Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechová se k mému autu vhodně

Od: 1510dude odpovědí: 20 změna:

Potřeboval bych poradit jak dál. Přítelkyně se k mému novému autu, které stálo 600tisíc, nechová vůbec dobře. To nemluvím o tom, že na její straně je dodřená klika od prstýnků a nehtů. Řeč je o tom,

- že dá na střechu auta kabelku, která má kovové cvoky a klidně ji tam posouvá, ať se odře lak. Když ji řeknu, ať to nedělá, řekne, že je to moje vina, že jsem zamkl auto (dveře zavřela, čekal jsem na ni až vystoupí, tak jasně že ho zamknu). Pak říká, že tam nic odřeného není (není, ale udělá to 5x a bude).

- jí v autě třeba hranolky, pak má mastný prsty, všechno osahá a já to musím umývat.

- klidně rozlije kávu po sedačkách. (i když jídlo a pití zakazuji, stejně si to z tý tačky vytáhne)

- o tom, že by někdy řídila už ani neuvažuji, vůbec mě neposlouchá a hádá se se mnou (jedeš moc vpravo, nejedu, odře pravé zrcátko o keř, "to byla tvoje vina, že na mě mluvíš")

- líčí se v autě a všude lítá pudr, pak to musím utírat.

Jak z toho ven? Někam vozit ji už odmítám, auto ji nenechávám řídit, jídlo, které koupíme jde rovnou do kufru, ale stejně má termosku kávy v kufru. Sice se nabídla, že zaplatí čištění sedačky (ale zbytek auta zaplatím já, protože ona polila jen sedačku přece, a taky nezaplatí náhradní auto na den, takže návrh úplně mimo.) A ono my stejně někam jedeme, a ona udělá něco nepředvídatelného, třeba kopne do dveří, co já vím. Řekl bych, že si neváží věcí, co jsou její. Asi po ní budu chtít půlku kupní ceny auta jestli do něho ještě jednou sedne...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Buď vyměňte auto za nějaký starý šrot, u kterého vám bude všechno jedno...

Nebo vyměňte přítelkyni, která si neváží peněz a majetku (to by byla tuším ta lepší varianta).

Zda by se totiž k autu chovala lépe kdyby ho napůl platila, to si v tomto případě nejsem jistý.

hodnocení

9x

To, že si přítelkyně neváží věcí které nejsou její, jste zde již řešil. I to, že vše platíte Vy..Jak vidno nic se nezměnilo. Pořád si na ni stěžujete, ale jen Vy sám víte, proč s takovou přítelkyní jste a žijete. Komunikujte spolu a řekněte jí co Vám vadí. Pokud své chování nezmění, rozejděte se s ní. Jinak budete takovéto věci řešit pořád a nikam to nepovede. Hlavně si nepořizujte spolu děcko.

1510dude
hodnocení

Decko s ní prozatím neplánuji, na příštích 5 let ne, pokud se nezmění. Ani si ji nechci vzít. O všem jsem ji řekl, že si ji nevezmu, dokud se bude chovat jako děcko, nevážit si věcí, vydělávát míň jak prodavačka v trafice, sex častěji než jednou za měsíc. Stejně se chová pořád stejně. Na druhou stranu po ní již chci peníze za společné výdaje v globusu, rázem začla kupovat míň ptákovin - cocacol, koblih, drahého sýru za 100kc, kokina atd.

Chudák holka, snad se jí trochu zvedne sebevědomí a pochopí, že s tebou to fakt budoucnost mít nebude. Ty si jí absolutně nevážíš. Nechápu, proč s někým tak hrozným vůbec chodíš. Asi, že by tě žádná rozumná nechtěla nebo netuším.

tyler
Nebudete vy náhodou její kamarádka? Podle těch příspěvků jsem si nemohl nevšimnout, že k chování agresorky máte dosti silné sympatie.

asd1
hodnocení

5x

Takovou přítelkyni nechceš, tak proč s ní jsi? Jestli čekáš že se změní tak to budeš čekat asi tak furt...

hodnocení

4x
Je třeba jí řadně usměrnit a klidně i velmi radikálně váš vúz za vámi vydělané peníze tak proč si ho nechate ničit někým kdo si neváží toho že múže bezplatně používat tak drahou věc
Pokud si neváží pújčeného vozu jak pak si asi váží vás?

pb®
hodnocení

4x

Vyměňte auto i přítelkyni. Za 600tis. byste měl dobrá auta 2-3, jedno můžete půjčit (věnovat) nové přítelkyni, která bude mít úctu k vašim vydělaným penězům i k vám. Na druhou stranu není tak dobré lpět na spotřebním zboží. Věci mají sloužit lidem, ne lidi věcem. Neříkám záměrně něco ničit, ale nechci vlastnit věci, kolem kterých musím našlapovat po špičkách, takže mě jejich užívání spíš omezuje. A ohledně auta (bytu, domu a vlastně čekoholiv), nechtějte vědět, jaká demoliční četa doukážou být děti.

hodnocení

3x

A ví o tom, že dělá něco, co vy nechcete?

