Nevím jak se k tomu postavit a zachovat si důstojnost
Od:bezprezdivky19odpovědí:18změna:
Smutek mi brání spát. Obracím se sem...Jsem s přítelem rok a půl, oba jsme měli období, kdy se z jedné strany objevil sok, nebo sokyně, ale vše jsme zvládly vyřešit, a došlo nám, že nám na nás záleží. Mám za to, že teď mu věřím, jako nikdy předtím. On se zajímá o osobní rozvoj, to vůbec neznamená, že by to z něj dělalo věrného přítele, ale dáva najevo, že mu záleží na našem vztahu, vidí mě ve své budoucnosti a chová se pořád mile. A ted sem píšu, protože dnes mám strach, jestli to s mou důvěrou neni špatně.Před půl rokem kdy mi v indické ukazoval fotky ze své uložené galerie, tam najela fotka slečny v červených šatech, bylo by mi to celkem ukradené, kdyby nezareagoval tak přehnaně, jako by se zastyděl že jsem to viděla. Tak jsem ze zeptala. Řekl že je to kamarádka kamarádů, a že tak přehnaně reagoval, protože myslel, že když tu fotku uvidím, tak bych mohla zbytečně žárlit. Chtěla jsem to nějak důstojně přejít, tak jsem změnila téma, ale jak ze mě cítil ticho, tak se sám po chvíli vrátil k té holce, a už nevím co řekl, ale asi mi to znělo od srdce, že si jentak napsali, ale prostě JÁ milovaná...Po pár týdnech jsem měla z jeho mobilu odepsat našemu kámošovi, viděla jsem tam chat, kde byla zas ona. Doma jsem si jí našla, ta fotka v červených šatech, co jsem viděla je její momentální profilofka. Není z našeho města, obličej ujde, má krásný úsměv, její osobnost neznám, ale fyzicky mi nepřišlo že je konkurence. (něčím dalším kromě podobně roztomilého obličeje) Na vše jsem nějak zapomněla, a neřešila to.Proč píšu, dneska (hodně dlouho potom) jsme se prošli, cinknula mu zpráva, ale po tom co se koukl od koho je ho hned zandal, udělal mi čaj, a když jsme se v posteli mazlili, někdo z rodiny ho zavolal, aby přišel pomoc něco stěhovat. I když má asi každý partner nutkání se podívat někomu do zpráv jen pro ujištění, já se vážně chtěla kouknout jen na čas, tak jsem odemkla jeho mobil, a měl otevřený messenger. Jako první konverzace, ona.Byla tam zpráva stylu: A co je nového? S nespočtem pozitivních emodži. Nevím kdo z nich dvou ji napsal. Nedívala jsem se jim do konverzace, zashla jsem mobil.Když se vrátil, nedokázala jsem se opět naladit do naší ,, empatické nacítěné" atmosféry. Snažila jsem se to hodit za hlavu, ale sex jsem si neužívala, ani jeho komplimenty mi nešly přijímat pořád mi v hlavě znělo její jméno. Byl to pro mě otřesný okamžik. Kdybych se ho zeptala, budu za hysterku, co tak žárlí, že mu leze do zpráv a nepochopil by že jsem chtěla zkontrolovat čas...nebo ano? Nevím co dělat, ale znova sebe samu přemlouvat že nejde o nic a dusit to, mi už ani nefunguje. (Nevím jak s kluky komunikovat tyto obavy aniž bych tím neshodila sebe, a nepřidala jim sebevědomí svou žárlivostí.)Kluci mě tu třeba sprdnou, že mají taky kámošky se kterýma si jen píšou, nebo lajkujou hezký tváře na instagramu, či fantazírujou o modelkách na plátně, to všechno mi přijde normální.Já mám také kámoše se kterými prohodím sem tam textovky, většinou naše společné. Takže ho z obou stran plně respektuji, prostor mu ode mě nechybí, nejsem stíhačka jenže tady mi něco smrdí. Mám se zeptat? Nebo je to jen mým poslední dobou nižším sebevědomím.
