Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet DPH

Od: kevin odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mohl bych vás poprosit o kontrolu výpočtu DPH, protože si nejsem jistý, zda to dělám správně. Potřebuji znát ceny bez DPH

Ceny pohonných hmot jsou:

nafta - 35 Kč -> tj. 6,07 daň -> 28,93 Kč bez daně

cng - 30 Kč -> tj. 5,21 daň -> 24,79 Kč bez daně

elektřina - 6 Kč -> tj. 1,04 daň -> 4,96 Kč bez daně

vodík - 200 Kč -> tj. 34,71 daň -> 165,29 Kč bez daně

Všechno to je myšleno jako palivo do auta, takže bych bral 21 % DPH. Já z 35 Kč vypočítám DPH a to odečtu od celkové částky a takhle to dělám u všeho, ale nejsem si jistý, zda to tak má být, protože nafta obsahuje i spotřební daň. Nemám nejdříve odečíst z 35 Kč spotřební daň a až potom vypočítat DPH?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Máte to správně,DPH se počítá jako poslední,tedy i ze spotř.daně,což je prasárna.

kevin
hodnocení

Aha, tak to Vám moc děkuji. Přesně o to mi šlo, zda to nedělám špatně, když počítám DPH vlastně i ze spotřební daně. Je to taková daň z daně... Ještě jednou díky! :)

kami123
hodnocení

0x

bz*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že vám tu něco cbybí.

Benzín stojí 15,30 Kč / L

spotřební daň 12,85 Kč / L

obchodní přirážka pumpy 1,50 Kč / L

DPH 6,23 KČ / L

= 35,90 Kč / L

Benzín a obchodník = 16,80 Kč

Stát = 19,08 kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]