Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cizí pes nám skáče přes plot do zahrady

Od: jana40* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Dnes nám již poněkolikáté vlezl na zahradu cizí pes - kříženec rotvajlera. Pes se na zahradu dostává tak, že přeskočí pletivový plot (výška cca 160 cm). Pokaždé nám převrátí popelnici a roztahá odpadky po zahradě. Máme dvě předškolní děti, které si často na zahradě hrají. Teď mám strach, že je může pes napadnout. Už jsme si dvakrát stěžovali na obecním úřadě, ale bezvýsledně. Pes prý patří sociálně slabé rodině a protože je hladový, chodí po okolí "na lup". Prý nikomu neublíží. Já mám ale přesto strach a navíc si myslím, že si prostě nemusím nechat líbit, aby mi cizí pes běhal po zahradě.

Poraďte mi prosím, jak situaci řešit. Předem děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

2x

1/nahoru nad plot natáhnout ostnatý drát

2/ nasypat broky do kožichu

3/buřta s pořádným projímadlem

4/ spráskat ho - i když na rotvíka bych si netroufl...

takže zřejmě varianta 1 nebo 3

ar*

Ale no tak 8976 broky do kožichu potřebuje nasypat ta rodinka co hafana vlastní. Pro tazatelku: já bych došel na uřad naposledy s tím , že pokud nezřídí nápravu , budu si na jejich postup stěžovat a předám to médiím (to je asi jediné co na neochotné úředníky takž takž platí) Pokud je pes opravdu vyhladovělej obrátt se na veterinární správu.

jana40*
hodnocení

S veterinární správou je to výborný nápad. Nechci psa zranit nebo dokonce zabít, za jeho stav můžou skutečně pouze majitelé. Díky za dobrou odpověď :).

Zvýšit plot

Podat trestní oznámení.

Pokaždé zavolat policii která ho odchytí.

Zavést do plotu elektřinu.

Koupit si vzduchovku.

nebo prak.

Snad jsem trochu pomohl s možnostma.

marenka*
hodnocení

2x

Já bych okamžitě, jakmile bude pes na zahradě volala městskou policii. Oni psa odchytí a co s ním bude dál vás už trápit nemusí. U nás je vozí do útulku.

U nás ve městě takhle utíkali od Romů dva vlčáci. Potulovali se okolo jejich baráku, pak se vždycky vrátili. Nikdy nikomu nic neudělali. Sama jsem kolem nich párkrát prošla do práce a psi si mě ani nevšimli. Až jedno ráno, dělám si kávu v kuchyni a z ulice slyším křik lidí. Podívala jsem se z okna, vidím paní, která utíkala, dva vlčáci za ní a ona po nich hodila svojí tašku a stihla doběhnout do trafiky se schovat. Vlčáci se otočili v tu chvíli na další kolemjdoucí a další. Bylo to ráno a stojí tam autobusová zastávka, proto tam bylo cca 5 lidí. Poslední pán to odnesl nejhůř. Psi mu vykousli maso z lýtka, že ho trasportovali vrtulníkem do nemocnice v Praze. Byl to děs. Přijela policii, vlčáky odchytli a už jsme je nikdy nikdo neviděli.

doplněno 28.06.10 12:46:

romů, přijela policie. Ach jo. *hi*

hodnocení

1x

Doporučuji nechat si vyjádření OÚ napsat na papír. S takovým potvrzením by se dalo docela úspěšně operovat v případě, že by k něčemu nepříjemnému došlo. Jak se pes dostává z pozemku opět ven? Také přes plot? Pokud jej vypouštíte, nečiňte tak, ale povolejte místní či státní policii, cítíte se přece v ohrožení! Policie bude situaci řešit odchytem a hlavně zápisem. Pokud pes opouští váš pozemek sám, pořiďte fotodokumentaci a s ní se opět obraťte na místní OÚ.

Spíš si ale myslím, že se bojíte reakce majitelů psa, což umím pochopit. Jste v situaci, kdy je nepřizpůsobivá menšina utlačovatelem přizpůsobivé většině... *nevi*

sebod*

Pes na zahradě - ihned volat policii. Třeba třikrát denně. Ono je to začne otravovat a třeba to začnou řešit *nevi*

A určitě písemně celou záležitost nahlásit na obec,

doplněno 28.06.10 13:34:

Ono, lhát se nemá. Ale abyste ty policajty trošku probrala z letargie, tak musíte říct, že pes na Vás vrčí, nebo že se pokusil Vás napadnout. Nakonec co není, může být *nevi*. Chce to jednat, dokud se nic nestane *bum*

vojtazanda*
hodnocení

0x

JJ policajty je třeba probrat z nicnedělání. Nejlíp zavolat a za pět minut zase, budou Vám tvrdit že už jsou na cestě atd... ale až dopijou na Aralce kafe a vy budete volat pětkrát do hodiny, tak se možná nechaj vidět...

honzika
hodnocení

0x

Jedině ZASTŘELIT, nemá tam co dělat.

rob*

ale no tak ..., ten pes za to nemůže, chyba je v majitelích

honzika

Až mu pes (nedej bože) pokouše děti, pak se bude (snad) něco dít.

rob*

to je samozřejmě ta nejhorší varianta, ale to se může stát i na ulici ...

hodnocení

0x

Já bych vždycky, když by se pes přiblížil, volala policii. Vždycky! *bum*Ono by je to přestalo bavit, odmítat. A když by nepřijeli, volala bych znovu a znovu. A navíc, párkrát bych se jich zeptala, jestli chtějí být slavní a vidět se ve zprávách na Nově. *hej*Ono je to opravdu o strach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]