Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemovitosti bez právního přístupu

Od: lubos* odpovědí: 22 změna:
Dobrý den,
máme vyhlídlou pěknou chatu ke koupi, ale u nabídky je psáno, že nemovitost je bez právního přístupu.
Co to prosím znamená?
Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bz*
hodnocení

1x

něco jako zmrzlina, bez možnosti lízání?

To může znamenat mnoho věcí, ale tou nejběžnější je:

že k pozemku nevede veřejná cesta

a tím pádem budete muset koupit vrtulník, nebo se soudit s majteleli pozemků, aby vám takovou přístupovou cestu ZŘÍDILI, nebo požádat soud o ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE CESTY. To ale může být jen CHÚZE !

Osobně mám s tímto takovou zkušenost, že někdo z tamního okolí má o ten pozemek zájem, ale za úplně jinou cenu než se nabízí. A tak hledají VÁS, který uvěří, že na sklonku let 2050-2051 to u Evriopského soudního dvora konečně vyhrajete.

LKepší by bylo kdybyste nám poslal odkaz na inzerát nebo poslal číslo parcelní a katastrální území, můžeme na to podívat když tak vyjedem List Vlastnictví.

Co se týká pozemků - buďte hooooooooooooooooooodně obezřetný. I když koupili od obce, zastupitelstvo se změní, někdo nebude souhlasit, nebudete plnit % PROSTAVĚNOSTI, pozemků nebo % zhotvení budov (etapizace).

doplněno 23.10.21 15:30:

Moje prababička vlastnila pozemek, na kterém dnes stojí bitevní letiště. Nemáte právo přístupu. Štrougal jí napsal, že obranyschopnost státu je důležitější, než aby nějaká paní ... už si to nepamatuji. Za zvířata, za mobiliář, za budovy (dnes zbořené) velkostatku dostala akcie Restitučního fondu, ale za pozemky dodnes nic.

Vím že něco podobného se řešilo v Říčanech u Prahy, kde vězeňská služba zrušila nápravné zařízení a prodala pozemek nějakému obchodnímu řetězci. Ale protože si tam vězeňská služba nechala nějakou parcelu, kolaudace toho obchodu trvala díky tomuto omezení - mnoho let.

Vím třeba, že existují stáje prop koně, které jsou na pozemcích armády. Oni víám je přenechají, avšak vaše nebudou.

Nebo máte pozemky na kterých stojí třeba JZD. Pozemky josu Vaše, ale co s niími když tam stojí budova, že?

lubos*
hodnocení

Dobrý den,
je to tato nemovitost.
mmreality.cz/...
Chci se poradit, je to opravdu tak, že není přístup k té nemovitosti po právnické stránce? Tudíž pokud mi majitel přístupové cesty zakáže po ní chodit, jezdit, tak se tam nedostanu?

eman
hodnocení

1x
A proč si myslíte že je tak levná? Ta už by byla dávno v dnešní době 10 krát prodaná a za dvojnásobnou cenu, kdyby tam nebyl ten háček.

bz*
hodnocení

1x

Na váš pozemek vstupujete přes pozemky 2 cizích vlastníků a jiný přístup je pouze pádem hubou rovnou na silnici, která vede okolo Vsetínské bečvy. Právě že Mikulůvka je obcí, kde to procento prostavěnosti či další výstavby je omezeno proto, že si ostatní majitelé tu půdu pro výstavbu zabrali, či zablokovali. Zavolejte zítra na stavební úřad do Valmezu, panu Horákovi on vám to vysvětlí a rád si s vámi popovídá.

lubos*
hodnocení

Dobrý den,
prosím jak jste tu nemovitost v katastru našel?
V nabídce není č. LV a z poslední fotky je vidět mapka s označením bodu na cestu.
Děkuji
bz*

