Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamezit přetáčení během spánku?

Od: matiseli® odpovědí: 9 změna:
Ahoj,
mám problém v podobě bolesti hýždí, případně i stehen. Protože během dne musím poměrně dost sedět, přemýšlím, jakým způsobem této oblasti ulehčit.
Napadlo mě, zda se nelze nějakým způsobem "fixovat" během spánku tak, abych nikdy neležel na zádech, a tedy abych ulevil této oblasti. Nezřídkakdy se stává, že se probudím na zádech s pálením v této oblasti.
Myslíte, že je to dobrý nápad? Případně jak jej nejlépe realizovat prosím? Děkuji za odpověď.
PS: Vím, že je namístě navštívit lékaře. Ale nyní bych prosil čistě rady k této otázce. Děkuji mnohokrát.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já používám k fixaci tuhý poštář ve tvaru válce nebo lépe delšího trojúhelníku, kterým si podložím tu stranu těla, kam se nechci ve spánku přetočit. Chce to tužší materiál, aby se polštář neslehl, ale tržel tvar.

4home.cz/...

Witty, to je hodně dobrý vynález! *palec*

hodnocení

2x

Tuším, že toto mají na psychiatrických klinikách vyřešeno.

Ovšem bude to vyžadovat asistenci druhé osoby, sám to nezvládnete.

Pokud v práci hodně sedíte, tak se prostě po práci začněte hýbat, sportovat a cvičit.

Nevymýšlejte ptákoviny.

hodnocení

2x

Spíte asi hodně hluboce, nekontrolujete změny poloh při spaní. Můžete vyzkoušet spávat s polštářem mezi stehny. Tím obě končetiny udržíte v souběžné poloze, jedna nebude přepadávat přes druhou, ale při tak hlubokém spaní polštář nejspíš, ihned ztratíte. Měl byste zajít za ortopedem, protože váš problém bude hlubší a úplně jinde, než v poloze při spaní. A bude se prohlubovat.

hodnocení

1x
Zkusil bych použít kurtu. Tak dvě tři, pořádně se přitáhnout k posteli a vyřízeno. Celou nic se ani nehneš.

hodnocení

1x

Není vhodné strávit celou noc v jedné poloze.

Pořiďte si ortopedickou matraci a orto polštář.

Když máte sedavé zaměstnání, měl byste hodně cvičit.

hodnocení

1x

Pořídili jsme si před léty matrace Tempur. Vedlejším produktem je, že se v noci moc nepřevaluji. Matrace vytvoří podle těla takový lavór a z něj se ve spánku jentak nevykulím. Využívá to žena - přetočí mě do nechrápací polohy a já tak už zůstanu...

hodnocení

0x

To tedy nevím, jak to chcete realizovat. Myslím, že šlo o nějaký vtip a eliminaci chrápání (prakticky si to nedovedu představit), ale recept zněl: Hrníček dvěma pruhy leukoplasti nalepit na záda. Neotočíte se a neotočíte :-D.

Jo, tohle znám s tenisákem, zašitým do pižama *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]