Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota těla 35 , je to normální?

Od: gab* odpovědí: 17 změna:
Měřil jsem si teplotu , několikrát jsem 36 a něco , to mě bylo pokaždé vedro jak prase . Točila se mě hlava a fakt mě bylo jak kdybych měl 39 nejmíň . Pak jsem si naměřil 35 , 2 a bylo mě skvělé . Můžu mít provozní teplotu ( teda tu normální )35? Všude se píše , že průměrná teplota těla ,ta optimální má být 36- 37?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

6x

Nejdřív bych ověřil funkčnost teploměru.

liska5

To taky. Ale nízká tělesná teplota není zas tak vzácná. Rychlejší bylo najít si to na netu. Prý to bývá u metabolických poruch, u diabetu, chudokrevnosti, hubnutí, po vyčerpání tělesném nebo právě prodělanou chorobou, u mužů s poklesem hladiny testosteronu, u těhotných v počátku těhotenství to znamená riziko potratu, u degenerativních onemocnění mozku,...

liska5
hodnocení

3x

Asi Vás zklamu, ale i nízké teploty, stejně tak, jako vysoké, znamenají jistou nedostatečnost v činnosti orgánů. Zaboha si teď nevzpomenu, kde jsem to četla, musím do svých moudrých knih. Pamatuji se jen, že jsem nedávno stejně jásala, jako Vy, než jsem objevila tuto informaci.

hodnocení

1x
Ležel jsem v nemocnici a musel pravidelně zapisovat teplotu. Říkal jsem jim že mám normálně 35.6 a vrchní se mi vysmála, že mám blbej teploměr. Tři dny mi nosila pokaždý jiný než uznala že nekecám.
liska5

Totaku, vychládáme:-D

Ale něktří vědci přišli s teorií, že lidi s nižší tělesnou teplotou tvoří velkou část dlouhověkých. Byla tam nějaká souvislost s rychlejším kmitáním atomů při vyšší teplotě. Naše buňky se údajně pomaleji opotřebovávají. *tanec*

liska5

Tak budeme vychládat pomalu. *smich* Při tom se dá ještě hodně užít.

hodnocení

0x

Když budeš chvilku na vzduchu jen v krátkym tričku, venku bude cca 17, tak počase těch 35 budeš mět, možná i miň.

liska5

Pokud je zdravej, tak tělo následně reaguje zvýšeným metabolismem a prokrvením, což by teplotu nemělo ovlivnit. Nepočítám promrznutí.

hodnocení

0x

Nepíšete kolik vám je let, ale já když jsem byla mladá kolem 20, tak jsem taky mívala nízkou teplotu i tlak.

tabletka*
hodnocení

0x

Spíš není normální si pro nic za nic měřit teplotu, s prominutím.

liska5

Ale on píše, že se cítil blbě a že se mu motala hlava...

hodnocení

0x

Je to normální, já mám cleý život tak do 35.3 a bohužel když mám 37 je mi zle.

Je mi 54 a mám to s teplotou stejný. Moje normální teplota je 35,6.

hodnocení

0x

Já mám podprůměrnou teplotu celý život, ale zase na druhou stranu si nepamatuji, že bych někdy měla horečku. Ale netrpím ani na chřipky a jsem asi v podstatě zdravá. Legrace byla, když jsem doprovázela svou kamarádku na to očkování proti Covidu a tam byl člověk s tím teploměrem a všem lidem před vstupem měřil tu teplotu. Když jsem přišla na řadu, tak se zarazil a měřil asi 3x a pak odešel asi zkoumat, jestli mu to funguje. Vrátil se brzy a znova mne měřil a zase mu to "nefungovalo". Teda ono mu to fungovalo, ale nešlo mu do hlavy, že mám tak nízkou teplotu a ze srandy mi povídá: "no já totiž nevím, jestli jste vůbec živá, s tak nízkou teplotou". Ale já vím, že mám snížený krevní tlak.

Tady máte vysvětlení proč to někteří lidé tak mají.

"Chronická asymptomatická hypotenze

Při této formě mají pacienti trvale nízký krevní tlak bez obtíží a bez nutnosti léčby. Často jsou postiženi mladí, štíhlí lidé (zejména dívky a ženy) a hubení starší lidé. Obvykle nelze určit příčinu, v takovém případě se mluví o primární hypotenzi. Nízký krevní tlak může být způsoben také těhotenstvím, po porodu pak tento typ hypotenze obvykle vymizí."

Ale pozor, jak jsem uvedla, je mi přes sedmdesát let, měla jsem to tak celý život a jsem zdravá. U někoho jiného to může být zdravotní prolém.

jericho

Měl jsem to podobně když jsem šel na první očkování tak mi naměřili 34 a já si dělal srandu, že jsem asi tuhej. Při druhém už to bylo v pohodě něco přes 36. Přitom obě měření bylo v době kdy bylo teplo a já jsem tlusťoch a tlak mám spíš vyšší.

Ano, samozřejmě, patrně patříte do jiné skupiny lidí, kteří "trpí" hypotenzí. Proto jsem to také doplnila tím, že já patřím do skupiny, u které není nutné žádné léčení. Nemám žádné zdravotní potíže a u mne je to stav trvalý. Vy píšete, že jste "tlusťoch" a trpíte spíše vysokým tlakem, asi také berete nějaké léky, a tak se u Vás projevila "nárazová" hypotenze z jiných příčin. Ono to není zase až tak jednoduché. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]