Když jsem poprvé vařil s nebožkou naše první kuře, tak nám dokonce málem začalo hořet, přitom maminka od nebožky ho uměla tak dobře. Jsem profesionál. Mohu se ovšem také zmýlit. Snad nečekáte, že to tady veřejně napíšu. Ne, na inzerát jsem nevolal a realitní agenti jsou mí úhlavní nepřátelé. Něco jako stavebníci, automechanici, bazarníci, hospodští nebo prostitutky.

tak buďte v jakýchkoli (realitních) akvizich velmi, ale velmi opatrný. Někdy totiž zaplacením blokační zálohy - honem - honem - nasekáte víc chyb, než myslíte. A na to tito lumpové čekají.

lubos*
hodnocení

Ano realitky také nemám rád a raději jednám s prodávajícím.
Ale někdy je to problém se domluvit přímo s prodávajícím, protože realitce už nasliboval prodej přes ní.
Nabídka chaty už byla stejně stažená, tak je nejspíš už pryč.
Ale stejně jste šikovný, že jste tu nemovitost dokázal najít, aniž by jste tam byl?

Jenom ze zvědavosti. Inzerát už neexistuje. Jaká byla cena té chaty?

lubos*
hodnocení

Cena byla 550 tisíc.

bz*
hodnocení

1x

LUBOŠI,

Nebyl jsem tam.

Tady ta nabídka byla korektní. Není cesta - dobrá cena. Ale já si myslím, že tato akvizice by byla stejně časem neřešitelná.

Jiné nabídky jsou ovšem někdy horší. Problém některých makléřů je v tom, že prodávajícícmu, jen proto, aby jim podepsal smlouvu, naslibují NESMYSLNOU CENU. Úplně nesmyslnou. Lžou, že už mají kupce a neřeší potíže. Oni jen zprostředkují, ale když složíte zálohu a pak se objeví něco, co jste nevěděli ...

lubos*
hodnocení

Dobře, budu hledat nějakou chatu dále.
Jak ale mohu koupit bez realitky, když již nemovitost realitka inzeruje?
Tady ta chata ještě stále je, ale to hodnocení té realitky mluví za vše :(
reality.bazos.cz/...
lubos*
hodnocení

Tak už ji stáhli i tam, chata je pryč.
Ale jak se dá koupit chatka bez realitek? Děkuji

Podíváte se na katastr, čí ta chata je, oslovíte majitele a buď se domluvíte, či nikoliv.

lubos*
hodnocení

A jak zjistit kde se ta chata přesně nachází abych zjistil více z katastru?
Zavést mě tam může pouze realitka, ale tím bych se upsal prohlídky?
kami123

Milancukrar,

Netřeba nic hledat, profesionál Bz, kterému málem hořelo vařené kuře, již chatu našel. Viz 25.10.21 00:01.

Stačí když sem dá odkaz nebo číslo parcely.

Jinak nevím, zda jde na katastru vidět kromě vlastníka i nějaký kontakt.

bz může dát odkaz na mapy.cz, kde je ta nemovitost.

kami123

Jo jo, je víc způsobů, jak to sem vložit.

hodnocení

0x

Znamená to, že se může stát, že přístup bude jen vrtulníkem, jinak ne.

lubos*
hodnocení

A co se informovat na ten problém více? To vidíte jak?
Třeba by to bylo možné vyřešit? Vím, že asi to není na každého, ale najít majitele příjezdové cesty k chatě a s ním si popovídat by mohlo možná jasnější co za to chce, když by se sepsalo věcné břemeno?
kami123

Já bych ti to doporučil udělat, tak jak píšeš. Radami se řídit nemusíš, jen je ber na zřetel.

jenda22
hodnocení

0x

Že se nemáte tímto inzerátem nijak rozptylovat. Zmařená investice.

lubos*
hodnocení

Dobrý den,
chata se opět na internetu objevila, nejspíš jí někdo odřekl.
Chci vědět o ní více a zajet tam bez realitky, jen nevím jak jí najít.
Poradíte mi prosím?
Tady je: mmreality.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]