Ahoj poprve po 15ti letech pracovniho zivota mam nemocenskou ..jsem doma se zlomenou nohou od 1.9.21 zamestnavatel mi jiz vyplatil nahradu mzdy za prvni 2 tydny v zari ale dnes je 20.10 a stale mi neprisla nemocenska za druhou polovinu mesice zari..chci se zeptat jelikoz jsem nemocenskou nikdy nemel kde mam volat a jak to resit? Volal jsem ucetni z nasi firmy i zamestnavateli a oba mi rekli ze to musi vyridit nemocnice tam kde chodin na kontroly a tam kde mi napsali neschopenku ..jenze tam mi rekli ze nevi kde je problem..kde jinde se da volat? Nejaka infolinka na OSSZ? Popripade na jakou pobocku kdyz jsem z Karvine ale zamestnavatel je z Brna?Diky za info
Zdravím. A poslal lékař který neschopenku vystavil lístek na peníze Vašemu zaměstnavateli? Ten potom předává podklady ČSSZ. Pokud něco chybí, tak Vám nemocenskou nevyplatí. Někdy zaměstnavatel pošle podklady pozdě a tím se opozdí i výplata nemocenské. Ověřte si u lékaře zda byl lístek na peníze odeslán zaměstnavateli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.