Ahoj, mám problém v podobě bolesti hýždí, případně i stehen. Protože během dne musím poměrně dost sedět, přemýšlím, jakým způsobem této oblasti ulehčit. Napadlo mě, zda se nelze nějakým způsobem "fixovat" během spánku tak, abych nikdy neležel na zádech, a tedy abych ulevil této oblasti. Nezřídkakdy se stává, že se probudím na zádech s pálením v této oblasti. Myslíte, že je to dobrý nápad? Případně jak jej nejlépe realizovat prosím? Děkuji za odpověď. PS: Vím, že je namístě navštívit lékaře. Ale nyní bych prosil čistě rady k této otázce. Děkuji mnohokrát.
Já používám k fixaci tuhý poštář ve tvaru válce nebo lépe delšího trojúhelníku, kterým si podložím tu stranu těla, kam se nechci ve spánku přetočit. Chce to tužší materiál, aby se polštář neslehl, ale tržel tvar.
Spíte asi hodně hluboce, nekontrolujete změny poloh při spaní. Můžete vyzkoušet spávat s polštářem mezi stehny. Tím obě končetiny udržíte v souběžné poloze, jedna nebude přepadávat přes druhou, ale při tak hlubokém spaní polštář nejspíš, ihned ztratíte. Měl byste zajít za ortopedem, protože váš problém bude hlubší a úplně jinde, než v poloze při spaní. A bude se prohlubovat.
Pořídili jsme si před léty matrace Tempur. Vedlejším produktem je, že se v noci moc nepřevaluji. Matrace vytvoří podle těla takový lavór a z něj se ve spánku jentak nevykulím. Využívá to žena - přetočí mě do nechrápací polohy a já tak už zůstanu...
To tedy nevím, jak to chcete realizovat. Myslím, že šlo o nějaký vtip a eliminaci chrápání (prakticky si to nedovedu představit), ale recept zněl: Hrníček dvěma pruhy leukoplasti nalepit na záda. Neotočíte se a neotočíte .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.