1510dude
hodnocení

Ano ví, vždycky ji to vytknu, prvně slušně, podruhé ji vynadám, potřetí jdou v účiněk nějaká opatření (jídlo do kufru, žádný drive-in, pudr ji z auta beru domů). Ale pokaždé má nějaký hloupý komentář. "Ty tady taky jíš tictac, Stejně to auto pucuješ každou sobotu, Tak ho dej do na čištění a ja ti přispěju 100kč"

vilik*
hodnocení

3x
Jsem asi brácha vaší přítelkyně, ale auto, i nové, je pro mě spotřebák, tak se k němu i tak chovám. Myčku tak jednou za čtvrt roku, pokud není vyloženě špinavé nebo když jedu někam "reprezentovat", v kufru a někdy i na sedačce pohotovostní bordel a důležité je, aby bylo v bezvadném technickém stavu včetně pořádných pneumatik.
Na druhou stranu, vy se s přítelkyní neshodnete zejména ve finančních záležitostech a celkově v názoru na život. Takže jako jiní doporučuji, abyste ji ani sebe už netrápil a rozejděte se.
Mimochodem, říct mi holka, že společnou budoucnost se mnou neplánuje, buď by musela být mimořádně dobrá v posteli, nebo bych sebral veškerou hrdost a šel bych dál. Asi vás taky i proto bere jen jako oslíčka otřes se.

hodnocení

3x

Ty s ní furt jsi? Dobrej masochista! :-D
Podle informací, které jsi uvedl, je váš vztah naprosto o ničem. Vypakuj ji.

hodnocení

2x

Poslite ju prec a ziskate vela casu na lestenie vasho milacika, mozno zistite, co vas naozaj pritahuje a vzrusuje.

Teraz vazne : rozidte sa, ina cesta nie je, ulavi sa vam obom.

hodnocení

1x
Radím jako ostatní- rozchod. Nic zásadního se ve vašem vztahu nezměnilo,tak není na co dál čekat. Jinak jsem tedy asi divná- ale je jedno kolik auto stojí (nebo cokoliv jiného), jsem od dětství naučená si věcí vážit. Ano- u řidiče mám také škráblou kliku od nehtů, tomu se nevyhnu. Ale nikdy v životě by mě nenapadlo položit kabelku nebo cokoliv na střechu auta (jakéhokoliv, nemusí být mé) a nedej bože s tím ještě šoupat. V autě jím a piju normálně, jsme normální člověk,takže se snažím si nic zbytečně nezasvinit. Pár drobků upadne vždycky, no tak se prostě vysajou. Zase to s tím chováním k autu nepřehánět. Jako spolujezdec má dostatek času a prostoru,aby neprasila a aby nehrabala mastnými prsty na interiér vozu, to je celkem vrchol už. A o kopání do dveří snad ani nemá smysl mluvit. Ta holka si těch věcí neváží a evidentně ani moc nepřemýšlí. Sorry.

jenda22
hodnocení

1x

Podle detailů poznáte celek. Jednoduše na vaše věci kašle. A přesně to samé čeká i vás. Snadné řešení. Sbohem a šáteček.

riva
hodnocení

0x

Přítelkyně? Podle popisu bych řekl, že se jedná už o manželku.

Zvykejte si. Nakonec si stejně zvyknete až přijdou děti.

koakola*
hodnocení

0x

rozchod, dělá z vás debila ... okamžitě tomu musíte utnout tipec, v klidu ale razantně ... možná pak doleze a uvidíte a pokud ne tak žádná ztráta to nebude

hodnocení

0x

Auto je spotřební zboží, pokud ti vadí, že si odloží kabelku na střechu nebo se pudruje, tak si auto postav před barák a choď se na něj koukat a dvakrát denně leštit. Nic z toho, co dělá, nedělá určitě schválně, protože by si ho nevážila. Kávu určitě nevylila schválně. Pokud ti vadí, že mastnými prsty šahá na vnitřek auta, dejte si tam ubrousky, aby se mohla utřít.

Že jí vadí, když jí kecáte do řízení je taky pochopitelné a nechápu, proč je problém, že se zrcátko dotkne nějakýho keříku, to musela být úplně v tom keři, aby to odřela nebo má to auto hodně špatnej lak.

Možná bych ještě přivřela očko u nějakýho lamba za x mega, ale u něčeho za půl milionu? To je prostě obyčejný spotřební vůz.

Nevážení si auta si představuju úplně jinak (házení odpadků na zem, třeba i lepkavých, kouření v autě, špatný technický stav atd.). Nic z toho podle vašeho popisu přítelkyně nedělá.

Ale podle mě ti vůbec nejde o auto, ale máš nějakej vnitřní problém s přítelkyní, která tě štve v různých věcech a tohle je jenom záminka (možná podvědomá) ani jednou jsi nenapsal, že je jinak svělá a miluješ ji atd. Jenom "auto, auto, auto".

tyler
hodnocení

0x
To, co popisujete, je chování manipulátora. Takový upírek, který vás vždycky nějakým způsobem musí něčím nas*at. Píšete jen o autě, ale já věřím, že to máte 24/7 úplně u všeho (a rozhodně vám to nezávidím). Nejhorší u těchto typů lidí je, že se s nimi nikdy nedomluvíte. Nikdy totiž nepřiznají svou chybu, vždy ale budou dělat hlupáčky, kteří nerozumí tomu, co vám vadí. A nakonec, stejně za všechno můžete vy. Ta situace s tic-tacy po jasném zákazu konzumace jídla v autě je překrásný- učebnicový příklad a díky za něj. Takhle bych asi já tyto lidi definoval. Ono je totiž velmi těžké popsat, co daná "oběť" prožívá a lidé nepochopí, dokud si to nezažijí na vlastní nervy. Dokonce to mnozí považují za určitý druh násilí/šikany.
Při představě, že má tato žena dítě a to dítě se nějakým způsobem zraní, budete za to opět moct vy, protože jste tam nebyl a byl jste v práci. Ano, doopravdy. Tohle jednání vás může klidně dostat do blázince, v horším i za mříže.
Pokud ji máte rád, doporučte návštěvu psychologa. Pokud máte zároveň rád i sebe, prchejte urychleně pryč.

minsk
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]