vzpomnělo na svoje mládí. Na bojové hry
Jsem ale . Zase jsem to sem poslala nedopsaný.
Takže pokud možno, když se tam objeví, tak ho chytit, třeba ho opravdu zmazat nějakou nesmyvatelnou barvou, sbrat mu oblečení apod. Třeba ho to přiměje k tomu, že se začne léčit.
Já tohle zažila. Bydlela jsem na somotě, manžel pracoval v zahraničí, a takového návštěvníka jsem tam skoro každý večer. Věděl přesně, kdy manžel odjel a už byl u baráku . Tak jsem poprosila kamaráda, aby tam se mnou přes noc zůstal ... Ten dotyčný byl z vedlejší vesnice, po poslední návštěvě u mě , nemohl pro zdravotní problemy vylézt z domu. No a pak už byl klid.
Přeji, ať se vám to podaří taky vyřešit
Jo, teď nevím, jestli tam někdo napsal - pořádné osvětlení - nějaký halogen a jak se objeví, tak celou dobu na něho svítit
Pu, vše tady bylo řečeno, je to nemocný člověk, ale chápu že to musí být šílený. Nám zase spali pod okny bezdomovci, v noci se hádali , pili řvali atd. Domluva nepomohla tak jsme přešli na tvrdší režim. Pomohla až voda, lili jsme jí z oken. vydrželi týden a jsou nadobro pryč. Voda z hadice by nešla? Jinak zkusila bych ty pejsky, myslím že vypustit je na zahradu a štěkat a štěkat. Můžu Vám nabídnout sebe a moje holky, sama jste viděla jaký dokážou udělat rachot, když jsou ve smečce. Držím palce.
Našemu tatovi pila krev kočka, která chodila kadit do záhonu česneku. Z celého srdce i duše ji nenáviděl. Pořídil si prak. Takový, jako mívali kluci. A pak vypracovával munici. Zkončil u ocelových kuliček.
A jednou, když jsem byla na návštěvě, zeptal se naprosto nevinně- Chceš vidět jak umí kočka lítat? A otevřel okno. A kočka, bez zaváhání, fakt přeletěla třímetrovou zeď. Není čas naučit úchyláka lítat?
Rad, a dobrých tu zaznělo mnoho. Tak jen historku pro zasmání, jak takové rady fungují. Znám jednu stanici, kde jim sprejeři neustále pomalovávali vagony. Nádražáci toho už měli dost, tak si na ně počíhali, chytili je, a všechny ty spreje co měli ssebou na ně vystříkali. Jak asi vypadali si dovedete představit. Pak je kopli do do do... sakra jak se to řekne slušně, Hi. No a mají od té doby klid. Sprejeři se přestěhovali, nebo toho nechali, nevím. Vagóny jsou už čisté.
doplněno 18.07.10 22:09:CACAB: ne to ne. Chci tím jen říci, že co si člověk nezařídí sám, to nebude. Prostě pomoz si sám. A rad tu opravdu zaznělo dost.
Ja osobne bych se vyvaroval jakychkoli tedy strelnych zbrani, i airsoft, paintball nebo prak, pokud se trefi do oka nasledky jsou trvale. Me by se libil ten ostnaty drat, pokud se par chlapu domluvi, nestoji to moc a za odpoledne je to hotove. Pokud by se uz na zahradu dostal, ostnaty drat by mu urcite ztizil cestu zpet pokud by na nej nekdo z chlapu vystartoval a kyblikem nejakych vonavych zalezitosti.
Ale ten střílející přeci střílel na ptáky ne?To přeci nikdo nemohl tušit že jim po zahradě běhá jiný pták!
Vy co tu radíte střelné zbraně pokud vlastníte byť jen vzduchovky tak bych vám je odebrala (pro jistotu). U nás doma střílí závodně manžel a dcera a rozhodně jsme celá rodina proškoleni-na lidi se ani nemíří. A že by nějaký cvok střílel z okna na nějaké tvory tak to bych byla první kdo by ho ohlásil. Možná je to tím, že bydlím ve čtvrtém patře ale když je na přehradě nějak akce tak mi v lesoparku pod okny mladí provozují dosti hlasitý sex. Buď se bavím nebo zavřu okna.
