Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezletilí a dobrovolnictví

Od: nunchigaeopda odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

je mi patnáct let. Ve škole nám již druhým rokem jeden z učitelů představil program DofE, do kterého jsem se konečně přihlásila. Jedná se o program osobního rozvoje, člověk se věnuje třem různým aktivitám - jedna z nich je dobrovolnictví.

Jsem poměrně tichá a ,,plachá", přesto bych lidem ráda pomáhala, alespoň maličkostmi. Hodinu na mobilu tak mohu strávit i mnohem lepším způsobem.

U nás ve městě funguje organizace ADRA, má s ní někdo nějaké zkušenosti? Plánuji se tam přihlásit a uvidím, jaké programy mají pro nezletilé. Myslím si, že by mi to mohlo pomoct s mým strachem mluvit s cizími lidmi, navíc pomůžu i někomu jinému a můžu si to zapsat právě do DofE. Nevím, zda na to mám. Strašně se bojím.

V mém okolí žádného dobrovolníka neznám, máma říká, že to zkusit můžu. Takže furt couvám tam a zpátky. Říkám si, že je to nová zkušenost, nic mě to nestojí, něco mi to dá.

Mám do toho jít? Nejsem si jistá.

Děkuji za případné odpovědi/rady/vaše zkušenosti. Moc si toho vážím.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

3x

V rámci evangelické diakonie jsem chodila od cca třinácti do dospělosti pomáhat starším lidem, kteří si sami už moc věcí zařídit nemohli. Nebo si chtěli aspoň popovídat. Bylo to fajn, poučné, naučilo mě to spoustu věcí ( od efektivního vytírání podlah až k naslouchání - a to je asi to nejtěžší). Takže já ti to jen mohu doporučit, tvoji plachost to může trochu tzv. vyléčit. V patnácti letech jsi na dostatečně stará, takže zkus tu ADRA nebo místní evangelický, případně jinocírkevní sbor. Nemusíš být věřící, nikdo tě přemlouvat k ničemu nebude.

liska5
14.10.21 08:23

hodnocení

3x
Neboj se a zkus to.. Jediné, čeho bys v budoucnu litovala je, že si to nezkusila..Asi tak.

hodnocení

0x

Znám paní, která právě pod záštitou Adry, dobrovolnici dělá. Je to však dospělá žena, protože ta zodpovědnost je veliká. Na takového člověka musí být 100% spolehlivost. Nejen, že člověk, kterému se věnuje, bude fyzicky v pořádku, ale i po psychické stránce mu nepřitíží. *hej*Nejsi zodpovědná věkem, máš sama probémy a čekáš, že ti nějaký chudák pomůže? Neblázni! Dospěj, získej zkušenosti, najdi sebedůvěru a sebevědomí a pak můžeš pomáhat jiným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]