Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vazy a koleno

Od: stanousasarka odpovědí: 10 změna:
Zdravím
Přítelkyně před pár lety, kdy sem ji ještě neznala měla úraz a lyžích. V podobě natržení vazů v koleni. Aby toho nebylo málo, potom spadla z koně opět na stejné koleno. Relativně to bylo ustálené a bolest kolene byla výjimkou. Teď v neděli uklouzla a hla si, jak jinak než s tím stejným kolenem. Vypadá to, že si opět hla z vazy. K lékaři jít nechce, bojí se. Bolestí pláče a mě je jí líto. Proto chci zkusit touto cestou, jestli se tu najde někdo z podobným úrazem nebo úrazem kolene. Jaká léčba, cviky nebo něco jiného mu pomohlo. Vím, že šance moc reálná není, ale lepší zkusit než ne :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bez lékaře si může ublížit. Měla by jet na pohotovost, udělali by rentgen. Doporučili další postup, rehabilitaci. Špatné cvičení - chybné zhojení, doživotní potíže.

Čeho se bojí?

stanousasarka
hodnocení

Bojí se operace. :)

hodnocení

2x
Mě v Jeseníku po té, co mi v horách při sestupu vazy v koleni prdly, doktor důrazně varoval, abych si po návratu z lázní došel na ortopedii, protože bez toho aby to viděl odborník může dojít trvalému poškození s následnými chronickými bolestmi. Tak ať slečna neblbne a maže k doktorovi.
stanousasarka
hodnocení

Jaká náhoda, přítelkyně pochází z Jeseníku. Pošlu ji k ortopedovi :) děkuju
liska5

Tak to ji možná budu znát. Jsem z Jeseníku. Jinak taky jedině doktora. Mohl se tam urhnout kousek menisku a ten dokáže dráždit k chronickému zánětu, ale hlavně dovede bloknout koleno. Dělali jí artroskopii? S tou ať raději počítá. Teď určitě necvičit. Jen jít na ortopedii co nejdřív, neboť pak bude potřebovat doporučení obvoďáka, jelikož po několika dnech už to nebude bráno, jako úraz.

Spát ultrazvuk nebo CT kolene. Nemá se čeho bát. Je to bezbolestné.

Liška, mám v Klicperově kamarádku, skoro 50 let.

liska5

Jo, znám to tam.. Dlouhý panelák s nástavbama a za nimi ZŠ "Božka" a dopravní hřiště..

mate59
hodnocení

0x

Koleno je náš nejsložitější kloub.Ona se nemá čeho bát a dopravte ji k doktorovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]