Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Povahový rys se změnit dá jen těžko. Můžete zapracovat na svém sebevědomí (třeba pomocí odborníka –psychologa). Trénovat komunikaci, chodit mezi lidi a postupně zkusit "vylézat ze své ulity". Ale netlačte na pilu, i introvent může být příjemný člověk, když okolí ví jak k němu přistupovat.
"proměnit" se podle mého názoru opravdu nelze. Každý člověk má nějakou náturu - přirozenost. Vidím to u dětí. Rodič může mít jakoukoli představu o budoucnosti, ale faktem je, že výchovou se dá s vrozenou povahou udělat opravdu málo. Ale na druhou stranu lze hodně zkazit, zvýraznit negativní rysy. Ale to jsem odbočil. Já začal dělat takové povolání, že jsem sice stále introvert, ale zároveń musím jednat s lidmi. Bylo to zpočátku tvrdé, ale teď mi nedělá problém prakticky kdykoli a kdekoli zavést nenucený rozhovor s příjemným cizím člověkem.
Introvert nerovná se stydlivý člověk. Spousta herců jsou introverti. S tím se asi nic dělat nedá, nicméně pokud trpíš nadměrnou stydlivostí, tak s tím se něco určitě dělat dá, ale asi budeš potřebovat se o tom s někým poradit, nejlépe s psychologem. Nebude to asi rychlé a jednoduché, ale dá se to do určité míry odstranit.
Já to znám jiným směrem. Z "extroverta", který miloval společnost a nikdy u ničeho nechyběl a dokázal bavit třeba dvacet lidí u stolu, jsem se stala totálním "introvertem" a dokonce šťastným samotářem. Ale proměna začala až když jsem přesáhla asi tak 65 let a nebylo to hned, ale poznenáhlu. Prostě jsem čím dál tím více začala upřednosťovat samotu. Že by zapracovalo to "stáří"?
Takže když to je možné jedním směrem, proč by to nebylo možné druhým směrem?
A proto si myslím, že i u Vás se to může časem změnit, že se přestanete stydět a najednou objevíte, že jste ve společnosti jako ryba ve vodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.