Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrakce neprořezaného zubu moudrosti

Od: alexa* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den!
Čeká mně složitější extrakce zubu moudrosti, který není skoro vůbec prořezaný…. Od své zubařky jsem dostala doporučení sehnat si analgosedaci aneb dokonce i narkozu… jsem cizinka a potřebovala bych nějaké kontakty na skutečně dobrého chirurga stomatologa.
Zároveň moje paní zubařka mi doporučila obrátit se konkrétně na FNKV, jelikož podle ni oni tam s podobnými situaci mají denní zkušenost a měli by to umět fakt dobře. Ale zas nevím jestli je to dobrý nápad. Možná bych raději zaplatila za lepší a novější prostředí a citlivější přístup než v státní nemocnici…. (Mám VZP) ale jak říkám, nevím, možná i ta FNKV je dost dobrá? Co vy na to?
Zároveň budu vděčná za jakékoliv názory od zubařů jestli vůbec doporučuji analgosedaci/narkozu či spíš klasickou anastezii.
Cca před 5 lety již měla jsem extrakcí sousední osmičky ve stejně poloze. Měla jsem klasickou anastezii, obecně všechno dopadlo dobře, ale zažívat to ještě jednou bych si upřímně nepřála zákrok byl proveden v Moskvě, tak že kontakty a zkušenosti v Praze zatím nemám.
Budu vděčná za jakékoliv porady a příběhy
RTG je cca rok starý

Extrakce neprořezaného zubu moudrosti

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

serafin*
hodnocení

0x

Zdravím,

obě spodní osmičky mám přesně ve stejné poloze. Levou mi trhali asi před dvěma lety. Nechal jsem si to dělat zde: zubniklinika.cz/...

Zákrok byl jen v lokální anestezii. Dostal jsem jednu injekci, pak mě poslali na 3D rentgen a těsně před zákrokem jsem dostal druhou injekci. Pan doktor byl mladý Ukrajinec (jméno si už nepamatuju). Byl moc šikovný. Celou dobu jsem nic necítil a moc nechybělo a v křesle bych usnul. Jediný nepřijemný okamžik byl, když se rukojetí vrtačky nechtěně opřel o přední zuby, to se mi rozvibrovala celá hlava. Ale jinak úplně v pohodě.

Celý zákrok byl na pojišťovnu (předtím mi moje zubařka vypsala žádanku). Platil jsem jen asi 250 korun za nějaký podpůrný hojivý lék, co mi zašili do rány.

První asi dva dny byly docela bolestivé, každé 4 hodiny bral ibuprofen 400mg. Pak si to sedlo. Po týdnu mi vyndali stehy a bylo hotovo.

pb®
hodnocení

0x

Mám za sebou extrakci všech osmiček, nejdřív spodní když mi bylo 16 let, ve 26 i horní. Obě extrakce pod narkózou, měla jsem zuby mnohem hlouběji, než ukazuje váš RTG. První dělali v Motole, druhé na Karláku. V Motole jsem jako dítě byla týden, na Karláku už jako dospělá mě ráno přijali, někdy po obědě jsem šla na sál, vyspala se z narkózy a druhý den odjela metrem domů, pracovní neschopnost na týden.

jardajagr
hodnocení

0x
Podobně mám osmičku taky. Byl sem objednaný k jednomu prý dobrému stomatochirurgovi. Ten řekl,že by to nechal. Ze se toho často zubaři boji a chtějí trhat. Ale pokud to nic nedělá,neboli, tak nechat.
Že by mi to musel rozrezat, vytrhnout, zasit, antibiotika...a je to blízko nervů tak je tam pravděpodobnost komplikaci...

Nebyla to sice osmička,ale to je jedno. Vytáhnul mi ji bez jakéhokoliv umrtvení, super nic nebolelo, jen malé chrupnutí a při něm menší okamžitá a chvilková bolest-než jsem odešl z ordinace bylo po ní - když stoličku vytáhnul-ale do 14 dnů jsem přestal cítit a ovládat celou levou polovinu obličeje. Po všech vyšetřeních se ukázalo snad naštěstí že jde o zánět lícního nervu. a ne třeba velmi lehkou mozkovou mrtivici . Nikdo nebyl ochoten stanovit příčinu, takže velká pravděpodobnost vícero faktorů-jeden faktor ten zub, druhý průvan na pracovišti...

jardajagr
Myslím že ta tenká čára co jde z levého spodního rohu nahoru je právě lícní nerv. A ten zub je dost blízko a přesně takové problémy říkal,že by mohly nastat...

*palec* Jj něco podobného mi řekla, žel jen na rehabilitačním.lékaři jen více méně jen náznaky.

kimbert*
hodnocení

0x

Já jsem byl loni na vytažení neprořezané osmičky u stomachirurga,kam mě poslal můj zubař(Ostrava Hrabůvka),než jsem se k němu objednal tak jsem byl na rengenu celého chrupu,neumím si představit,že bych si já vybíral anestezii,to je snad věc chirurga ,který má s tím zkušenosti.Mě zub lokálně opíchal anestezií,,po vytažení zubu(zespoda měla osmička kaz) mi ránu zašil pěti stehy,absolutně žádná bolest a co mě velice překvapilo i po odeznění injekce nic nebolelo ani druhý den,stejnou zkušenost měl můj kolega z práce co mu vytahoval osmičku o měsíc dříve,celý zákrok asi třicet minut i s umrtvením.Takže doporučuji zajít na doporučovanou stomachirurgii a tam Vám vše řeknou jak zákrok bude probíhat a co budete potřebovat,podle mě nový rengen a platnou kartičku pojištovny.Přeji at vše dobře dopadne a dejte pak vědět jak to u Vás proběhlo .*palec*

alexa*
hodnocení

Děkuji moc, snad vše proběhne v pořádku Nejdůležitější teď je si zvolit správní místo a chirurga. Jak jsem řekla, zubařka mi doporučila FNKV, ale neznělo to nějak jistý…ona řekla že se domnívá že by tam to asi měli umět dobře.

hodnocení

0x

To je obecně běžný zákrok. Synovi v Brně v Bohunicích dělali extrakci všech čtyřech neprořezaných zubů co tlačily na ostatní zuby.. Na dvakrát, raději k vůli komplikacím... Vše v pohodě, pominu třeba horečku a podvakrát velké sraženiny na krku až na prsa... Je to zásah do těla a je člověk přece jenom z toho unavený. Řekl bych že z každé akce to trvalo cca tak 14 dní do normálu. Mezi extrakcí byl cca měsíc. Někdy se stane, že vznikne průchod z dutiny ústní do dutiny nosní. To měl, ale naštěstí tento průchod srostl, také to není až tak neobvyklé, pokud by byl problém, tak se to se šije. Může dojít taktéž k poškození nervů, necitlivost, to se stalo na podruhé a za cca měsíc se vše obnovilo. Dnes již plně v pohodě.

Určitě záleží konkrétně na člověku a hlavně kde a jak jsou osmičky fyzicky uloženy...

Jinak chodí do velkého stomatologického centra, ale na tuto akci ho poslali do nemocnice...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]