Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi před čtyřmi měsíci jsem si naměřila cukrovku (píchnutí do prstu) hodnotu 5, 7. Dneska ráno na lačno mám hodnotu 6,6. Je to už cukrovka, nebo je to jen zvýšený cukr? Jaké jsou hodnoty cukru pro zdravého člověka a jaké pro diabetika? Děkuji.
Hodnoty jsou nepříliš, ale přesto zvýšené, záleží ale na okolnostech odběru, jak dlouho od posledního jídla, co to bylo, co člověk předtím dělal, jak je zkalibrovaný glukometr a tak dále, těch faktorů je mnoho. Pokud máte podezření, že něco není v pořádku, je čas zajít k svému lékaři a nechat další na něm. Doma si cukrovku léčit sama nemůžete, takže není důvod se v tom šťourat. A jak se mi nelíbí, když je někdo s každým prdem hotov běžet za doktorem, tak v tomto případě to jen doporučuji.
Hodnoa do 6 - 7 ještě není cukrovka, ale může se jednat o preglykemický stav. Někdy se uvádí hranice až 10. Mně to jednou vyletělo až na 13, felčaři vyhrožovali inzulínem, ale já se nedal a začal jsem užívat výtažky z ostropeřcce mariánského. Jaterní testy se výrazně zlepšily a glykemii mám kolem 7. Důležité je taky sledovat "dlouhodobý cukr".
6-7 je již cukrovka, za předpokladu že jsou to trvaleší hodnoty !
A co mají jaterní testy společného s diabetem? Diabetes je nemoc slinivky., kdy tato vytváří málo inzulínu. JT je nemoc jater Pletete jablka dohromady s hruškami!
No, diesel, vy si to také pletete. Cukrovka II.typu a o tu tazateli zjevně jde, není nemoc slinivky břišní, to je ten typ I., kdy se nevytváří dost insulinu. Při dvojce je insulinu dost, ale tělo ho přestává využívat - je to zkrátka metabolická porucha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.