Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s větším komunálem?

Od: dylin odpovědí: 22 změna:
Mohl by prosím někdo zklidnit moje rozcileni a odpovědět mi, jak mám vyhodit větší odpad?
Sběrný dvůr na vesnici není, jezdí velkoobjemovy kontejner 2x ročně. Kam v mezičase vyhodit větší odpad, když odpadova spolecnost statutarniho města odmítá zákazníky na sbernem dvoře z přilehle vesnice, i když se prokáže smlouvou o svozu odpadu a chce to na místě zaplatit? Proč obcan města může využít sběrný dvůr a vesničan ne, když stejne společnosti platíme stejné poplatky?
Díky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

7x

Dobrý den. Normálně to hoďte klidně ve čtyřiceti megapytlech ke kontejnerům, ať si to odvezou. Není v žádném případě Váš problém že oni nestíhají, nemají dostatek kontejnerů, lidí či čehokoliv jiného. Jsou za to placeni více než královsky, tak ať se snaží.

hodnocení

3x

Na vesnici si prostě vyhradíš nějaké místo na pozemku nebo pod přístřeškem a tam ty věci odložíš do doby, než obec přistaví kontejner na tento druh odpadu.

Sběrný dvůr si budují větší města nebo více vesnic a protože se podílejí na budování, tak potom mohou sběrný dvůr i společně využívat.

dylin
hodnocení

Ok dík... Mě fascinuje ten přístup, jak kdyby obchodovali se zlatem. Měl jsem tři 80l pytle a že to zaplatím. Neexistuje.
asd1

Odlov na místě domorodce a za flašku to tam předá on ;)

minsk

Také to tak dělám. Půl roku schraňuji větší odpad a když přistavili kontejnery /také 2x ročně/, tak jsem udělala pár koleček a bylo čisto. Letos po novum dáváme odpady + větve před dům a objíždí auto z města a nakládají od čísel popisných. Též se ozvali, že velké věci vynesou.

Ve sběrném dvoře také za něco platíme extra, a také se váží a když přesáhneme limit, tak opět.

riva
hodnocení

2x

Ber to tak, že se jedná o tlak, aby se lidé vrátili k zakládání skládek v lese. A s rostoucí cenou za odpad se k tomu zajisté začnou vracet.

asd1
hodnocení

1x

Jaký zastupitelstvo jste si zvolili takový svoz odpadu vám zařídilo...

Se přestěhuj do města, odvez tam odpad a pak se přestěhuj zpátky na vesnici.

Obec má povinnost zajistit svoz 2x ročně a to dělá... Víc je nadstandard. Můžeš si zaplatit svůj kontejner..

hodnocení

1x

Nikdo Vás nezklidní, páč se sám zbytečně rozčilujete.

Měl jsem tři 80l pytle...to je ten větší odpad?

Proč obcan města může využít sběrný dvůr a vesničan ne,***protože město si to hradí ze svého rozpočtu. Zbavíte se velkého odpadu, jako Vaší sousedé. Zeptejte se jich, jak to dělají.

tabletka*

po mých zkušenostech z vesnice předpokládám, že mu soused poradí, ať to hodí v noci někam k potoku nebo do remízku.

hodnocení

1x

Přesně vím, jak ti je a přesně ti řeknu, jak to dělám já.

Ve velkém městě při úklidu domu jsem nemohl vyhodit komunál a proč bych měl třídit, když žádné výhody v poplatcích za popelnice nemám a platím plnou palbu!

Najdi vhodný čas a ideální místo s černými kontejnery, kde se hejbe co nejméně lidí. Foukni to postupně tam a ideálně v době, kdy jsou prázdné po dni, kdy je vysypávají. A neřeš.

Hádat se ve sběrně, že to nevemou a to je Váš problém neřeš. Ti lidé, co tam pracují nemají mnohdy dodělanou ani základní školu. Proto tuhle práci dělají. Na nějaké ekology se vyprdni. Hlavně, že to nestrčíš do lesa.

Kamarád z vesnice takto přeze mě vyhazuje elektrospotřebiče. Protože by je měl půl roku na zahradě nebo v garáži. Je to holt bordel.

Pak je vtipné, jak neteř na ZŠ sbírá víčka s PET láhví a zachraňují Afriku či co a já s bordelem mám problém v ČR *smich*.

Tomu se musíš zasmát a já u toho vyhazování do cizích popelnic mám někdy pocit, jak kdybych měl jít vykrást banku. Přitom v tom samém městě platím za odpad a když se mi nevejde do mojí popelnice a dám pytel vedle, tak prý to už je černá skládka a ten pytel vedle nemají oprávnění vyhazovat.