Jistě je to nepříjemné, pokud se vám nějaký chorý člověk kouká do oken a ukájí se, domnívám se, že policie by to řešit měla-manžel bývalý policista říká, že to šetřit musí a pokud zavoláte když se tam objeví musí přijet. Vyvarujte se toho, že mu třeba neradi ale nějak ublížíte a ne on ale vy si to půjdete odsedět.
Liduš, chápu a díky za připomínku, je na místě Akorát k policii - víte, oni se řešení nevyhýbají; jak jsem několikrát psala, nestraní se, jezdí sem. Jenže to nepomáhá, ten člověk se sem neustále vrací. A policie na něj nemá páku. Nestěžuju si na práci policie, chápu, že s tím nemůžou nic moc dělat. Ale my to chceme řešit - a jestliže nemá páku stát, pak prostě musíme "po svém".
airsoftové a paintbolové zbraně jsou navrženy pro střelbu na lidi. Jsou to speciální hračky s malou úsťovou rychlostí. Na 10 metrů neublíží . Mají menší sílu a jen štípou a nejde se zranit , mimo očí. Vzduchovky jsou střelné zbraně, a jak jsem již psal, vžádném případě s nimi střílet nedoporučuji. Diabolka pronikne kůží a navíc se vystavujete trestnímu oznámení.
Tedy, holky, to mě hlava nebere. Co já bych za to dal, kdyby se mě pod oknem producírovala a ... taková divoženka!
Teď vážně. Na zbraně zapomeňte, to smrdí. Nejdřív bych to třeba zkusil trochu z jiné strany. Např. uvítací transparent: Vítej Honimíre, jen houšť a do vyčerpání atd. Pak taková zvětšenina dobře vyvinutého černocha s popisem: To je klacek! S tím tvým šidítkem jsi k smíchu. To žádnýho chlapa nepovzbudí. Atd, atd ... Nepomůže-li, gumový rukavice, bejzbolka a je klid.
Jo, přesně takovéto fígle jsem měla na mysli :D Díky, nezklamali jste. Policie ho zná, my známe jméno, to všechno ano. Policie sem dokonce docela dost ochotně jezdí, jenže on buď zdrhne (není to malý pozemek a když vidí dva pochůzkáře...není úplně neobratný), nebo když ho chytí, vezmou ho na stanici, sepíší protokol a nadruhý den je tu zase (jak jsem slyšela, tak dnes čekám, kdy se objeví). Na policajty jsme my tři baráky dostaly i "soukromé" čísl, tj. přímo na náš okrsek. Tam "našeho úchyla" (fuj, to zní hrozně.. ) znají, a tak jim stačí říct jen: "XYZ je opět na soukromém pozemku na ulici ABC" a oni hned jedou. Ale není to trvalé řešení
S těmi praky atd., to mě napadlo také (Máří, díky, světlo tady máme, už proto, že zadními vchody se vykrádalo, tak je každý z nich vybavený pohybovým čidlem, pak se světlo zapne; trochu sem prosvítí i lampy z ulice nahoře - není tam černočerná tma, ale halogenový reflektor vězeňské služby to taky není...), jenže teď se přiznám - já se bojím, že mě uvidí a pak si na mě počíhá. U něj prostě člověk neví, no... Stejné obavy sdílí ta naše sousedka, je to strašně akční ženská, fakt ji obdivuju za to, co všechno řeší...ale u tohohle blba (já se omlouvám za slovník, ale fakt mě to štve) má taky strach. Vždy to dům, který zahlédne magora, řeší tak, že povolá nějakého muže, ten začne na magora řvát, aby vypadl, a ženské se neukazují. No, nedivte se
Sousedky se odváží vyklonit z oken, až když blb zdrhá, a řvou za ním jeho jméno (takto to poradila policie, prý tyhle úchyly vzrušuje, že je nikdo nezná - mělo pomoct, že ho "odhalíme". Nepomohlo...). Co třeba něco na tu zahradu dát...ale co, že? Ale ten prak a "pistolka" mě fakt lákají...
