Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl běžná rouška a nano rouška

Od: zuza* odpovědí: 14 změna:
Byla jsem zvyklá kupovat v lékárně nano roušky a nyní už nejsou k sehnání a tak mi lékarnice poradila,že si mám koupit v akci klasické roušky 1ks za 9 Kč.,tak jsem koupila celý balík po 50ks.Udělala jsem dobře nebo jsem měla ješte shánět jinde nano roušky,že jsou kvalitnější?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

2x

Nano rouška má lepší filtrační schopnosti, ale v praxi je to jedno, protože 99% roušek a respirátorů netěsní a jediné, co udělají je, že zabrání vydechování virů do větší vzdálenosti a rozptýlí je do stran.

zuza*
hodnocení

Cenově běžně odpovídá 1.kus klasické roušky za 9Kč aktuálně nebo jsou někde než v lékárně levnější?

kami123

za 2-3 Kč po paletách

nox®
hodnocení

1x

Jen technická, pokud jde o povinnost nosit ochranu dýchacích cest, tak obyčejnou roušku nosit stejně nemůžete.

zuza*
hodnocení

Když mi je lékarnice ještě poradila a prodala, jsou to roušky s akreditací a testy(štítek v balení)tak proč bych je nemohla nosit, pokuď jsem je nekoupila někde s neověřeným původem u větnamců? To je mám tedy vyhodit do koše, když jsem zaplatila včera za to 450Kč v lékarně,nejsou závadné a jsou správně hygienicky zabalené? To už nemůžeme důvěřovat ani kvalitě českých lékaren a myslet si, že kvalitu šidí a vozí to k nám z Číny nějaké kšunty? Nemohu za to, že české nano-roušky jsou na podzim vyprodané a v respirátoru do neudýchám jako astmatička.

nox®
Nejde o kvalitu, ale v místech s vyšší koncentrací lidí stále platí povinnost nosit respirátor úrovně ffp2/k95 nebo roušku se stejným stupněm ochrany, což klasická rouška nesplňuje. Že je to hovadina víme všichni, ale tváříme se, že je to zásadní.
zuza*
hodnocení

Myslím, že je pořád lepší mít nějakou základní ochranu úst ve vnitřních prostorách než žádnou, jak si poslední dobou lidi zvykají nastoupit do MHD nebo obchodu bez ničeho.Je mi líto klasické nové roušky vyhodit, když jsem si to koupila za nemalé peníze.Z principu,mít alespoň něco by se mělo více ocenit, než na to kašlat a nemít nic.Antirouškaři by do ochrany neinvestovali ani korunu.To není moje chyba, že zboží není k sehnání a je vyprodané,které splňuje euronormu vlády.Snahu mám se chránit.

nox®

Kdyby to mělo smysl, tak nemáme jednu z nejpromořenějších zemí na světě, ale to patří jinam. Normání je podle mě dýchat čerstvý vzduch. Já jen říkám, že nosit si můžete, co chcete, ale pokud si nasadíte do obchodu obyčejnou roušku, porušujete tím vládní nařízení.

nox, "nejpromořenějších zemí na světě"

prosím předejte mi Vaše znalosti třeba tím, že mi dáte odkaz na promořenost světa.

Moc děkuji

nox®

milancukrar: Prohlásil to náš vůdce, něco se dá určitě dohledat na internetu, například nějaká studie Masarykovy univerzity tvrdí, že se s virem mohla setkat až polovina dospělé populace. To není zrovna málo. Ale vy stejně tak rád taháte za slůvka. Nebo vám připadá, že naše země se vypořádala s covidem levou zadní a bez následků?

Prohlásil to náš vůdce,***to je kdo?

virem mohla setkat až polovina dospělé populace. To není zrovna málo. ***OK, a jak s tím jsou v cizině? O to mi jde, kdo je za námi, atd...

Ale vy stejně tak rád taháte za slůvka.*** To se Vám zdá, já jen chci vědět info, kde to zjistíte. Jaké je tedy pořadí, když my jsme první?

Nebo vám připadá, že naše země se vypořádala s covidem levou zadní a bez následků? ***Proboha, já to tvrdím dávno, že jsme to nezvládli a máme problémy. Bohužel někteří již problém nezvládli.

hodnocení

1x

Oficiálně se má používat respirátor nebo nanorouška. To, že někdo používá něco jiného, je jiná věc. O tom nechci diskutovat. Spíš mě zarazila cena 9 Kč/kus. Už před rokem jsem koupil balík 50ks chirurgických roušek za 70 Kč a na začátku roku balík 50 ks respirátorů za 128 Kč, takže cena neodpovídá.

gordon
hodnocení

0x

Nanorouska je na houby...funguje jen kdyz je nova v obalu...jakmile ji pokrcis (co sem pochopil tak je tam nejaka mikroskopicka mrizka a ta se polame pokrcenim) tak rapidne ztraci svoje schopnosti nehlede na to, ze je otazka zda je to bezpecne...vdechovat ty nanocastice.

to máte odkud?

nanočástice čeho budete vdechovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]