Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to už cukrovka?

Od: 1235 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, asi před čtyřmi měsíci jsem si naměřila cukrovku (píchnutí do prstu) hodnotu 5, 7. Dneska ráno na lačno mám hodnotu 6,6. Je to už cukrovka, nebo je to jen zvýšený cukr? Jaké jsou hodnoty cukru pro zdravého člověka a jaké pro diabetika? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jestli máte pochybnosti, dohodněte se s lékařem, ať vás pošle na glykemickou křivku. Z vašich úvah nepoznáte nic.

tabletka*
hodnocení

6x

Hodnoty jsou nepříliš, ale přesto zvýšené, záleží ale na okolnostech odběru, jak dlouho od posledního jídla, co to bylo, co člověk předtím dělal, jak je zkalibrovaný glukometr a tak dále, těch faktorů je mnoho. Pokud máte podezření, že něco není v pořádku, je čas zajít k svému lékaři a nechat další na něm. Doma si cukrovku léčit sama nemůžete, takže není důvod se v tom šťourat. A jak se mi nelíbí, když je někdo s každým prdem hotov běžet za doktorem, tak v tomto případě to jen doporučuji.

hodnocení

4x

Ano i ne, to záleží na mnoha skutečnostech při měření.

Musíte se objednat k lékaři a ten udělá spoustu vyšetření.

hodnocení

3x
Cukrovka se nejlépe zjistí testem na glykovany hemoglobin. Přesnější než cukr v krvi.
doplněno 15.10.21 08:26: Glykovany hemoglobinu je ten "dlouhodoby" cukr.

hodnocení

1x

Obvodny lekar to zhodnoti, toto sa neda riesit cez internet a uz vobec nie prostrednictvom laikov.

kepler*
hodnocení

1x

Hodnoa do 6 - 7 ještě není cukrovka, ale může se jednat o preglykemický stav. Někdy se uvádí hranice až 10. Mně to jednou vyletělo až na 13, felčaři vyhrožovali inzulínem, ale já se nedal a začal jsem užívat výtažky z ostropeřcce mariánského. Jaterní testy se výrazně zlepšily a glykemii mám kolem 7. Důležité je taky sledovat "dlouhodobý cukr".

,,Jaké výtažky? díky Flavobion?

6-7 je již cukrovka, za předpokladu že jsou to trvaleší hodnoty !

A co mají jaterní testy společného s diabetem? Diabetes je nemoc slinivky., kdy tato vytváří málo inzulínu. JT je nemoc jater Pletete jablka dohromady s hruškami!

tabletka*

No, diesel, vy si to také pletete. Cukrovka II.typu a o tu tazateli zjevně jde, není nemoc slinivky břišní, to je ten typ I., kdy se nevytváří dost insulinu. Při dvojce je insulinu dost, ale tělo ho přestává využívat - je to zkrátka metabolická porucha.

Nepletu jen jsem to nerozepsal ! a oboje jso spojeny se slinivkou a JT s tím nemají nic společného.

tyler
hodnocení

1x
A já to pochopil ještě jinak. Každý z nás je svým způsobem
pre-prediabetik. Čím více cukru do sebe přijímáme, tím více musí slinivka pracovat na výrobě inzulínu. A čím více inzulínu dlouhodobě v těle máme, tím větší toleranci/rezistenci si vůči němu vytváříme. Je to jako s návykem na kofein, alkohol a jakékoli jiné látky, prostě se posouvá tolerance. No a takto se jednoho dne dostaneme v tabulkách na pozici "cukrovkář". Ale není to tak, že bychom tu cukrovku chytli přes noc. Je to dlouhodobý proces, na kterém maká každý z nás svým jídelníčkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]