Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem se zeptat, mám vyzvednout e-recept, ale oběhal jsem už x lékáren a nikde ho nemají. Je možné online vyhledat, kde lék je skladem, nebo aspoň informace, že dorazí po objednání třeba do 5 dní (i to je lepší)?
Některá lékárna si může dohledat, jestli má ten konkrétní lék jejich dodavatel.
Jinak lékárna pro tebe může lék objednat a ty si ho později vyzvedneš.
Taky jsem se v lékárně ptal na vyzvednutí léku. Momentálně byl ten lék nedostupný s výhledem že za čtyři týdny snad bude (ale bez záruky).
Lékárník ti může vyhledat náhradu za lék se stejnou účinnou látkou a ty se rozhodneš nebo to konzultuješ s lékařem, který e-recept vytvořil.
Největší přehled o lécích mají v nemocničních lékárnách.
Když nepůjde objednat, mělaa by být k dispozici generika - stejná účinná látka od jiné firmy, rozdíl pouze v pomocných a přidaných látkách, barva, chuť, tvar, velikost, CENA
Jestli na receptu nemáte "Nezaměňovat", můžete si sám v lékárně vybrat generikum.
Podle mne to možné je. Také to tak dělám. Zadáte jednoduše název toho léku, kliknete na vyhledat a otevře se Vám nabídka všech lékáren, kde je možné ten lék koupit. Pak si rozkliknu tu lékárnu, kterou mám nejblíže a kouknu se, jestli je lék skladem. Když nemají skladem, tak je tam vždycky napsáno kdy naskladní, nebo ho můžete objednat a oni Vás upozorní emailem, nebo SMS, kdy si můžete lék v dotyčné lékárně vyzvednout. Nebo tam u té objednávky budete mít přímo napsáno, kdy bude lék v té lékárně dostupný.
což tak úplně nefunguje. taky jsem si teď objednala léky skladem, že je tedy nechám připravit a kluk si je vyzvedne na pobočce cestou ze školy... a už třetí den mi lékárna ve stavu objednávky píše, že léky balí a brzy budou předány do přepravy na cílové místo
Ale ty léky nakonec dostanete. Já teda nikdy neobjednávala žádné léky, bez kterých bych se neobešla a to může být asi pro nemocného člověka problém. Ale v tom případě by se měl asi obrátit na svého lékaře a požádat ho, aby předepsal nějaký alternativní lék, který je dostupný. A já bych na Vašem místě do té konkrétní lékárny, kde ty léky připravují, zatelefonovala a zeptala se, kde je problém. Kdybych je teda nutně potřebovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.