Nejste přihlášen/a.
Já bych na ten furunkl dávala černou mast Ichtoxyl, ta vytahuje hnis a naleptá vrchní vrstvu. Pak to buď vyteče, nebo se to dá líp vymáčknout. Bude to chtít nosit vložku. Pak pokračovat více dní mastí Betadine. Ta je zase jodová - rezavá, ale snadno se vypere. Zároveň přejít na zdravou stravu /zelenina,ryby, ořechy, cereálie, aby se tělo nemuselo zbavovat jedů do kůže a sliznic. Vynechat průmyslově vyrobené potraviny a omezit mléko a méčné výrobky, cukr i v nápojích, bílou mouku a kuřecí. Užívat Zn nejlépe v přírodní formě /dýň. semena/ a B komplex/ né déle, jak 3 týdny/ a brát probiotika! Imunita sídlí hlavně ve střevě.
Je možné, že máš málo železa. To bývá u těch, co jedí příliš mléčných potravin. Také je možné, že máš sklony k cukrovce. Obojí by ukázal rozbor krve.
My si tykáme?
U třináctileté dívky není tato záležitost normální. Signalizuje, že je něco špatně. Jdu k příčině. Je dobré začít s prevencí, protožese furunkl se za takových podmínek vrací.
Liško, dívka v pubertě těch beďarů bude mít víc. Hlavně v obličeji a tělo nemusí být vyjímkou. ![]()
Kdyby měla náběh na diabetes, tak beďar je ten poslední symptom
.
Na anonymních diskusích někde na internetu možná, ale tady na Poradně, kde jsem denně přes 6 let, je jen pár lidí, se kterými si tykáme.
Akné možná je v pubertě normální, furunkl ne.
Nechci si hrát na odoborníka, ale furunkl (karbunkl) vzniká proniknutím bakterie pod kůži zvenčí, nikoliv zevnitř organismu. ![]()
Liško etc. - opravdu jde asi o malinký lipomek, zarostlý chloupek a podobně. Kvůli tomu nemusí chudák holka jíst otruby a mazat si to tejden jodovými mastmi. A ještě ji strašit cukrovkou. Já tedy čtu Vaše příspěvky ráda, leccos se z nich dozvím, ale tohle dnes je úlet non plus ultra.
Jardo, té dívce je 13. Je mladší. než moje vnoučata, takovým tykám.
Tabletko, to je věc názoru. Znám z rodiny velmi podobnou furunkulózu, která takhle nevinně začala a táhla se roky. Tak jsem to vzala zgruntu i s prevencí. Lipom jsem měla na rameni osobně, známky zánětu žádné.
jardajagr
Prosimvás, netykejte mi, ja to vopravdu nemám rád. Kdo ti tyká?
Že to řekl Šebánek? Jen tak mimo soutěž. ![]()
Maverick
Ti, co mne tu znají, vědí, že nezkazím žádnou legraci a tykání mi nevadí. Zřejmě jste přehlédl, že mne nadzvedl konkrétní pisatel a já ho tím chtěla "odstrčit". Napsala jsem svůj názor na furunkl na stydkém pysku školačky. A onen Jardajagr to komentoval v tom smyslu, že toho nadělám kvůli jednomu / cituji/ jebáku na pí.., což se prostě tady nehodí. Ta holka sem se studem dá dotaz a jak ta poradna vypadá s tímhle výrazivem v reakcích/?/..
Určitě se stydí, když první slova napíše, že pohlavní styk ještě neměla, ale bavíme se o zarostlém chloupku či beďaru. ![]()
Beďar jeden hnusnej, dej mu záhul...vymackni ho jeste jednou a větší silou...nedopřej mu oddechu, na beďary se musi tvrdě!![]()
PS: jestli to vypada jako beďar, chová se to jako beďar ...tak je to asi beďar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.