Pistolkou se dá přeci střílet i za záclonou a vůbec bych se nebála, v rámci skrytí tváře, si tvář zahalit. Stačí starý hadr a vystříhnout dírky pro oči. Je to na první pohled ujeté, ale co. Účel světí prostředky ne?
Já se osobně domnívám, že bychom nikoho z místních mužů nepřesvědčili, aby tohle udělal, ale i kdyby - magor by podle mě utekl...
Zdravím Lidku, Sebod...určitě ještě další, kteří mezitím přispěli sem do diskuse. Díky moc za povzbuzení a tipy! Máte pravdu s tím zastrašením, s těmi kuličkami atd. Nadnesu to, ale už teď jsem skeptik - víte, domluvit se ve 3 domcích, to by šlo, ale 3 činžáky...znáte to, čím víc lidí, tím horší domluva. Ale za zkoušku nic nedám. Sousedka starousedlice je nešťastná z toho, že lidi před ním zavírají oči, zatáhnou závěs a dělají jakože nic. Policajti (a že v tomhle případě si na ně fakt stěžovat nemůžeme) taky radí - znepříjemňovat znepříjemňovat znepříjemňovat. Jenže když nejaktivnější jsou ze všech tří baráků 4 byty (!) no a co myslíte - samé ženské. Chlapi pomůžou, když si je ženská zburcuje Ale je fakt, že na prak by slyšt mohli...akorát to by jim ho musel někdo zajistit a doplňovat munici...už to vidím...
Ale to už si trochu dělám legraci, fakt myslím, že tu všichni máte pravdu - hlavně ho prostě nenechat v klidu, rušit ho a znepříjemnit mu to, co považuje za slast. Sebod, dávám za pravdu, je nemocný. Ale lítost v tomto případě neznám - obtěžuje a právo je na něj krátké. Tak holt nastoupí hrubá síla. Líbily se mi ty plechovky od Lidky - ale zahrada je tak obří...pokusím se přiložit panoramatickou fotku, ale asi bude moc velká. Ale napadá mě ověsit aspoň tan plot, kudy přeskakuje. To by pomoct mohlo. Zatím díky moc všem!
Jolinar, díky! Ti psi jsou dobrý nápad, ale neumím si to představit - jen tak je vypustit na zahradu mezi kočky, to by asi nedopadlo dobře i bez úchyla.. :D A díky za "nabídku" Vašich pejsků - pravda, rachot jako blázen, ale nesměl by je magor vidět :D , to by si myslel, že si z něj děláme srandu... Ta voda - no kéž by to šlo... Ale je to pozemek do svahu proti nám (to foto nejde vložit, moc velké ). Takže jedině ty kuličky a praky, k tomu se teď upínám. Skoro si i říkám, že dav se dá strhnout, takže by mohlo stačit i domluvit se třeba s pěti šesti domácnostmi a zbytek by se přidal - i kdyby jen řevem. Díky moc za tipy, fakt! A hlavně za podporu
Jo voda z hadice, Joli, no vidíš! Blbec, jsem to prve přehlídla...hadice tam je, to jako jo. O tom by se dalo uvažovat
Zavolejte na policajty, že vám na zahradě někdo hajluje, to tam budou hned i v kuklách. S úchylama nic neudělají, maximálně jim budou dělat ochranku, když si budou dělat třeba nějaký průvod.
PS: Poslední věta je vzkaz pro nejmenovanou 14 ti letou školačku, že? :D
To by na konci dotazu napsat každý, kdo potřebuje RADU, ne www odkaz.
No, upřímně, to nás už napadlo taky, být sv..ě a "hodit" na něj něco většího než postávání na soukromém pozemku. Jenže my mu nedokážeme ani odhalování se a uspokojování se. Podle policajtů by to chtělo foto. No já bych se dřív , než bych něco takového byla schopná vyfotit - i když bych fakt ráda, kdyby to k něčemu bylo, to mi věřte. Policajti nám věří, to zase jo, fakt říkám, namůžu proti nim říct v tomhle případě křivého slova. Jenže mu nemůžou nic dokázat a nakonec je z toho přestupek a co? Nic. A obtěžuje dál. Takže jak píše Lidka, chce to hrubou sílu - podle rad všech ostatních. Všem strašně moc děkuju!
