Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj zubař skončil, můžu se objednat u nového?

Od: zubniemanuel odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

trošku divně posazená otázka, ale hned ji doplním. Jde o to, že moje zubařka skončila v kraji, kde jsem měl trvalé bydliště. Nyní ale pracuji v jiném kraji a už bych rád docela vyřešil problém se zuby. Tady ve městě je několik soukromých stomatologických ordinací, bude mě to stát balík,když se k nim přihlásím?

Nebo to, že doktora musím mít ve svém trvalém bydlišti už neplatí?

Co v takovém případě dělat, prosím? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardajagr
hodnocení

2x
Doktora můžete mít kde chcete. Soukromý neznamená,že nemá smlouvu s vaší pojišťovnou. Ostatně těch státních zubařu asi moc nebude,co?
Ale mnoho soukromých bere i na pojistovnu

liska5
hodnocení

2x

Jsem u VZP. Zubař mi odešel do důchodu a já zrovna měnila bydliště. Tak jsem zašla na VZP v místě nového pobytu, aby mi dali seznam zubařů. Ty jsem na kole objížděla, vzdálenější obtelefonovávala a nic! Všichni měli plno. Až se ve vedlejším městě nastoupila jedna mladá zubařka po mateřské a přibrala mne. Tak dojíždím. Naštěstí je šikovná..Jak jsem viděla ty drahé luxusní kliniky s recepcemi, tak ta moje je ještě normální, i když korunka mi přišla na 5 tisíc. Prý klasika.

hodnocení

2x

Zubaře (i jakéhokoliv jiného lékaře) si už pár let můžete zvolit kdekoliv, třeba na druhém konci republiky. Bydlištěm, ani místem zaměstnání to podmíněné není. Jediná podmínka je, že onen zubař bude mít volné místo (což je v dnešní době problém) a bude mít smlouvu s Vaší pojišťovnou. Rozhodnete-li se mu platit hotově (pokud na to máte), tak ani ta pojišťovna není podmínkou.

petrar*
hodnocení

0x

Nemusíte k zubaři.Můžete ke kováři jako za starých časů.

Ale jak už bylo napsáno - zubaře a doktora si vyberte kde chcete.Pokud vezme,tak třeba i v Číně jestli máte dost peněz.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Vyšlo najevo (a v televizním pořadu M. Jílkové před cca 3 lety bylo vysvětleno), že zubaři pojali zubařinu jako "kšeft" a ošetřovali jen toho, kdo nejvíc zaplatil. Tedy většinou Němce, Rakušany, bohaté Rusy... Na našince jim nezbyla kapacita. Tedy bylo uzákoněno, že zubař musí mít 200 pacientů, kterým se ošetření hradí ze zdr. pojištění. A teprve potom může dělat x ošetření jako "obchodník", kdy si úplně vše hradí pacient. Ovšem zubařští "lidumilové" to vyřešili tak, že se "koukali zbavit" cizích kmenových pacientů (= těch 200) a nahradit je svým příbuzenstvem a známými. Tím došlo k situaci, že není možné sehnat zubaře, nejste-li tím známým. Tedy (pokud se nic nezměnilo) balík vás to stát nebude, když se dostanete mezi pacienty na pokladnu => v kterémkoliv městě. Ida

milos*

V Praze 5 poblíž OC. Anděl je jedna soukromá moderní klinika "SMILE" kterou nejvíce navštěvují západní turisté a movité lidi.Kamarádka tam chodí, protože měla stejný případ jako Vy a nemohla najít jiného zubaře.Objednává ji v intervalu 2x do měsíce, cena převrtání amalganové plomby na hezčí tu bílou stojí do 3tis.Kč.platí se též injekce, rentgen.Musí tam jít ještě 7x a zubař je moc rád, že k němu chodí a diví se, že mluví jako jedna z mála česky.Jinak si ho chválí, že je velmi příjemný a platba je na chodbě v recepci.

Opravdu to bylo uzákoněno? Např. v Praze existují desítky soukromých klinik, které na svých stránkách uvádějí, že nemají smlouvu s žádnou pojišťovnou. Většinou jsou to jsou kliniky s luxusně zařízenou čekárnou a vysoko nastaveným ceníkem, kde pracují mladí lékaři cizí národnosti pár let po atestaci. Všechny přijímají nové pacienty. Také bych tam nešel.

hodnocení

0x
Zubaře, kteří berou, najdete na www.dent.cz Zvolíte město a pojišťovnu

hodnocení

0x

K zubaři se můžete přihlásit kdekoliv,záleží na tom, kde a kdo vás vezme,můžete taky zůstat u zubařky, ke které jste chodil a dojíždět za ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]