Dobrý den. Komunikace ve vztahu je stejně důležitá, jako důvěra. Pokud Vás něco trápí, neužírejte se tím a v klidu si s partnerem o tom promluvte. Pokud mu na Vás a vašem vztahu záleží, udělá vše proto, abyste se netrápila a vše mezi vámi klapalo. Důležité je komunikovat jako milující ženská, ne jako žárlivá hysterka. Na svém sebevědomí zapracujte, ale hlavně se nebojte mluvit s partnerem narovinu o tom co Vás trápí a tíží. Největší problém ve vztazích je, když spolu dva lidé neumí komunikovat a vyhýbají se komunikaci o věcech které je trápí.
Dovedu si představit, že se ho s klidem a bez afektu zeptá: Chtěla bych mít jasno v tom, jestli bude mít nějaký dopad na náš vztah Tvé přátelství s dívkou v červených šatech. Jednou jsi to načal, tak snad mohu vědět, na čem jsem. / Mně se nechce jít do trojky./
@bezprezdivky19 - I když má asi každý partner nutkání se podívat někomu do zpráv jen pro ujištění, já se vážně chtěla kouknout jen na čas Ale no tak...tomu ani sama nevěříte, že?
Lézt si do osobních věcí a hned vymejšlet spojitosti, které nejsou pravda (třeba ta slečna je sestřenice, kterou neznáte a ne hned milenka) je cestou k ukončení vztahu a ztráty důvěry.
Nedělejte to. Je to i velice neslušné a nikdo nestojí o urejpanou babu, která stále žárlí a hlídá bůh ví proč... takový vztah nechce žádný chlap a pošle Vás šupem k vodě.
...
Podle nicku nezralá... pak se to dá pochopit. Učte se
On jí tu holku mezi ostatními fotkami ukázal, trochu se lekl a dodal, že to je kamarádka kamarádů, ale on že miluje jenom ji /tazatelku/. Pak mu teda do mobilu koukla, to jo...K tomu se neměla snížit. Taky teď má o čem přemýšlet.
Já vím že to zní jednoduše, ale mám z toho velký strach. Otec mi vždy vštěpoval, že ženy jsou skvělé bytosti dokud své životy co žijí v emocích nepromění na negativní. Po tolika narážkách na hysterismus co spoustu mužů připisuje ženskému ventilování vzteku, si nepamatuju, že bych se od školky něak podobně projevila. Neznám to. Mamka se bud urazí a mlčí nebo zamkne a rozbrečí. Ženy v rodině řeší například rodinné umrtí tím, že se zavalí prací. Nikdy nezakřičí nebo nezní rozhodně. Dlouho jsem si myslela že když budu ,,racionální žena", je to nejlepší. Teď zjištuju že zatloukání akorát zabíjí, a štve mě že dokážu bavit lidi ale když přijde ve vztahu na takovouto kravinu tak mám strach otevřít pusu. Strach že se pak na mě nikdy nebude dívat stejně.
kami123
Považuj ženu v červeném za jeho kamarádku.
To co prožíváš je žárlivost, je to do jisté míry přirozená vlastnost. Nenech ji kazit váš vztah, tvůj život, tvou psychyku.
V tomto případě tě otec možná vychoval(ovlivnil) asi i dobře. Lepší nad tím přemýšlet, než dělat scény.
Nespěchejte s reakcí! Neříkejte, co víte z jeho mobilu! Nikdy. To se pak nedá vzít zpátky. To Vám ubere kredit. Hoďte se do gala, pěkně upravte a vyrazte někam od něj dál, ať máte odstup. Třeba do jiného města. A stavte se do knihovny. Půjčte si knížku od Miroslava Plzáka: První pomoc při nehodách manželských. A někde v kavárně si ji čtěte. Když bude hezky, tak si dejte sama celodenní výlet. Že se bude divit? To je jedině dobře. Ať ho hlodají pochybnosti. Vy teď máte svůj program a on v něm tentokrát není. Teď musíte být Vy ta tajemná a důležitá, Vy, Vaše zdraví.
kami123
A má tu knihu naaranžovat, aby si ji všimnul i on?
Nééé! To je její věc. Co se bude prozrazovat, jaké zjištění učinila a jaké rady vyčetla.Třeba je to jinak, než se domnívá a shodila by se. Ale knížka jí pomůže hodně. Je to malá knížka. Spíš mám obavy, že nebude k mání, vyšla už dávno.
kami123
Já právě myslel, že to měla být součást nahlodání : )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.