Pu, párkrát už mluvili v televizi o nebezpečných hračkách pro děti od vietnamců! Že ty pistolky od nich můžou fakt ublížit. Jé a to mě napadlo až teď. Co u nich koupit takový ty bouchací tyčinky. Co jsou hrozný šlupky, co to dovede udělat.
No to teda randál je, to je super nápad
Pu, myslíte že by z holek neměl strach? No asi ne, ale kdyby jsme dali dohromady všechny pejsky z poradny, tak by to tak lehký neměl...
Svatá pravda...no kdybyste uvažovali o hromadném pejskařském výletu, mám tip - dobrá zahrada, příjemné poběhání, i kočky pejsci najdou (akorát by z toho chudáci kočky měly asi infarkt..), ale musíte vyčkat, až přijde úchyla, a pak během 10 minut nastoupit! :D Jo a ten randál, Máří, no pravda pravďoucí. Randál bude ono. Zburcuje se celé okolí, a když bude protestovat, ohradím se, že nestojím o úchyla, tak ať ho pomůžou vystrnadit, nebo bude randál furt Teď jenom otázka, jestli ho magora nevzruší zájem o jeho osobu ještě víc a nebude o to "aktivněší"
Chjo, to je situace..
Pu, tu tyčinku cca od listopadu do konce ledna slyším u nás ze všech stran. Jednou mi ji parta puberťáku hodila k nohám, to jsem byla na procházce s pejskem a jediný na co jsem se zmohla, bylo okamžitě psovi zaplácnout uši dlaněma.
Děsná rána. Nehledě na to, že jí hodíš a schováš se. A každý ví houby.
Když ty máš hroznou smůlu, že jsi velmi slušné děvče. Já bych ho vzala klackem a může mít klidně u toho pinďu venku.
Máří, což o to...já nejsem slušné děvče, ale srab. Normálně se bojím, že mě uvidí, jak po něm něco hážu, a pak si na mě někde počká. Záclony tu nemáme...máme roletky a ty nám stačí, záclony se sem snad ani nehodí. Ale což o to, co vím, nemá je tu skoro nikdo. Právě že sem není vidět z žádné ulice - ale pak si přijde tenhle magor...a je to problém. Jinak Georges,
to by nám ale nevadilo. Aspoň by pak sem už nelez, blbeček...a my měli nahnojeno, no. Ještě k těm světlometům - jenže on chodí taky za dne, zmetek! Což o to v noci, to nikoho nevidí, všichní zatáhnou roletu a je. Ale přes den mají všichni okna otevřená...
Ještě k Liduš - víte, mně se to taky příčí. Ale od určitého bodu už nemám servítky. Nevolila bych "násilí" (pokud tak můžete prak nazvat) v žádném případě hned. Ale po 5 letech? Po nekonečném volání policajtů, kdy nepomáhá vůbec nic? My mu snad máme volat a zařizovat doktora? Kdo by sem tak šel? Odhadem 30 partají na něj má okna a těch 30 partají platí daně (OK, možná ne všichni, ale většina určitě). Z nich mimo jiné platím stát za to, aby mi pomohl v případě, že od něj něco potřebuju. Pět let se stát sice snaží, ale výsledek žádný. Tak co? MY VŠICHNI budeme zavírat okna kvůli jednomu magorovi? Jestliže stát nepomohl, pomůžeme si sami, holt, je mi líto...
Pu. Já myslím, že se nemusíš bát, že by si na Tebe někde počkal. Tito lidé nebývají agresivní. Kromě toho, že ukazují pindíka, tak jsou ve velké většině naprosto neškodní.