Chápeš tu debilitu? Proto neřeš. Napytluj a rozvez to všude možně k popelnicím. Málo kdo je bude zamykat u paneláků. Možná časem, ale kdo má chuť jít s klíčem - odemknout, vysypat,zamknout... to nechápeš, to je k smíchu.

Ber to tak a neřeš. Jsou v tom lidi s nízkým IQ a jiní dodnes nechápou, proč se dělají černé skládky. Právě k vůli tomuhle systému co máme.

kami123

V německu narazit ve městech na odemčenou popelnici komunálu je vzácnost. Čekám, že jednoho dne to bude i u nás.

Bordelu se tam zbavuju na odpočivadlech na dálnici.

pb®
V Praze už na sídlištích zamčené popelnice jsou.

Dobrej nápad: Šoupni to k sousedům v době, kdy mají čerstvě vyvezeno a neřeš. Dochází ti, že se platí za objem popelnice a každej, včetně tebe to má našponovaný na doraz, aby ušetřil? Takže ty někomu zabereš půlku popelnice a "po mně potopa". Přesně kvůli takovejm se popelnice začínají zamykat.

Objem neobjem, já si platím za popelnice v tom samém městě a né každý včetně mě ten objem má každý týden nebo 14 dní stejný, tedy 100%. Takže v rámci celého roku, kdy se platí poplatek jsem ok.

Třídit k vůli tomu nehodlám. To ať dělají panelákový lidi co tu popelnici mají před vchodem.

Za mě jsou to spíše nárazové akce (velký úklid).

Co bude příště? Popeláři každou můžou šňupákem přehrabovat a hledat nevytříděný odpad a nebo je můžou vážit. To jsem zvědav, jakou budou mít pracovní dobu, aby to stihli objezdit :).

...

Jak píše smode. Za hrabaní v bordelu a třídění jsou placeni královsky. My ne. My to děláme dobrovolně a někdo si dokonce myslí, že se zachraňuje planeta :-D

Tak znovu: Osobně nemám nic proti tomu, když mi někdo ve čtvrtek večer nasype kontejner do plna, protože to v pátek odvezou a mně to nebude stát ani korunu a ani minutu času. Ale když přijde vykuk a čerstvě prázdnej kontejner v pátek večer do půlky naplní, přesně podle tvýho návodu, tak mu zpřerážím ruce, protože příští čtvrtek budu mít problém. Kontejner bude obloženej odpadem lidí, kteří si za rezervovanej objem zaplatili, ale jaksi ho nebylo kam uložit. A v pátek to sice vyvezou, ale jen to v kontejneru, to okolo tam nechaj, navíc to roztahaj kočky, psi a spoluobčané mdlejšího rozumu. Ale uklízet to budu já. Kvůli nějakýmu vychcanovi... Neřeš, prosím, svůj problém na úkor druhých. Taky ti určitě nikdo nehází bordel okolo tvý popelnice. A pokud jo, určitě to taky budeš řešit.

Si ji zamkni a máš klid

Kdyby to bylo tak jednoduchý. Před barákem 3 kontejnery á 1000 L na komunál, 3 na plast, 3 na papír a jeden na bio. V baráku dalších 50 partají, tak třetina nájemníků rozumu mdlého a k tomu je třeba dát klíče k dispozici svozové firmě, kde lze předpokládat IQ zaměstnanců na bodu mrazu. Tohle řešit soudruh ministr, tak se z toho... *blee*. Čekáme na stavební povolení, abychom to mohli obehnat zdí a dát pod jeden zámek.

Přesně vím z doslechu. Ségra je v činžáku. Jsem rád, že jsem RD. To je k nezaplacení. Žádné zbytečné schůze k vůli zateplení, odpadům, oknám, TV,uklidu společných prostor,... nezávidím.

hodnocení

1x

Prostě si ten svůj odpad postupně dolož do své popelnice, aby byla využita na 120%. Nádoba může mít i pořádnou čepici. Nejlépe den před odvozem. Tak ji odvezou a postupně ti binec zmizí.

hodnocení

0x

No, jedno řešení je často vidět u nás. Přijede kombík s vlekem, vyskočí panáček, z vleku vytáhne šet pytlů, z auta čtyři. A nacpe je do kontejnerů, které platí obyvatelé našeho domu ...

liska5
hodnocení

0x

Já bych požádala písemně obec o pomoc s vyřešením této situace. .

Obec reší vesměs důležitější věci. A z mé zkušenosti od kamaráda neřeší nevyřešitelné dokola omílající spory. Třeba k vůli přistavění kontejneru na bioodpad, kdy v kontejneru končilo díky absenci sběrového dvora v obci vše včetně praček se obec naštvala a občané obce musí bioodpad potají pálit na zahradě. Pro obec je to vyřešená věc a dál neřeší.

Takže jak kde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]