Ukončila jsem studium a jsem těhotná. Co mám dělat?
Od:nelusodpovědí:3změna:
Dobrý den, nebudu se tady nějak moc rozepisovat tak ve zkratce. Ukončila jsem studium a jsem těhotná. Co mám dělat? Mám jít na pracovní úřad (nevím jestli mě zaregistrují když jsem těhotná)? Jde mi o to že do práce mě nejspíš nikdo nevezme. Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Těhotenství není nemoc. Takže se zaregistrujte na ÚP (zaregistrují Vás určitě jako uchazeče o zaměstnání) a třeba se pro Vás práce najde. Postarat se o Vás finančně jinak bude muset otec dítěte..
Na úřad práce také z důvodu povinného placení zdravotního pojištění. Kdybyste nešla do evidence na pracáku a nepracovala, musela byste si sama platit cca 2000kc měsíčně na povinné zdravotní pojištění. Když jste v evidenci na UP, stát za Vás platí zdravotní pojištění. Na zdravotní pojišťovně musíte doložit ukončení studia a nahlásit, kdo za Vás bude platit zdravotní. Ukazete tam kartičku, kterou dostanete na pracáku.
Asi na těhotenství nebude kolonka při přihlašování. Pomlčela bych o tom a nahlásila až na další schůzce. Přece jenom by se to mělo zohlednit = nabídka klidnější a lehčí práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.