Ano, zájem je vzrušuje, Ale ne rambajz a podobně. Opravdu vám nezbývá, než se vás pár domluvit a vyřešit si to sami. Těmto lidem vadí to, když je ignoruješ, směješ se jim. Nebo nedej bože, když by tam některá z vás "šla na věc". To uteče na 100%
Sebod, asi máte pravdu. Ale jestli je to navíc feťák, co já vím, kdy mu rupne v kouli? A teď myslím tu nahoře... Vím, že teď zním hrozně, ale z principu tyto lidi neodsuzuju ani jim nechci ubližovat, to fakt ne. Jenom chci, aby neobtěžovali ani oni mě, to je celé...
Takže myslíte, že zároveň fetovat nemůže? Tohle "se" totiž o něm říká. Že tady dělá ty jiné věci, to vidíme všichni z oken. Fetovat ho nikdy nikdo neviděl, ale zaslechla jsem i tento názor. Je fakt, že na takového jedince už si každý nabalí, co chce, ale myslíte, že by se tohle vylučovalo? Tj. řekněme, že má někdo tuto exhibicionistickou úchylku a začne brát drogy - úchylka ho přejde? Nemyslím, že by to bylo naopak, tj. že by drogy někoho nutily dělat právě tohle. Ale naopak by droga úchylku vymýtila?
Mně to neslučitelné nepřipadá, ale jen se ptám. Prostě z něj fakt máme strach - přestože si uvědomuju, že co říkáte, je nejspíš pravda. Ono taky člověk zvenčí má samo lepší/pbjektivnější náhled než ten, který je tím zasažen
Pu, feťáci obvykle tyhle choutky neprovozují.
Jasně, MUŽEŠ ho svým způsobem litovat, ale zbavit se ho MUSÍŠ
No.. Pů, když píšeš, že tohle dělá 5 let. Feťák má úplně jiné starosti a hlavně by to asi nedělal ve dne, ti jsou přes den spíš zalezlí. Ale určitě, exhibicionistu by to po drogách nepřešlo, to by ale chodil jednou za čas, nebo spíš dal přednost drogám. Zase ale když už byl párkrát na služebně, tak asi nefetuje. To by si začal dávat pozor. Jediná droga, která by tohle podpořila je kokain. Ale ten je tak drahý, že je to droga vyšších vrstev. (věty jsou neuspořádané, píšu jak mě zrovna napadnou)
Pu a nezabral by na něho nějaký fešák v minisukni a převleku. Případně by mu náležitě vysvětlil jak se věci mají.
V podstatě už to tady zaznělo, ale zopakuju.
Nejsme sice ve středověku, ale péče o tenhle typ lidí je bohužel na takové úrovni, že ochrana slušných lidí si žádá středověká řešení.
Doporučil bych otevřít okno dokořán(nebo stačí i malá škvíra), stoupnout si až dozadu do místnosti, abych nebyl vidět a čekat.
až se dotyčný tvor objeví, vezmu nachystanou vzduchovku a na 30-50 pošlu jeho směrem několik diabolek.
Možná se trefím, možná ne ale věřím že pokud to zopakuju několikrát, dá si pokoj.
Radši o tom budu mlčet jako hrob, protože ne každej soused není práskač a donašeč, ale problém vyřeším.
Výstřel z pootevřeného okna velmi těžko pozná úchyl, ale i nad-pod-vedle sousedi. Notabene když si stoupnete skoro do chodby - tj 3-4m od okna, pak sice prásknutí slyšet, ale těžko poznat odkud šlo.
Přeju, ať nemusíte kt ničemu takovému sáhnout...
Díky, Máří A ještě mě pobavila Malvinka (nebo někdo před ní) s tím kamarádem navlečeným do sukýnky..
Ostrý, ale asi by to pomohlo. Jenže kde někoho takového vzít, že... Poprosila jsem sousedku, aby sem navečer mrkla, tak třeba dodá nějaké další info. A drogy údajně skutečně bere, prý už byl několikrát na léčení atd. Těžko říct - jestli se to vždycky na chvilku zlepší a je v klidu, pak přestane brát léky a dělá tohle, než ho na chvíli za něco zavřou? (také prý je pořád jednou nohou v kriminále)... No, uvidíme, na čem se dohodneme. Teď se formuje odboj
, budu informovat, prozatím všem mockrát děkuju!
