Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravý spánek (poloha) pro manuálně pracujícího

Od: deprik® odpovědí: 3 změna:

Ahoj lidi. Na své zdr. poměry dost makám, ale nutno říct, že si mohu kdykoliv sednout. Bohužel smysluplného odpočinku dosáhnu až doma vleže. Od doktorky mám předepsaný hořčík a doporučen krátký odpolední spánek. Dnes jsem vyzkoušel vyladění polohy na zádech : Jen malý dětský polštářek pod hlavu-krk. Novinkou je přidání molitanového rádoby anatomického polštáře pod záda. Pod pokrčená kolena už jsem si klenbu z molitanu vyrobil už dříve. Tohle vypadá na 100% uvolnění. Nemám vyřešenu polohu na boku. (V práci mám záběr právě na ruce a ramena). Po přejití z lehu na zádech do lehu na boku musím tyhle pomůcky vykopat na zem, není místo. Pod pružinovou matraci jsem si vyrobil jako rošt s tím, že v místě ramen je propad a matrace tam trochu povolí. Též jsem zjistil, že možnost rozvalit se i na druhou postel by toho hodně vyřešilo. Ruce tedy dnes musím někam zakroutit pod sebe. A ruce pod hlavu? To si zase mačkáte průtok krve paží.

Co vy na to, pochopili jste mne?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Člověk se ve spánku hýbe a mnohokrát mění polohu. Probudíte se jinak než jste usnul. Usnete ve zdravé poloze a za chvíli se přetočíte a nebudete o tom ve spánku vědět.

hodnocení

2x

No vidíte - mně vyhovuje matrace rovná, spíš tvrdá, rozhodně ne pružinová, ani z paměťové pěny. Polštář naopak spíš měkký, nejlépe péřový. K tomu malý, měkký polštářek (rovněž péřový), který si přemístuji podle okamžité nálady. Během spánku měním polohu poměrně často. Nijak zvášť to neřeším.

doplněno 22.10.21 09:47:

Ještě doplním, ža pod matrací nemám žádný rošt, ale pevnou desku (10 mm překližku).

kometam
hodnocení

1x
Na zdravé spánkové polohy bych se vykašlala , člověk se kolikrát přetočí ani o tom neví . Spíš , bych zařadila nějaké protahovací cviky .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]