Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit jak dál. Přítelkyně se k mému novému autu, které stálo 600tisíc, nechová vůbec dobře. To nemluvím o tom, že na její straně je dodřená klika od prstýnků a nehtů. Řeč je o tom,
- že dá na střechu auta kabelku, která má kovové cvoky a klidně ji tam posouvá, ať se odře lak. Když ji řeknu, ať to nedělá, řekne, že je to moje vina, že jsem zamkl auto (dveře zavřela, čekal jsem na ni až vystoupí, tak jasně že ho zamknu). Pak říká, že tam nic odřeného není (není, ale udělá to 5x a bude).
- jí v autě třeba hranolky, pak má mastný prsty, všechno osahá a já to musím umývat.
- klidně rozlije kávu po sedačkách. (i když jídlo a pití zakazuji, stejně si to z tý tačky vytáhne)
- o tom, že by někdy řídila už ani neuvažuji, vůbec mě neposlouchá a hádá se se mnou (jedeš moc vpravo, nejedu, odře pravé zrcátko o keř, "to byla tvoje vina, že na mě mluvíš")
- líčí se v autě a všude lítá pudr, pak to musím utírat.
Jak z toho ven? Někam vozit ji už odmítám, auto ji nenechávám řídit, jídlo, které koupíme jde rovnou do kufru, ale stejně má termosku kávy v kufru. Sice se nabídla, že zaplatí čištění sedačky (ale zbytek auta zaplatím já, protože ona polila jen sedačku přece, a taky nezaplatí náhradní auto na den, takže návrh úplně mimo.) A ono my stejně někam jedeme, a ona udělá něco nepředvídatelného, třeba kopne do dveří, co já vím. Řekl bych, že si neváží věcí, co jsou její. Asi po ní budu chtít půlku kupní ceny auta jestli do něho ještě jednou sedne...
To, že si přítelkyně neváží věcí které nejsou její, jste zde již řešil. I to, že vše platíte Vy..Jak vidno nic se nezměnilo. Pořád si na ni stěžujete, ale jen Vy sám víte, proč s takovou přítelkyní jste a žijete. Komunikujte spolu a řekněte jí co Vám vadí. Pokud své chování nezmění, rozejděte se s ní. Jinak budete takovéto věci řešit pořád a nikam to nepovede. Hlavně si nepořizujte spolu děcko.
Decko s ní prozatím neplánuji, na příštích 5 let ne, pokud se nezmění. Ani si ji nechci vzít. O všem jsem ji řekl, že si ji nevezmu, dokud se bude chovat jako děcko, nevážit si věcí, vydělávát míň jak prodavačka v trafice, sex častěji než jednou za měsíc. Stejně se chová pořád stejně. Na druhou stranu po ní již chci peníze za společné výdaje v globusu, rázem začla kupovat míň ptákovin - cocacol, koblih, drahého sýru za 100kc, kokina atd.
Chudák holka, snad se jí trochu zvedne sebevědomí a pochopí, že s tebou to fakt budoucnost mít nebude. Ty si jí absolutně nevážíš. Nechápu, proč s někým tak hrozným vůbec chodíš. Asi, že by tě žádná rozumná nechtěla nebo netuším.
Vyměňte auto i přítelkyni. Za 600tis. byste měl dobrá auta 2-3, jedno můžete půjčit (věnovat) nové přítelkyni, která bude mít úctu k vašim vydělaným penězům i k vám. Na druhou stranu není tak dobré lpět na spotřebním zboží. Věci mají sloužit lidem, ne lidi věcem. Neříkám záměrně něco ničit, ale nechci vlastnit věci, kolem kterých musím našlapovat po špičkách, takže mě jejich užívání spíš omezuje. A ohledně auta (bytu, domu a vlastně čekoholiv), nechtějte vědět, jaká demoliční četa doukážou být děti.
Ano ví, vždycky ji to vytknu, prvně slušně, podruhé ji vynadám, potřetí jdou v účiněk nějaká opatření (jídlo do kufru, žádný drive-in, pudr ji z auta beru domů). Ale pokaždé má nějaký hloupý komentář. "Ty tady taky jíš tictac, Stejně to auto pucuješ každou sobotu, Tak ho dej do na čištění a ja ti přispěju 100kč"
Auto je spotřební zboží, pokud ti vadí, že si odloží kabelku na střechu nebo se pudruje, tak si auto postav před barák a choď se na něj koukat a dvakrát denně leštit. Nic z toho, co dělá, nedělá určitě schválně, protože by si ho nevážila. Kávu určitě nevylila schválně. Pokud ti vadí, že mastnými prsty šahá na vnitřek auta, dejte si tam ubrousky, aby se mohla utřít.
Že jí vadí, když jí kecáte do řízení je taky pochopitelné a nechápu, proč je problém, že se zrcátko dotkne nějakýho keříku, to musela být úplně v tom keři, aby to odřela nebo má to auto hodně špatnej lak.
Možná bych ještě přivřela očko u nějakýho lamba za x mega, ale u něčeho za půl milionu? To je prostě obyčejný spotřební vůz.
Nevážení si auta si představuju úplně jinak (házení odpadků na zem, třeba i lepkavých, kouření v autě, špatný technický stav atd.). Nic z toho podle vašeho popisu přítelkyně nedělá.
Ale podle mě ti vůbec nejde o auto, ale máš nějakej vnitřní problém s přítelkyní, která tě štve v různých věcech a tohle je jenom záminka (možná podvědomá) ani jednou jsi nenapsal, že je jinak svělá a miluješ ji atd. Jenom "auto, auto, auto".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.