Seberte dohromady sousedy, počíhejte si na něj, hoďte mu deku přes hlavu a zřežte jej, co se do něj vejde.
No právě, tohle je nejjednodušší řešení, a přesto. Nechci být skeptická, ale lidi jsou takoví, že svorně nadávají, chtějí věc řešit a když by se taková "schůzka" začala organizovat, tak by najednou nikdo neměl čas.
Bohužel jsi, Máří, uhodila hřebík na hlavu. Jo, kdyby tady byly 4 byty, tak se nikdo ničemu vyhnout nemůže - buď to uděláme my, nebo nikdo. Jenže tady, kde je nás víc, si každý řekne - lidí je tu dost, tak co já bych se do něčeho namáčel, ať to udělají ostatní. Blbé akorát je, že do toho "ostatní" se vždycky nechám vtáhnout já :D
Krásný dobrý den všem! Díky za všechny rady. Hodnotila jsem až dnes, aby to bylo alespoň trochu spravedlivé, když můžu ohodnotit jenom tři
- někteří, kterým bych i já dala body, už získali dost od jiných, tak mi "zbylo" i na některé jiné. Ostatním ale strašně moc děkuju a posílám alespoň
Sousedka si vše zde pročetla a byla nadšená z ohlasu, takže jednak také děkuje
, a za další se snad brzy přidá k nám
Momentálně bojově vysekala půl zahrady, aby se magor neměl kde schovávat, a teď budeme řešit nejspíš silnější světlo, které by mělo čidlo více v zahradě - pokud to technicky lze -, dále jsou na pořadu plechovky a možná i ten drát. Chlapeček se prozatím znovu neukázal, resp. nevíme o něm, tak uvidíme, kdy zase přileze. Budu informovat a prozatím velké díky! Pů
No, Máří, bavilo bavilo... Já spíš myslím, že by tě to rychle bavit přestalo
. A já jsem navíc docela pasivní, fakt to všechno leží na ní - já jsem až do včerejška ležela v práci, teď mám malinko volněji, ale zase už se začínám zahlcovat, takže úplně volno taky nebude, a tak na to chudák je zatím sama. Ale až se budou plechovky navlíkat na špagátek, tak se připojím
Jinak ale to možná není špatný nápad - přilípnu tam ne přímo tvoji adresu, ale adresu někam poblíž, kde se vyskytují živly - a on už si ho někdo podá a bude klid :D Tak, a teď se normálně
Tak radši ho tady odpudíme plechovkama...
Dobrý den. Vstup na soukromý pozemek, je velmi ošidná záležitost, všechno se nakonec obrátí proti Vám, ať děláte co děláte. Radila bych opatrně, a hlavně přemýšlet. Nevíte co v tom člověku dřímá za povahu a jestli nění agresívní apd. je to sice magor, ale, p o z o r! jestliže mu budete odporovat, a nějak se mu mstít, můžete dopadnout i zle, nedej bůh máte-li děti. Takže, opatrně, než provedete nějaké opatření pohlídejte si jeho chování, a já bych se snažila s ním nejdříve promluvit, pozvat ho třeba na kávu a smířlivě toto obejít. určitě, skoro to přesně vím,že když se hodí kámen, obratem přijde kámen a ještě větší. Poraďte se ze sousedy, jak toto řešit,ale nic ukvapeně, hlavně ho netrestejte, bývají skoro vždy agresivní. Držím palce a jestli toto vyřešíte, budu ráda, když mi to dáte vědět. Měli jsme kdysi tento problém,aalr vyřešil se v klidu a rozumě, Zdravím
Kokes, díky za připomínku. Máte pravdu, že nejlepší by bylo vyřešit vše v klidu a domluvou. Bohužel mi řekněte, jak mám klidně hovořit s někým, kdo se mi ukáže až ve chvíli, kdy má stažené kalhoty, abych se jo podívala, co že to dělá už chvíli za tím keřem.. Domluvy přivolaných policistů rovněž nebyly nic platné. Řeší se to už několik let a po dobrém to nejde, bohužel. Takže teď začneme jemně odpuzovat, a pokud to nepomůže, začneme odpuzovat hruběji..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.