Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončila jsem studium a jsem těhotná. Co mám dělat?

Od: nelus odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, nebudu se tady nějak moc rozepisovat tak ve zkratce. Ukončila jsem studium a jsem těhotná. Co mám dělat? Mám jít na pracovní úřad (nevím jestli mě zaregistrují když jsem těhotná)? Jde mi o to že do práce mě nejspíš nikdo nevezme. Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Těhotenství není nemoc. Takže se zaregistrujte na ÚP (zaregistrují Vás určitě jako uchazeče o zaměstnání) a třeba se pro Vás práce najde. Postarat se o Vás finančně jinak bude muset otec dítěte..

hodnocení

2x
Na úřad práce také z důvodu povinného placení zdravotního pojištění. Kdybyste nešla do evidence na pracáku a nepracovala, musela byste si sama platit cca 2000kc měsíčně na povinné zdravotní pojištění.
Když jste v evidenci na UP, stát za Vás platí zdravotní pojištění.
Na zdravotní pojišťovně musíte doložit ukončení studia a nahlásit, kdo za Vás bude platit zdravotní. Ukazete tam kartičku, kterou dostanete na pracáku.

minsk
hodnocení

0x

Asi na těhotenství nebude kolonka při přihlašování. Pomlčela bych o tom a nahlásila až na další schůzce. Přece jenom by se to mělo zohlednit = nabídka klidnější a lehčí práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]