Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest na levém boku

Od: lenkam* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, pár dní mě bolí hrozně na levém boku jakoby nad zadkem. Nikdy se mi to nestalo, bolelo to předtim, pak jsem chodila venku a doma cvičila dřepy, od té doby to bolí více a pořád i při chůzi, teď ležím, mám pod zády polštář, skrčené nohy a konečně jsem našla polohu kdy to snad ani nebolí, levou nohu mam skrčenou do strany, část stehna podložené kusem deky. Poradíte někdo co za léky si mám na to koupit? Dala jsem si dnes 2 acylpyriny a to vůbec nepomohlo. Teď jsem si dala 1 Paralen, doufám že to pomůže. Mám sedavý způsob života. Poslední roky pracuji jen doma u pc. Mám nadváhu a už mi bylo 40. Nemám pravidelné cvičení. Předem děkuji za názory

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Taky to vidím na ischias. Zánět sedacího nervu. Pokud je to tam, jak jsou ty hrbolky asi 10cm pod pasem u křížové kosti. Prohřejte to elektrickou dečkou. Nebo něčím suchým a horkým. Ne do horké vody. Teď to chce klid na pevnější podložce. Z lékárny třeba Brufen. Je ale hodně analgetik- prášků na bolest. Nejsem přítel léků, ale někdy stačí dva Guajacurany a to napětí se uvolní. Tady bývá někdy v tom sakroiliakálním spojení posun, který se napravuje postupně. Proto se objednat se na rehabilitaci. Zároveň se snažit o zhubnutí. Jak? To teď běží v televizi tuším v pondělí. Časosběrný pořad Tlouštíci, kde klient postupuje pod dohledem lékaře a podle rad nutričního poradce a kondičního trenéra. Poučné. Cvičit můžete, až se to zklidní a takové cviky, co Vám doporučí rehabilitační lékař vzhledem k nadváze. Třeba dřepy nejsou moc vhodné. To raději cviky vleže na břicho a výšlapy. Plavání a kolo šetří klouby...

liska5

Na pohotovosti byste dostala injekci, po které to poleví. A pak byste měla hlásit obvoďákovi, jak to dopadlo a dohodnout se, co dál..

zor
hodnocení

2x
Jestli na levém boku vzadu, to může být ledvina.
/kamínek, zanet/ ale to pozná až lékař.
kami123

Ledviny jsou nad zadkem celkem vysoko. Bolest by se zvyšovala při opomnění pitného režimu.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jděte k lékaři a nechte se vyšetřit. On Vám předepíše i vhodné léčivo ( i kdybyste měla zajet na pohotovost). Může to být cokoliv (třeba páteř) a rady z netu od laiků Vám mohou spíše uškodit. Experimentovat se zdravím a léčivem dle cizích lidí, nedoporučuji. I nadváha se dá řešit (změnou stravovacích návyků, pravidelný pohyb - delší procházky) ale měla byste mít jistotu, že jste po zdravotní stránce v pořádku. Když sundáte nějaké to kilo, uleví se i páteři, kyčlím atd.

hodnocení

0x

Ledvina nejspíš ne. Podle toho jak to popisujete, to nejpravděpodobněji je od páteře, někde bloklá bederní páteř, skřípnutý nerv, toho jsem si užil. Řešíte to, podle mých zkušeností, správně...nalézt vhodnou polohu, něco proti bolesti, acylpyrin nebo paralen jsou slabé, a teplo na bedra. Krční páteř, to zas nehnete hlavou. Přes víkend to možná samo odejde, pokud ne, tak v pondělí doktor, praktik, nebo přímo neurolog. Kdybych napsal tak si to užijte, tak bych byl dost ironický! Držím palce!

hodnocení

0x

S těma aspirinama a paralenama opatrně. Co já zkusila za poslední léta se zádama, to bych nikomu nepřála. Podle mne to bude od páteře, to jsou někdy bolesti, jak když vás páře nožem, i v místě, kde jsou ledviny. Taky jsem měla strach, že to budou ledviny, jednu mám vachrlatou. Ale naštěstí ne. V každém případě si hned v pondělí dojděte k obvodní. Na neurologa se čeká, já teď čekala dva měsíce. Kdyby to bylo nesnesitelné, radši si zavolejte záchranku, to je nejlepší cesta k tomu, jak vás rychle a hned vyšetří.

Přeju vám, ať je líp:)

Operace by vám nepomohla? Já šla od obvodního lékaře hned druhý den na neurologii, protože to bylo akutní, tam mi lékařka domluvila další den vyšetření v nemocnici a do týdne jsem byla po operaci. Nebylo jiné řešení, necítila jsem už nohu .

ruto*
hodnocení

0x

Dobrý den. S bolestí břicha nejsou žádné žerty. Rady od laiků mohou být užitečné (jako ty dřepy, nebo sed na záchodovou mísu, dát si zaťaté pěsti na stažené břicho s hlubokým předklonem. Nerozumné jsou prášky proti bolesti, které příčinu neodstraní. Příčinou mohou být větry, tvrdá stolice, ale také rekovinné bujení, které střevo zaškrtí a ucpe. S přetrvávajícími bolestmi břicha je rozumné jít vždy k lékaři, který má vždy více vědomostí a zkušeností.

pb®
hodnocení

0x
Natažené, namožené SI skloubení, ischias? Máte nadváhu, necvičíte, sedavé zaměstnání a do toho si střihnete doma dřepy a vsadím se že špatně, když necvičíte, nevíte jak cvik provést správně, abyste se nepoškodila.

hodnocení

0x

Ahojte.
Vidím to stejně, jako kolegyně @liska5
Ischias...Pokud máte sedavé zaměstnání a po práci se vůbec nehábete, tak se blokuje bederní páteř.
Pokud zajdete k lékaři, tak Vám dá uvolňovací injekci a doporučí cvičení, popř. fyzioterapeuta.

hodnocení

0x

Já bych typovala na vyhřezlou plotýnku. Šla bych k obvodnímu, ten zřejmě doporučí neurologa . Tak jsem to měla, brala jsem ibalgin, ale moc to nepomáhalo. Teď mi neuroložka píše palgotal, ale po operaci ho beru málokdy. Základní rozhodnutí bych asi nechala na obvodním lékaři.

ubc
hodnocení

0x
Není to píchání vkyčelním kloubu? To můžebýt nachlazení a nebo po "sportovním výkonu" když naněj behsi zvYklý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]