Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se z introverta proměnit v extroverta?

Od: tomikk odpovědí: 15 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti jak se můžu ze stydlivýho introverta proměnit extroverta a sangvinika?
Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím. Povahový rys se změnit dá jen těžko. Můžete zapracovat na svém sebevědomí (třeba pomocí odborníka –psychologa). Trénovat komunikaci, chodit mezi lidi a postupně zkusit "vylézat ze své ulity". Ale netlačte na pilu, i introvent může být příjemný člověk, když okolí ví jak k němu přistupovat.

honzin*
hodnocení

4x

"proměnit" se podle mého názoru opravdu nelze. Každý člověk má nějakou náturu - přirozenost. Vidím to u dětí. Rodič může mít jakoukoli představu o budoucnosti, ale faktem je, že výchovou se dá s vrozenou povahou udělat opravdu málo. Ale na druhou stranu lze hodně zkazit, zvýraznit negativní rysy. Ale to jsem odbočil. Já začal dělat takové povolání, že jsem sice stále introvert, ale zároveń musím jednat s lidmi. Bylo to zpočátku tvrdé, ale teď mi nedělá problém prakticky kdykoli a kdekoli zavést nenucený rozhovor s příjemným cizím člověkem.

ala*
hodnocení

4x
Jsem přesvědčená že to nelze, jedná se o vrozenou dispozici. Jsem introvert a mé deti také. Tchýně s tchánem si myslí opak a vyčítají nám že jsme děti na extroverty nepřevychovali. Bohužel se o to i pokoušeli... udělali víc škody než užitku. Když to budete lámat pres koleno tak můžete zkončit s úzkostmi a depresemi. Pokud byste na sobě chtěl pracovat určitě bych se obrátila na psychologa, s jeho pomocí zvládnete případné obavy z lidí a můžete zapracovat na sebevědomí.

hodnocení

2x

Netrpíte úzkostmi? Introvert neznamená být stydlivý, nemá jen potřebu hodně mluvit a předvádět se.

Trochu sociální fobie, drobné úzkosti, když máte mluvit s lidmi? Snížené sebevědomí?

Stydlivost mezi lidmi se dá odbourat prostřednictvím terapie.

janes
hodnocení

2x
Dá se to. Byl jsem jsem takovej jako ty celej život až do ukončení školy. Pak jsem nastoupil do práce... Šéf byl neskutečnej idiot, ponižoval tě pořád, a ke všem ve firmě se choval jako ke svým poddaným. Vím, že jsem svou práci dělal dobře a kvalitně a ty jeho výstupy mi dodali sebevědomí. Tichej člověk jsem pořád, ale už se nestydim a je mi jedno, co o mě říkaj ostatní. Stačí si dodat kuráž. Je to normální.

72mona
hodnocení

1x
Se stydlivostí pracovat lze. "Hrany" se obrousí časem a zkouškami. Ale svou podstatu člověk nezmění. Tedy extrovert zůstane extrovertní po zbytek života. M.

elon
hodnocení

1x

Introvert nerovná se stydlivý člověk. Spousta herců jsou introverti. S tím se asi nic dělat nedá, nicméně pokud trpíš nadměrnou stydlivostí, tak s tím se něco určitě dělat dá, ale asi budeš potřebovat se o tom s někým poradit, nejlépe s psychologem. Nebude to asi rychlé a jednoduché, ale dá se to do určité míry odstranit.

20.10.21 23:53
hodnocení

0x

Nelze.

vernon
hodnocení

0x
Ne, to opravdu není možné.

kami123
hodnocení

0x

Do jisté míry to lze , záleží z jakého materiálu se vychází a rozhodně to není záležitost na pár měsíců.

Otázka je, proč by se měl člověk chtít takto měnit.

Záleží i na věku.

vilik*
hodnocení

0x
Napadají mě pouze specifické přípravky, ale ty jsou u nás nelegální. Například kokain.
Takže poradit v souladu s pravidly poradny nemohu.
Vlastní zkušenost beztak nemám, viděl jsem to v jednom filmu od Tarantina.

joudic*
hodnocení

0x
to nejde, lze se jen naucit hrat divadlo, uvnitr budete porad introvert

a navíc to "hraní divadla" je víc vyčerpávající než fyzická práce. Takže ano, jde to částečně, ..ale za jakou cenu?..tuto otázku si musí každý sám položit.

dab
hodnocení

0x

Hele, mě pomohla změna školy. Ze základky, kde jsem byl více introvertovaný, jsem nastoupil na střední mezi samé extroverty a oni mě tak nějak "adopotovali" :D

Je to hodně o prostředí, ve kterém žiješ. Držím palce!

hodnocení

0x

Já to znám jiným směrem. Z "extroverta", který miloval společnost a nikdy u ničeho nechyběl a dokázal bavit třeba dvacet lidí u stolu, jsem se stala totálním "introvertem" a dokonce šťastným samotářem. ;) Ale proměna začala až když jsem přesáhla asi tak 65 let a nebylo to hned, ale poznenáhlu. Prostě jsem čím dál tím více začala upřednosťovat samotu. Že by zapracovalo to "stáří"? :-D Takže když to je možné jedním směrem, proč by to nebylo možné druhým směrem? *co*

A proto si myslím, že i u Vás se to může časem změnit, že se přestanete stydět a najednou objevíte, že jste ve společnosti jako ryba ve vodě. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma intr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]